Jump to content

Stödstrumpan

Medlem
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Stödstrumpan

 1. Problemen med medicinen fortsatte. Samma medicin sattes in en andra gång och jag gick upp 8 kg, så totalt 16 på mindre än ett år och kunde inte gå ner pga medicinen. Nu har jag äntligen fått byta till ett annat preparat och det börjar gå åt rätt håll. Måste skärpa reglerna för fusk igen. Det krävs lite striktare mathållning om man ska gå ner och inte bara hålla vikten. En fuskdag blir lätt till tre i rad, när jag ändå håller på, men då halkar jag ur mättnadskänslan som man har på LCHF och börjar äta mer. Mina vanligaste fusk har varit tårta, glass och choklad. Nu har jag tröttnat på tårta. Vårt glasscafé stängde. Senast jag åt choklad blev jag magsjuk. Så just nu känns det inte så lockande att fuska och det är ju bra.
 2. Varför måste alla äta LCHF på exakt samma vis? Folk är olika. Själv behöver jag mellis. Kan inte äta mig mer än mätt till lunch och står mig sedan inte i 6-7 timmar till middag. Det är inte jag som rår över det, det är min kropp som bestämmer.
 3. De brukar säga här att man ska ha tålamod i 3 månader. För mig fungerade det direkt. Jag åt också mycket socker innan, men suget efter sött försvinner när man äter LCHF. Har det hänt för din son? Det är ju i så fall en vinst i sig. Man måste även på LCHF äta mindre. Äter man samma mängder som vanligt går man inte ner. Viktigt är att bara äta när man är hungrig och sluta äta när man är mätt. Renkött och Loka räknas som LCHF-mat.
 4. Även om jag tycker illa om dem som tar betalt, ser jag det som positivt att det finns flera auktoriteter som säger samma sak. Då ökar chansen att fler tror på det. Bättre än att LCHF bara är nys som någon altruist i Sverige dillar om.
 5. Jag fick antibiotika.
 6. Aftonbladet skriver att socker inte är orsak till viktuppgång. Jag är för snål/fattig för att betala för att läsa artiklar på tidningarnas siter. Kan någon berätta vad som enligt artikeln är orsak till övervikt? http://www.aftonbladet.se/halsa/article23392307.ab?teaser=true
 7. Jag har alltid hört att barn ska inte banta och det tror jag på. Särskilt när man som skribenten inte har en effektiv metod.
 8. Om man gör chips hemma, räknas de då som processade? Är det att processa om man lagar mat?
 9. Varför ber du sekten om råd då, om du själv tror på kalorier in och ut? Det kan vara så att man bränner mer om man äter LCHF, men även om man inte gör det, handlar detta sätt att gå ner om att hitta sina äkta hungerkänslor och lära sig lita på dem, inte att gissa på kalorier ut och sitta och räkna och väga matintaget.
 10. I och med mitt skov nyligen 6-dubblades dosen för en av mina mediciner. Den påverkar metabolismen (dokumenterat). Jag väger ca 6 kg för mycket, men LCHF hjälper inte längre. Nästa gång jag träffar läkaren ska jag försöka övertala honom om att byta till annat preparat. Kampen om vikten tar aldrig slut.
 11. Jag gick upp 8,5 kg på 6,5 veckor. Nu är jag på väg ner igen med 3 kg på 8 dagar. Pojkvännen (som nu är befordrad till maken) gick ner 26 kilo med lågkalorimetoden ungefär samtidigt som jag. Under våren har hans vikt dock börjat krypa uppåt. Han kan tyvärr inte äta LCHF, eftersom han inte gillar smör, olivolja eller kokosolja, så han ska börja med 16:8, kanske även med 5:2. Jag har berättat allt jag vet om att gå ner i vikt, men det känns lite märkligt. Det är som om det jag berättar bara gäller mig och andra LCHF:are, inte min man, som är en normal människa.
 12. De tre veckorna gick bra. Återigen blev jag övertygad om att 73,3 kg är min lägsta vikt utan det som jag räknar som undantag. Sedan sket det sig fullständigt. Jag har en bipolär diagnos och den senaste månaden har jag haft en psykos och varit inskriven på sjukhus. Där har jag inte haft annat val än att äta det som bjuds. Till frukost formfranska, Nutella och "strössel" (som ska föreställa pålägg). Till lunch samma. Till middag vanlig husmanskost. Jag kom hem för tre dagar sedan och har ingen kontroll över mitt sockerintag längre. Jag väger 5 kg mer än när jag skrevs in. Min bröllopsdag är om fyra dagar. Vi åker på semester om en vecka och då måste jag också äta ganska mycket "normalkost". Det känns rätt så hopplöst.
