evab

Medlem
 • Innehållsantal

  28
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om evab

 • Rank

 1. Hej! vill gärna ha argument/länkar för LCHF/ketogen kost vid tjocktarmscanser för att påverka anhörig som drabbats av detta.
 2. evab

  Chiafrön

  Har köpt chiafrön för första gången och gjort pudding med grädde och med cocpsmjälk + lite smaksättning men blir inte klok på kh- innehåll. Finns en del olika uppgifter. Hur använder ni dessa frön och varför egentligen?
 3. evab

  100 % smör

  Inga problem. "Mitt" Coop Konsum tar hem det mesta jag frågar efter. De tycker att det är roligt med kunder somvill ha något extra. har aldrig behövt ha "skriftligt" på det jag frågat efter.
 4. evab

  100 % smör

  Ja, inte vet jag om det är detsamma! https://www.google.se/search?sourceid=navclient&aq=&oq=sm%C3%B6r+100%25&hl=sv&ie=UTF-8&rlz=1T4HPEB_svSE252SE252&q=sm%C3%B6r+100+&gs_l=hp..0.0i22i30l2j0i22i10i30j0i22i30j0i22i10i30.0.0.0.11279...........0.LgvfiCi5KBY "Koncentrerat Svenskt Smör från Arla består av ren smörolja utan tillsatser. Det innehåller inget vatten, vilket gör att det inte behöver skiras. Eftersom Koncentrerat Svenskt Smör från Arla inte heller innehåller några proteiner bildas inga restprodukter som bränner fast när du steker." Vet att en del använder det och undrar till vad och varför?
 5. evab

  100 % smör

  är lite nyfiken på det 100%-iga smör från Arla som man kan beställa hem till sin livsmedelsbutik. Vad har ni för erfarenhet av det, hur har ni användt det och varför?
 6. Det lät intressant så jag googlade lite och hamnade bl a här: http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4f53447ed3b4fd653a001556-oil-pulling efter att ha läst igenom den tråden så har jag provat sedan i måndags, "sköljer" munnen med cocosolja och sedan vatten, borstar med eltandborste utan tandkräm. Måste nog läsa på igen men än så länge så känns det bra!
 7. evab

  LCHF och flygresa

  Flyger till Kanarieöarna på torsdag. Frågan är om man FÅR ta med mat genom tullen. Någon som vet? Tänkte söka lite på nätet om det men bekvämt om nån här har ett svar. Man kunde beställa glutenfritt, laktosfritt, diabetsvänligt och veg. Eftersom jag är mest försiktig med socker så provar jag med dia. Ska bli intressant och se vad jag får. Men att ringa flygbolaget var ju en bra idé. Testas nästa gång!
 8. Kul att du skriver om Warbro kvarn. Var där i tisdags på en kurs om Odling och användning av udda grönsaker. Ett mycket spännade företag och de är nog pioniärer inom sitt område. Tror du kan lita till 100% på det de marknadsför. Här kan du se mer om kursen om du har lust http://traochtradgard.blogspot.se/
 9. En liten 5-årig släkting har en nyupptäckt diabetes. Ligger fortfarande på sjukhuset för utredning. Skulle behöva sprutor 4 ggr/dygn. Skall träffa div "specialister" bl a dietist. Någon som har erfarenhet att dela med sig av och gärna tips på litteratur.
 10. Tack för din berättelse Anita. Visst är det bra att hälsan blivit bättre och då är det ju ganska lätt att fortsätta med LCHF även om man inte går ner i vikt men egentligen gärna vill. Linen, den här delen av forumet heter ju erfarenheter och då behöver man väl inte ha någon fråga utan just bara vilja dela med sig av sina erfarenheter!
 11. evab

  Utmana SVT och TV4!

  Hur ska vi kunna utmana SVT och TV4 att ha med LCHF.mat i sina morgonprogram. Vem ska bli först att hänga på trenden som nu både Aftonbladet och Expressen har gjort? Någon som har kontakter och ideer?
 12. En riktig gourmet-kokbok efterlyses. Är bortbjuden på middag och värdinnan hade hört att vi numera äter LCHF så hon började efterforska och kommer att bjuda på LCHF-mat. Tänkte att en gourmet-kokbok (Lchf förståss!) skulle vara kul att ge henne. Kanske kan hon spåra in på LCHF genom lite lyx-mat!
 13. evab

  Odla lchf

  I dag har jag äntligen börjat planera vårens odling. Började med att sortera en massa gamla fröpåsar och tänker göra en beställning hos Impecta imorgon. Fyllde ett gammalt "kött-tråg" med jord och fyllde sedan ytan med solrosfrön, vattande och tryckte till ytan lite, sedan plastfilm över och placerade i köksfönstret. Om någon/några veckor har jag jättegoda solrosskott. (Vet inget om kh i dessa)
 14. Dessutom saknar jag näringsberäkningar på recepten. Skulle jag tro deras löften så skulle jag ha gått ner minst 16 kg sedan mitten av oktober (Jag är glad åt mina 6) I oktober skulle jag gå ner 1 kg/vecka, november 6 kilo på 4 veckor, och i dec 5 kilo på 4 veckor. Nej jag kommer (nog) inte köpa den igen. Hittade erbjudande om LCHF-magasinet så nu har jag prenumererat 2013 och också fått hela 2012. Bra tidning! Vinter med LCHF såg till viss del ut att vara samma recept som redan publicerats i bilagorna.