Jump to content

Stödstrumpan

Medlem
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Stödstrumpan last won the day on May 16 2016

Stödstrumpan had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

341 profile views

Stödstrumpan's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

307

Reputation

 1. Problemen med medicinen fortsatte. Samma medicin sattes in en andra gång och jag gick upp 8 kg, så totalt 16 på mindre än ett år och kunde inte gå ner pga medicinen. Nu har jag äntligen fått byta till ett annat preparat och det börjar gå åt rätt håll. Måste skärpa reglerna för fusk igen. Det krävs lite striktare mathållning om man ska gå ner och inte bara hålla vikten. En fuskdag blir lätt till tre i rad, när jag ändå håller på, men då halkar jag ur mättnadskänslan som man har på LCHF och börjar äta mer. Mina vanligaste fusk har varit tårta, glass och choklad. Nu har jag tröttnat på tårta. Vårt glasscafé stängde. Senast jag åt choklad blev jag magsjuk. Så just nu känns det inte så lockande att fuska och det är ju bra.
 2. Varför måste alla äta LCHF på exakt samma vis? Folk är olika. Själv behöver jag mellis. Kan inte äta mig mer än mätt till lunch och står mig sedan inte i 6-7 timmar till middag. Det är inte jag som rår över det, det är min kropp som bestämmer.
 3. De brukar säga här att man ska ha tålamod i 3 månader. För mig fungerade det direkt. Jag åt också mycket socker innan, men suget efter sött försvinner när man äter LCHF. Har det hänt för din son? Det är ju i så fall en vinst i sig. Man måste även på LCHF äta mindre. Äter man samma mängder som vanligt går man inte ner. Viktigt är att bara äta när man är hungrig och sluta äta när man är mätt. Renkött och Loka räknas som LCHF-mat.
 4. Även om jag tycker illa om dem som tar betalt, ser jag det som positivt att det finns flera auktoriteter som säger samma sak. Då ökar chansen att fler tror på det. Bättre än att LCHF bara är nys som någon altruist i Sverige dillar om.
 5. Jag fick antibiotika.
 6. Aftonbladet skriver att socker inte är orsak till viktuppgång. Jag är för snål/fattig för att betala för att läsa artiklar på tidningarnas siter. Kan någon berätta vad som enligt artikeln är orsak till övervikt? http://www.aftonbladet.se/halsa/article23392307.ab?teaser=true
 7. Jag har alltid hört att barn ska inte banta och det tror jag på. Särskilt när man som skribenten inte har en effektiv metod.
 8. Om man gör chips hemma, räknas de då som processade? Är det att processa om man lagar mat?
 9. Varför ber du sekten om råd då, om du själv tror på kalorier in och ut? Det kan vara så att man bränner mer om man äter LCHF, men även om man inte gör det, handlar detta sätt att gå ner om att hitta sina äkta hungerkänslor och lära sig lita på dem, inte att gissa på kalorier ut och sitta och räkna och väga matintaget.
 10. I och med mitt skov nyligen 6-dubblades dosen för en av mina mediciner. Den påverkar metabolismen (dokumenterat). Jag väger ca 6 kg för mycket, men LCHF hjälper inte längre. Nästa gång jag träffar läkaren ska jag försöka övertala honom om att byta till annat preparat. Kampen om vikten tar aldrig slut.
 11. Jag gick upp 8,5 kg på 6,5 veckor. Nu är jag på väg ner igen med 3 kg på 8 dagar. Pojkvännen (som nu är befordrad till maken) gick ner 26 kilo med lågkalorimetoden ungefär samtidigt som jag. Under våren har hans vikt dock börjat krypa uppåt. Han kan tyvärr inte äta LCHF, eftersom han inte gillar smör, olivolja eller kokosolja, så han ska börja med 16:8, kanske även med 5:2. Jag har berättat allt jag vet om att gå ner i vikt, men det känns lite märkligt. Det är som om det jag berättar bara gäller mig och andra LCHF:are, inte min man, som är en normal människa.
 12. De tre veckorna gick bra. Återigen blev jag övertygad om att 73,3 kg är min lägsta vikt utan det som jag räknar som undantag. Sedan sket det sig fullständigt. Jag har en bipolär diagnos och den senaste månaden har jag haft en psykos och varit inskriven på sjukhus. Där har jag inte haft annat val än att äta det som bjuds. Till frukost formfranska, Nutella och "strössel" (som ska föreställa pålägg). Till lunch samma. Till middag vanlig husmanskost. Jag kom hem för tre dagar sedan och har ingen kontroll över mitt sockerintag längre. Jag väger 5 kg mer än när jag skrevs in. Min bröllopsdag är om fyra dagar. Vi åker på semester om en vecka och då måste jag också äta ganska mycket "normalkost". Det känns rätt så hopplöst.
 13. "Conversations with God" av Neale Donald Walsch ger sig ut för att vara en bok dikterad av Gud själv. Hen verkar inte gilla LCHF: "People ingest animals and fat and wonder why they get blocked arteries." Boken är från 1995. Hoppas att Gud har vidareutbildat sig sedan dess.
 14. Varför dricka fettkaffe om du inte tycker om det? Det verkar ju fullständigt onödigt. (Allt kaffe är äckligt.)
 15. Jag har heller ingen gallblåsa, men fett är inget problem.
×
×
 • Create New...