 13. "Conversations with God" av Neale Donald Walsch ger sig ut för att vara en bok dikterad av Gud själv. Hen verkar inte gilla LCHF: "People ingest animals and fat and wonder why they get blocked arteries." Boken är från 1995. Hoppas att Gud har vidareutbildat sig sedan dess.
 14. Varför dricka fettkaffe om du inte tycker om det? Det verkar ju fullständigt onödigt. (Allt kaffe är äckligt.)
 15. Jag har heller ingen gallblåsa, men fett är inget problem.
 16. Effie, det är ju inte vattnet som gör att du blir nykter. Du blir nykter när alkoholen går ur kroppen. På samma sätt är det inte fettet som påverkar aptiten, det är kolhydraterna. Sedan är det en fråga om vad som ska anses normalt. Som det är nu kallas en kost som ger en aptit som leder till överätning för normal. Ja, "normaliseras" är definitivt bättre, men det förutsätter ju att LCHF anses vara det normala, vilket är precis det jag efterlyser.
 17. Gång på gång här på forumet sägs det att LCHF minskar aptiten. Jag tycker att det är fel sätt att uttrycka sig. Att säga att "fett mättar" är visserligen sant, men det är som att säga "mat mättar". Eh ja, mat mättar, no shit, även kolhydrater. Faktum är att fettet inte gör något för att minska aptiten, det är ju kolhydraterna som ÖKAR aptiten, genom att öka utsöndringen av insulin. LCHF-kost minskar inte aptiten, "normal"-kost ökar aptiten. Som en jämförelse, säger du att alkohol gör en full, eller säger du att vatten gör en nykter? Hur man uttrycker sig speglar hur man ser världen, eller hur? Ska jag dra slutsatsen att även LCHF:are ser det som att den aptit man får om man äter "normal"-kost är normal? Och den aptit man får på LCHF är undantaget?
 18. Vad jag har hört från personer som fått en diagnos i autismspektrumet är de lättade på samma sätt som du. Gäller det alla? Jag tänker ofta på en flicka vars föräldrar vägrar kontakta läkare för de är rädda att en diagnos ska bli en stämpel. Istället försöker de uppfostra flickan till att se folk i ögonen, sluta med tvångsbeteenden och bli social. Det har inte lyckats så bra.
 19. Har Kostdoktorn bloggat om den här studien (bortsett från Jason Fungs inlägg på dietdoctor.com)? Jag hittar inget om det.
 20. Jag tror att jag har tur, som har så lätt att gå ner i vikt. Eftersom jag inte jojo-bantat mig genom livet ska det tydligen vara lättare för mig. Dessutom gillar jag inte mat, så om jag bara kan hålla mig ifrån sött är det grejat. Nederländerna är nummer 4 på listan över länder som förbrukar mest socker. Min sambo äter mackor varje dag till lunch, med pålägg (typ strössel eller chokladspån) som är 63 % socker. Helt ofattbart, men det är tydligen normalt. Nu är han smal i alla fall, så tydligen tål han kolhydrater. Det finns dock feta människor här också, i ungefär samma grad som i Sverige. Det som faktiskt inte finns här, till skillnad från i Sverige, är godisaffärer och konditorier i varje kvarter och lösgodis i mataffären.
 21. Efter att ha gått ner 35 kilo på 10 månader utan att räkna kalorier och sedan utan ansträngning hållit vikten i 6 månader har jag bildat mig den egna uppfattningen att LCHF (med mycket fett) fungerar. Vad ska du ersätta kolhydraterna med? Bara äta protein?
