Jump to content

Flott

Medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Flott's Achievements

(2/7)

17

Reputation

 1. Hej! När jag läst igenom tråden får jag tanken att du kanske har liknande problem som jag brottas med: sockerberoende som är mycket känslig för kasein. Det är ett protein som finns i alla komjölksprodukter och som sockerberoende ofta har mer eller mindre problem med. Inte att förknippa med laktos som är mjölksocker. Jag klarar inte heller att hantera vanligt smör. Lösningen för mig är koncentrerat smör från arla som nästintill är helt fritt från mjölkprotein, att jämföra med ghee. Så länge du ännu är rätt ny på LCHF kan det också röra sig om obalans i fettsyrorna, samt sviter av för lite fett under lång tid. Vilket i så fall rättar till sig med tiden. Testa att utesluta mejerier några dagar och ät kokosfett, olja osv. Blir du hjälpt av detta så köp koncentrerat smör, det är i de flesta fall en vara som matbutiken tar hem på beställning. En hink på närmare 2kg - avsedd för restaurang.
 2. Eftersom du skriver om utmattning och depression så undvik att göra kosten till ännu en stressfaktor. I din situation hade jag fortsatt äta smör , koncentrerat smör eller Ghee. Perfektion kan bli ytterligare sten på börda!
 3. Nu har man utrett mitt blodtryck och kommit fram till att det används en för liten manschett vid de tidigare mätningarna. Nu var trycket perfekt. Trevlig lösning på detta!
 4. En period åt jag en medicin som kunde rubba saltbalansen vilket den visade sig göra på mig. Jag blev akut jättesjuk och kände inget saltsug i samband med detta. Så att man automatiskt skulle känns saltsug vid saltbrist har jag erfarenhet av inte stämmer . Då ordinerades jag salt- tabletter men detta var en isolerad händelse för många år sedan.
 5. #2 Jag ska be läkaren kolla mina njurvärden. Jag har tidigare i livet haft problem med mina njurvärden men då pga att jag medicinerades med Litium. Vad jag vet så är det ingen av mina nuvarande mediciner som påverkar BT. När mitt BT blev för högt för några år sedan fick jag testa med tre olika bt-mediciner som alla gav för svåra biverkningar och då sattes väteskedrivande in istället (Salures 2,5mg 1 tabl. dagl) som fick bt att sjunka till acceptabel nivå. Då. Nu har det åter stigit.
 6. Jag undrar om någon kan redogöra för om det KAN vara så att blodtrycket kan gå upp orsakat av att man äter för LITE salt? Mitt BT ligger farligt högt, stigande, och är under utredning. Jag svettas mycket av naturen samt äter vissa mediciner som gör att jag svettas extra mycket. Idrottar inte hårt men ofta vilket innebär riklig svettning dagligen. Jag upplever sällan saltsug och försöker stundtals dra ner på saltet i försök att sänka mitt BT. Jag har nästan 100 i undertryck nu. Blir ju stressad av detta och får säkert ännu högre BT! Jag har ätit LCHF i flera år. Hur är det med saltintag i förhållande till BT? Vad säger den senaste vetenskapen? Tacksam om någon kan reda ut detta för mig. Jag har svårt att leta reda på svaret själv pga funktonshinder och hänvisa därför inte till stora textdokument varken på engelska eller svenska. Tack på förhand!
 7. Har du ett järnvärde på 12?! Har du testat med kallsup? Jag tycker inte du ska äta strikt eftersom det innebär minimum av grönsaker och jag tror du behöver näring (vitaminer och mineraler) mer än du behöver gå ner fort i vikt.
 8. http://www.iol.co.za/capetimes/carbs-make-you-depressed-1.1822458#.VOtg0cYSGfQ 'Carbs make you depressed'
 9. När slutade du med medicinen då? Är det så att det är därför du tycker att du mår sämre?
 10. Flott

  Copy-paste

  Jag har samma erfarenhet. Funkar enbart att kopiera om jag använder Google Chrome.
 11. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svep-mat-som-goder-kronisk-inflammation-och-depression_8836344.svd?sidan=4 Med Google Chrome funkar det plötsligt! Kanske lite OT just här!
 12. Ja! Läste någonstans i forumet att jag inte är ensam om att inte kunna kopiera hit!
 13. Hm. Varför kan jag inte kopiera länkadresser hit? Går visst inte att kopiera alls! Det finns en artikel i Sv. Dagbladet i detta ämne: Inflammationsdrivande mat kopplas till depression 7Jan2014 Googla fram det!
 14. Känner igen mig i era berättelser i tråden. Jag är också alkoholistbarn. Och medberoende. Svårt sockerberoende. LCHF utan mejeriprodukter är det enda som funkat för mig. Och en förståelse för att även om sockerberoende är en primär sjukdom så har jag använt drogen till att bedöva mina känslor. Och tar jag bort bedövningen så blir det ... JOBBIGT, ångestfyllt, svårt , mödosamt på alla sätt men ändå så mycket bättre i det långa loppet. Jag stod inför att byta till en tyngre drog, eftersom sockret hade förlorat effekten eller få hjälp.
 15. www.oasverige.org är adressen till Oa Sverige
×
×
 • Create New...