Jump to content

Stefan Bystam

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Stefan Bystam

 1. Vi är ju alla lite olika och reagerar på olika sätt. Vanliha jordnötter innehåller ju ca 10-15 gram kolhydrater vilket ju blir en del om man försöker köra strikt LCHF. Då bör man ju hålla sig till max ca 25 gram kolhydrater per dag. Sedan brukar viktminskningen stanna av. Jag gick ner 25 kilo på 6 månader men har i princip stått still de sista 6 månaderna, men jag har inte gått upp!
 2. Om man är diabetiker så brukar man få en blodsockermätare på vårdcentralen eller direkt från leverantörerna. Dom som mäter ketoner brukar kosta pengar. Du kan eventuellt få tag på det på apoteket. Annars finns det pekare här på kostdoktorns blogg.
 3. Jag gissar att dom inte vågar helt enkelt. Det går ju helt mot vedertagna dogmer och även om dom ser mitt resultat och inte kan förneka det så är dom säkert rädda att få klinikchefen på sig om dom skulle ta in mig och föreläsa.
 4. I stockholm kanman till exempel gå på Blues kök och bar i globen och få LCHF lunch. Annars brukar jag be att få sallad istället för potatis, ris mm och det är aldrig något problem i stockholm ivarjefall.
 5. När jag började med LCHF så berättade jag det inte för läkaren och diabetes syrrorna först. Det var ett roligt första möte med en av diabetes syrrorna när jag hade varit på provtagning och hon var så orolig för mig pga av mitt HBA1C, hon sa att jag måste sänka mina insulindoser. Då svarade jag att det kan jag inte, jag har tagit bort allt insulin. Hon såg ut som en fiollåda i ansiktet. Läkaren har gjort flertalet mätningar och alla värden är bra så vad skall dom säga. Den andra diabetes syrran sa vid senaste mötet att hon tyckte det var synd att dom inte kunde ta in mig och föreläsa för deras andra diabetes patienter.
 6. Jag äter väl 3 ägg till frukost och ibland blir det en omelett till lunch. Jag har alltid haft extremt bra kolesterolvärden både före och efter jag började med LCHF.
 7. Hejsan, Jag skulle vilja berätta lite om min sjukdomshistoria. Min diabetes debuterade på hösten 1998 då jag åkte till sjukhuset av en helt annan anledning. Jag kom dit för att jag hade ont i testiklarna vilket visade sig vara en bitestikelinflammation. När jag trodde att jag skulle få åka hem så sa dom att dom ville behålla mig på sjukhuset för dom hade hittat att jag hade högt blodsocker. Jag har för mig att det var över 20 då. Jag blev förståss sjukskriven direkt och fick börja med insulin för att få ner de höga värdena. Sedan fick jag gå på dagvård i två veckor för att lära mig om diabetesen och kost, tallriksmodellen! Insulinet kunde jag sluta med efter ett par veckor men sedan blev det tablettbehandling. Efter ca 10 år så räckte det inte längre med tabletter utan jag fick börja med insulin. Först bara kvällsinsulin men eftersom mina värden efter måltiderna var rätt höga så blev det sen även måltidsinsulin. Nu hade jag alltså följande medicinering, 4 dos av insulin, metformin, blodtrycksmedicin och trombyl. Mina insulindoser hade nu kommit upp till ca 15 enheter till frukost och 10 enheter till lunch och ca 15 enheter till middag följt av 28 enheter nattinsulin. Trots relativt bra HBA1C värden så svängde det upp och ned vid mätningar För ca 1,5 år sedan så fick jag höra om LCHF från två olika källor. Min massör och en arbetskamrat. Under hösten 2011 så bestämde jag mig för att göra ett experiment en dag. Denna dag åt jag enligt LCHF principen och tog inget insulin och jag har aldrig haft så jämna värden tidigare. Jag gjorde om experimentet någon månad senare med samma resultat. Detta fick mig att slutligen bestämma mig för att prova LCHF. Sagt och gjort, den 9 Januari 2012 började jag och jag tog genast bort måltidsinsulinet. Jag mätte mina värden och allt var perfekt. Den 14 januari tog jag bort nattinsulinet och sedan dess har jag inte tagit något insulin. Jag har också tagit bort all annan medicin. Jag har gått ner 25 kilo har ett HBA1C på fantastiska 27 utan medicinering. Då skall det tilläggas att jag i år fyller 55 och så bra värden skall inte friska i min ålder ha. Jag har helt normalt blodtryck och alla andra värden är perfekta. När jag mäter blodsockret under dagen så är det mycket sällan över 6 även efter måltid, mitt fastevärde ligger oftast runt 5-5,5. Jag har inte motionerat någonting utan klarat detta ändå. Jag har sedan länge havt busskörkort men sedan jag började insulinbehandlas så har jag varit tvungen att lämna läkarintyg varje år för att få behålla det. Nu senast så skickade jag in ett intyg där det står att jag är kostbehandlad och nu har jag sluppit detta villkor i mitt körkort.
×
×
 • Create New...