Jump to content

pois

Medlem
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

About pois

 • Birthday 05/25/1981

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Karlstad

Recent Profile Visitors

354 profile views

pois's Achievements

(2/7)

9

Reputation

 1. pois

  MSM biverkningar

  + nedsatt sötsug, bättre hy - depression, "nausia" Någon annan med samma problem? Har provat olika märken, låga doser och fri pulverform men alltid samma problem. Var tvungen att sluta efter nu en månads användning. Avtar det med tiden, och isf hur länge ska man behöva stå ut?
 2. Ska bara tillägga att vissa mejeriprodukter påverkar inte mitt sug nämnvärt, te x parmesan. Precis som dufva skriver så är det mesta av caseinet i vällagrad ost nedbrytet till mindre beståndsdelar. Det märker man på de kristaller av tyrosin som "fälls ut". Andra ostar som t ex grevé, herrgårdsost är ofta inte tillräckligt vällagrade och har en enorm triggereffekt på mig. Parmesan innehåller även l. helveticus som sägs ha en läkande effekt på tarmen. Pröva med att äta små bitar och i samband med måltid. Jag brukar ta några småbitar som dessert. Bitten Jonsson skriver i sin bok att en del sockerberoende t ex måste vänta tre månader innan de introducerar mejeriprodukter i kosten. Väljer man mejeriprodukter med omsorg kan det nog gå bra i de flesta fall och t om ha en hälsofrämjande effekt.
 3. Hos mig triggar mjölkprotein sötsuget. En del saker blir bättre, andra sämre när jag har uppehåll. Jag tror inte det är meningen att vi ska vara supersociala och orka hålla på att högprestera hela tiden. Kanske är det dags att sätta ner foten mot vårt destruktiva samhälle ist. En annan tanke jag har är att du även kanske dövar hur du eg mår? Tystar signalerna så att säga. Meditation och yoga ger insikt och höjer samtidigt serotoninnivåerna. Men var försiktig, även det kan bli en trigger. Lagom är bäst.
 4. 1-2 msk om dagen dricker jag. Kanske inte är så bra i och med att kroppen redan driver ut magnesium tillräckligt redan som det är pga ketosen... (bara för att man inte har ketoacidos betyder det inte att man blir lätt försurad). Men jag tror inte en matsked eller två äppelcidervinäger skulle göra någon större skillnad.
 5. Någon som vet hur detoxreaktion på äppelcidervinäger yttrar sig?
 6. Jag har diamonoxidas brist så kan ju lika gärna ha brist på övriga enzymer. Bara för att galla och pankreas saft utsöndring är "normal" betyder det inte att enzymproduktionen är som den ska. Ska testa pankreatin när jag får råd o funkar inte der blir det fokus på tarmläkning som gäller. Eller både och...
 7. Jag äter ca 200-250 ml fett utspritt på 3 måltider per dag. Att döma av mängden är det nästan lika mycket mat som kommer ut som kommer in. Iaf känns det så. Om man har bakterieöverväxt tex, vilka tester kan man göra då?
 8. Samt i princip luktfri...
 9. Och den flyter inte utan sjunker nästan som en sten...
 10. Brun. Det verkar dock som om omega 3 tillskotten jag tar tas upp... Det liksom "känner" jag. Är det omöjligt att den är brun om det handlar om steatorrhea?
 11. En specialist dock som inte föreslår fettreducerad kost, eftersom kolhydrater förstör min hjärna och skapar ohyggliga inflammationer i min kropp. Hur man nu får tag i en sådan?... Jag litar INTE på sjukvården.
 12. Tack för svaret! Har dock aldrig diarre utan avföringen är fast/halvfast och fin, precis så som den ska vara. Men fettrik och glansig. Men borde nog söka upp specialist snarast.
 13. Någon som vet hur man "felsöker" steatorrhea? Vilka faktorer påverkar digestionsmässigt och vilka påverkar absorptionsmässigt? Vad kan man göra själv för att hitta felet och vilken hjälp kan man få av sjukvården? Någon som har haft samma problem och blivit av med det? Som längst har jag klarat av att gå på lchf i tre månader, så det borde inte ha med tillvänjningsperioden att göra. Dessutom, att gå längre än så med fettbrist klarar min kropp och mitt psyke inte, är smal och har näringsbrist så det räcker. Har uteslutit inflammations främjande fetter samt fibrer men det hjälper inte.
×
×
 • Create New...