Ekofilosophie

Medlem
  • Innehållsantal

    194
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    2

Ekofilosophie vann senast 23 Juni 2015

Ekofilosophie hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

277 Enastående

Om Ekofilosophie

  • Rank
    Stammis

Contact Methods

  • Website URL
    www.ekofilosophie.com

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Göteborg
  1. HAHA, precis så är det! Men som du säger, svårt att få vissa att fatta och inte så lätt att förklara alla gånger Maten i sig behöver ju inte vara så fet egentligen... sen kan man (eller bör ;)) lassa på en rejäl klick smör när man äter Så gör jag och då funkar det ju för alla
  2. Jag tror det är bra/smart att inte använda uttrycket LCHF så mycket när man pratar mat med "icke-LCHF:are" utan bara visa/berätta vad man äter... typ ren bra vanlig mat. Så himla konstigt är det inte Bra att AB inte nämner LCHF tycker jag En vanlig kommentar som jag har fått av icke-LCHF:are när de läst min kokbok är just "men det här är ju vanlig mat fast på ett nytt sätt". Precis så jag vill ha det! Inte att det ska basuneras ut som en diet eller någon "konstig" kosthållning. Jag upplever att folk generellt blir lite rädda/skeptiska när man säger LCHF... håller ni med?
  3. Min kokbok Matfilosophie kanske kan inspirera? Goda, färglada rätter med låg andel mejeriprodukter. Finns att köpa på Bokus, Adlibris med fler eller direkt via förlaget (se länk nedan i mitt inlägg)
  4. Blev inspirerad av Birgitta med fler och köpte på mig tre paket med lite olika bönsorter. Blandar i en stor matsked (alltså inte måttet utan en vanlig stor matsked som jag sedan äter med ;)) i matlådan eller dagens salladslass. Mitt minne var att jag inte gillade varken smaken eller konsistensen, men nu tycker jag det är ritkgit gott
  5. jag brukar tillaga det mesta i ugn på runt 80-100 grader. Kokar ofta kött också Blir så klart bäst med högrev och lägg, men tex strimlat kött och kyckling kokar jag i tomatsås, blir mört och gott Så klart får man ingen snygg stekyta så det kan ju se lite blekt ut, men det känns helt ok tycker jag
  6. Jag har testat både med högrev och fläsklägg när jag gör olika pulled meat rätter Högreven blir ju som bäst av att kokas länge så den passar fint Kika gärna in på min blogg för en massa goda recept Senare i år kommer jag även ut med en kokbok!
  7. Ekofilosophie

    Paradiset

    Paradiset är en riktigt bra butik, synd att de inte finns i Göteborg
  8. Jag brukar köra en 24 timmars fasta per vecka. Oftast blir det spontant för att jag helt enkelt inte blir hungrig förrän efter 24 timmar. Normalt äter jag två gånger per dag... "frukost" runt 10-11 som då är 3-4 kokta ägg och typ 50 gram smör, och sedan äter jag runt 16-17 och äter då ett rejält lass grönsaker, en rejäl måltid med kött och tillbehör och kanske ett par klickar smör om jag känner för det.
  9. jag gör på helt ägg, en skvätt vinäger och olivolja. Olivoljan smakar ju en del, men det kan döljas med kryddor (tex vitlök o chili). Tror det är lite hälsosammare med olivoljan än rapsolja. Annars funkar det fint att göra på smält smör också... bara man ser till att det svalnat så att ägget inte tillagas av dess värme
  10. Ekofilosophie

    Nepal!

    Har inte varit i Nepal men i Tibet och Norra Indien... så lite liknande länder iaf Jag tänker mest på höjdsjuka, så att hon är förberedd på det ifall hon ska upp på hög höjd. Matmässigt är det nog en blandning av kinesiskt och indiskt. Kommer ihåg att jag åt Jak-kött ett antal gånger, dels som nån slags pizza dels som soppa. Rätt gott men lite segt
  11. Ekofilosophie

    Tran

    såg det i fryst form på willys... blev lite sugen på att testa