 22. Jag tänkte inte plåga er med fler inlägg i den här navelskådande tråden, men nu gör jag det ändå, för min egen skull. Jag är på god väg att hitta balansen mellan fusk och LCHF. Min vikt stabiliserade sig på 74,5 kg kring 1 november, men jag är inte säker på om jag lättade på min LCHF-strikthet och började fusk mer pga av att jag slutat gå ner, eller om vikten slutade gå ner för att jag kände mig nöjd med den och slutade försöka gå ner ytterligare. Troligen det senare. Till att börja fuskade jag ganska vilt, oftare och mer vid varje tillfälle än under viktnedgången. Vikten har pendlat mellan 73,3 kg och 76 kg. Jag har inga problem att bromsa, när jag väl bestämmer mig för att göra det. Sockertrollet är i ledband. Däremot vill jag ha vikten inom ett mindre intervall, gärna lägre också förstås. Jag har prövat att sätta upp olika regler, för i stunden kan jag vara ganska impulsiv och "unna mig" både det ena och det andra. Först hade jag flera regler: Ett fusk i veckan, inga nötter, inga bär, ingen choklad, bara tre skivor ost per dag osv. Det blev för mycket att hålla reda på, så jag bestämde mig för att bara ha en regel: Fusk en gång i veckan. Jag började skriva upp i en kalender när jag fuskade, för mitt minne är så kort. Jag gillade det inte, kalendern blev en påminnelse om fusket, vilket bara gav skuldkänslor. Dessutom kan ett fusk vara alltifrån en knäckemacka med mycket smör till en heldag med kakor och godis, vilket gör stor skillnad i hur mycket vikten påverkas. När jag väl börjat fuska började jag också tänka korkade tankar som: "Jag måste dra nytta av att det är fuskdag och äta så mycket kolhydrater jag kan." Jag bytte regel: Fusk tillåtet så länge jag väger under 75 kg. Det fungerade mycket bättre. Det var dock en för generös regel. Jag vill inte fuska så mycket, så jag sänkte till: Fusk så länge jag väger under 74 kg. Den regeln är fortfarande under utredning. Igår påbörjade jag dock en fuskfri period om tre veckor. Detta för att jag vill se vad min kropps egentliga lägsta vikt ligger på. Ren nyfikenhet alltså, vilket inte är ett tillräckligt starkt motiv för att jag ska ha prövat detta tidigare. Jag trivs väldigt bra med den vikt jag har. Troligtvis behöver jag hålla på längre än tre veckor, men jag börjar så. Jag klarar inte för långsiktiga mål. Till skillnad mot de tio månader när jag bantade tillåter jag mig att äta obegränsade mängder, frukost, mellanmål, bär flera gånger om dagen, allt så länge det är LCHF-mat. Jag verkar ha lättare att gå ner i vikt med LCHF än många som skriver på detta forum, så jag tror att min kropp klarar det. Efter en traumatisk upplevelse för några veckor sedan har jag börjat äta frukost igen. Dagen efter ett stort fusk steg jag inte upp förrän vid tolvsnåret. I duschen började jag plötsligt må illa, svimmade sedan två gånger i rad och slog huvudet i stengolvet. Sambon ringde på ambulans trots mina protester och ambulanspersonalen mätte EKG, blodsocker och blodtryck. Allt var ok, så jag behövde inte åka till sjukhus, förstås. Detta illamående har jag upplevt en gång tidigare på LCHF, då utan att ha fuskat. Dessa tre veckor är anledningen till att jag skriver här igen. Man ska ju tala om för andra när man sätter ett mål så att det blir svårare att backa, eller hur?
 23. Som jag har förstått det finns det fler skillnader mellan LCHF och HCLF. Om man äter kolhydrater låser insulinet fettcellerna, så att fettförbränning försvåras. Dessutom minskar ämnesomsättningen för att spara energi.
 24. Vad menas med att inte vilja tillräckligt? Om man, som jag, har ett lättare sockerberoende räcker en genomsnittlig vilja i kombination med LCHF långt, men jag tror att emas beroende är starkare. I mina öron är "du vill inte tillräckligt" en förolämpning, förmodligen yttrad av någon som själv inte är beroende av vare sig socker, kolhydrater, alkohol eller tobak. Har du tittat på alla videos med Bitten Jonsson, ema?
 25. DonVitor, Viktnedgång med LCHF är inget "krig", som du uttrycker det, tvärtom är det att jobba MED kroppen. Man måste inte räkna kalorier och veta hur mycket energi man gör av med, som du skriver. Hur vet du förresten hur mycket energi du gör av med? Enda sättet är väl att stänga in sig i ett lufttätt rum med mätutrustning. Jag tror mer på att äta på ett sätt som man kan trivas med, så att man kan upprätthålla det resten av livet. Alltså får det inte bli för tråkigt.
×
×
 • Create New...