stefpahl

Medlem
 • Innehållsantal

  89
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

207 Enastående

Om stefpahl

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Senaste besökare till profilen

283 profilvisningar
 1. stefpahl

  Barn inte hyperaktiva av socker... VoF...

  Kan var intressant att läsa detta: http://www.jonasbergqvist.se/blogg/socker-och-hyperaktivitet-hos-barn . Jonas Person är ju en person som varken är årets folkbildare, vegan eller tillhör någon grupp som per automatik måste ha fel. Tröttsamt med alla dessa konspirationsteorier i det här forumet. Vad man kan säga är att man inte hittat något stöd i vetenskapliga studier för att barn blir speedade av socker, och det är precis det hon säger. Det innebär inte att det inte kan vara fel. Det bör man vara ödmjuk inför även om det inte överensstämmer med vad man själv tror.
 2. stefpahl

  Potatis

  Kolhydraterna sitter inte i stärkelsen, utan stärkelse ÄR kolhydrater. Socker är en annan kolhydrat (och fibrer är en tredje). Stärkelse består av långa kedjor av sockermolekyler, och det är bara de minsta som kan lösas ut i kallt vatten. Skulle därför tro att det blir marginell skillnad. Jag har svårt att tro att du äter surströmming så ofta (?) att de skulle ha någon betydelse att du äter potatis till.
 3. stefpahl

  Kolhydrater varav sockerarter???

  Kolhydrater är fibrer, sockerarter och stärkelse. Det kan alltså även vara fibrer. Det är en väsentlig skillnad om de kolhydraterna man äter är fibrer eller socker.
 4. stefpahl

  Tandrotsinflammation

  Jag har just gjort en rotfyllning, just pga en spricka som sedan orsakade en inflammation. Det började med ömmande tand och gjorde sedan ont periodvis. Man kunde se inflammationen på röntgen, och får den fortgå så löser den upp tandbenet och kommer att medföra mer omfattande ingrepp (det finns dessutom koppling mellan inflammation i tänderna och hjärtat). Man kan inte bota en inflammation genom att hålla rent i munnen (t ex oil pulling), det når inte ner i roten där inflammationen sitter. Alternativen var att rycka ut eller rotfyllning, och jag valde rotfyllning. Enligt tandläkaren lyckas rotfyllning i 80% av fallen, och jag har inte ångrat det. Nu har jag inte ont längre, vilket tyder på att inflammationen är borta. Om det lyckas på längre sikt vet vi inte, men det visar sig då. Jag är nöjd med att jag valde rotfyllning, och tycker nog att det är värt att prova.
 5. stefpahl

  Konserveringsmedel i surkål

  Den ekologiska i plastpåsar som säljs på ICA innehåller inte konserveringsmedel, men citronsyra för att färgen inte ska mörkna. Den är inte pastöriserad heller.
 6. stefpahl

  Intressant artikel!

  Andra intressanta resultat ur artikeln: och
 7. stefpahl

  recept från kostrådgivare??

  Det är inget socker i krossade tomater (annat än det socker som finns naturligt i tomaten). Bönor går också bra om man kör icke-strikt. De innehåller mycket fibrer och stärkelse, även resistent stärkelse.
 8. stefpahl

  Nybörjare

  Att sluta med kaffe tror jag är dumt att göra samtidigt som du börjar äta strikt. Det kommer att stressa kroppen ytterligare. Du kan också öka mängden grönsaker, och kanske öka mängden kolhydrater något, dvs mindre strikt.
 9. stefpahl

  Nybörjare

  Varför strikt? Kanske lätta på det lite grann och se om det blir bättre.
 10. På vilket sätt är designen dålig? Frågeställningen om vilken typ av kasein är ny och var inte en hypotes när studien startade för ca 15 år sen. Man kan inte gärna kräva att man ska använda frågeställningar som så att säga inte finns. Det här är snarare ett typexempel på en bra studie, där man dessutom publicerar negativa resultat.
 11. Det är inte en dålig studie. Den ställde frågan "Does weaning to an extensively hydrolyzed formula decrease the cumulative incidence of type 1 diabetes in children at risk?" och besvarade den (och vilken är en relevant fråga). Det är inte en dålig studie bara för den inte besvarade en fråga som inte ställdes.
 12. stefpahl

  Mässlinghysteri

  Om du tror att ett bra immunförsvar skyddar mot mässlingen, eller smittloppor och polio för den delen, så har du helt enkelt fel. Och vilka vaccinationsskador mörkas?
 13. stefpahl

  Mässlinghysteri

  Vilka fler har spårat ur? Ett bra immunförsvar mot polio och smittkoppor!?
 14. stefpahl

  Mässlinghysteri

  Och hur går det till i den ovetenskapliga förvirringen?
 15. stefpahl

  Mässlinghysteri

  Kan ju vara intressant att läsa det här också https://medium.com/@visualvaccines/why-dr-suzanne-humphries-an-anti-vaccine-activist-is-lying-to-you-about-measles-ce446d0a7e0f Det går alltid att hitta experter som har alla möjliga åsikter om i princip vad som helst.