stefpahl

Medlem
 • Innehållsantal

  86
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

196 Utmärkt

Om stefpahl

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Senaste besökare till profilen

237 profilvisningar
 1. Tandrotsinflammation

  Jag har just gjort en rotfyllning, just pga en spricka som sedan orsakade en inflammation. Det började med ömmande tand och gjorde sedan ont periodvis. Man kunde se inflammationen på röntgen, och får den fortgå så löser den upp tandbenet och kommer att medföra mer omfattande ingrepp (det finns dessutom koppling mellan inflammation i tänderna och hjärtat). Man kan inte bota en inflammation genom att hålla rent i munnen (t ex oil pulling), det når inte ner i roten där inflammationen sitter. Alternativen var att rycka ut eller rotfyllning, och jag valde rotfyllning. Enligt tandläkaren lyckas rotfyllning i 80% av fallen, och jag har inte ångrat det. Nu har jag inte ont längre, vilket tyder på att inflammationen är borta. Om det lyckas på längre sikt vet vi inte, men det visar sig då. Jag är nöjd med att jag valde rotfyllning, och tycker nog att det är värt att prova.
 2. Konserveringsmedel i surkål

  Den ekologiska i plastpåsar som säljs på ICA innehåller inte konserveringsmedel, men citronsyra för att färgen inte ska mörkna. Den är inte pastöriserad heller.
 3. Intressant artikel!

  Andra intressanta resultat ur artikeln: och
 4. recept från kostrådgivare??

  Det är inget socker i krossade tomater (annat än det socker som finns naturligt i tomaten). Bönor går också bra om man kör icke-strikt. De innehåller mycket fibrer och stärkelse, även resistent stärkelse.
 5. Nybörjare

  Att sluta med kaffe tror jag är dumt att göra samtidigt som du börjar äta strikt. Det kommer att stressa kroppen ytterligare. Du kan också öka mängden grönsaker, och kanske öka mängden kolhydrater något, dvs mindre strikt.
 6. Nybörjare

  Varför strikt? Kanske lätta på det lite grann och se om det blir bättre.
 7. På vilket sätt är designen dålig? Frågeställningen om vilken typ av kasein är ny och var inte en hypotes när studien startade för ca 15 år sen. Man kan inte gärna kräva att man ska använda frågeställningar som så att säga inte finns. Det här är snarare ett typexempel på en bra studie, där man dessutom publicerar negativa resultat.
 8. Det är inte en dålig studie. Den ställde frågan "Does weaning to an extensively hydrolyzed formula decrease the cumulative incidence of type 1 diabetes in children at risk?" och besvarade den (och vilken är en relevant fråga). Det är inte en dålig studie bara för den inte besvarade en fråga som inte ställdes.
 9. Mässlinghysteri

  Om du tror att ett bra immunförsvar skyddar mot mässlingen, eller smittloppor och polio för den delen, så har du helt enkelt fel. Och vilka vaccinationsskador mörkas?
 10. Mässlinghysteri

  Vilka fler har spårat ur? Ett bra immunförsvar mot polio och smittkoppor!?
 11. Mässlinghysteri

  Och hur går det till i den ovetenskapliga förvirringen?
 12. Mässlinghysteri

  Kan ju vara intressant att läsa det här också https://medium.com/@visualvaccines/why-dr-suzanne-humphries-an-anti-vaccine-activist-is-lying-to-you-about-measles-ce446d0a7e0f Det går alltid att hitta experter som har alla möjliga åsikter om i princip vad som helst.
 13. LCHF – påverkan på blodtryck?

  https://www.dietdoctor.com/se/blodtryck
 14. Ät bra mat o strunta i alla piller. Jag åt D-vitamin tidigare (på vintern), det ledde till mer kalcium i blodet. Slutade med D-vitamin, kalcium gick ner, och D-vitaminnivåerna var ändå bra (även på vintern). Jag förlitar mig på bra mat, lite nötter och liknande.
 15. Äta mycket frukt?

  Komplexa sockerarter är vad jag förstår stärkelse och liknande. Glukos och fruktos som det finns mycket av i frukt är enkla sockerarter (tror det rör sig om ca 10% socker i ett äpple). Ett omoget äpple innehåller mer stärkelse som omvandlas till enkla sockerarter när det mognar, men det finns säkert en del stärkelse i ett moget äpple också (?). Däremot är sockret förpackat i fibrer, vilket gör att det går ut långsammare ut i kroppen. Detta till skillnad från t ex äppeljuice, som alltså innehåller sockret från äpplet men inga fibrer. Jag tror inte problemet (i allmänhet) är att folk äter för mycket frukt.