Jump to content

mjau

Medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

mjau's Achievements

(2/7)

2

Reputation

 1. Dessa ägg var råa som han åt, han som dog alltså. Han åt runt 28 eller nåt.
 2. Tyckte vi behövde en tråd om ADHD eller andra koncentrationssvårigheter. Personligen märker jag inte direkt att jag blir lugnare eller mer fokuserad i min vardag av LCHF. MEN när jag väl får i mig socker eller kolhydrater i någon form märker jag hur det börjar brusa upp mitt huvud direkt, tar kanske en kvart så är jag stört ofokuserad och jag är överallt i tankarna, med ögonen, kan inte sluta fippla med händerna eller sluta röra på benen osv. Timmarna efter är jag ofokuserad och framförallt stressad i huvudet, vill helst inte att någon pratar med mig ens. Finns liksom inte plats för andra i mina tankar då. Dagen efter eller kanske sent på kvällen efteråt är det mest som vanligt om jag ätit bra efter socker. Berätta gärna om er själva. Har ni ADHD eller barn eller andra anhöriga med ADHD? Hur reagerar ni av kolhydrater? Blir ni bättre eller inte av LCHF? Äter ni omega 3 eller extra mycket fisk? Äter ni D-vitamin? Märker ni skillnad av det? Något annat som gör skillnad i er vardag?
 3. <blockquote class='ipsBlockquote'data-author="copecca" data-cid="6329" data-time="1358300099"><p> Vet du vad din första stora hälsovinst egentligen är Det är såklart att du har börjat tänka på att börja med lchf. Det är ofta den psykiska biten som är den svåraste.. att äta gott mat sedan är väl inget svårt eller hur <br /> <br /> Lycka till med din hälsoresa </p></blockquote> Tack! Ja, stort av mig att ta beslutet istället för att bara tänka att "hemma äter jag lchf i alla fall". Det blir lite för mycket äta för att vara snäll mot andra, och äta på födelsedagar och julaftonar och när jag är bortbjuden osv osv. Nu vill jag göra det här på riktigt.
 4. Visst var det väl här man fick göra bloggliknande trådar? Jag älskar själv att läsa om andras hälsovinster, och har längtat efter att starta lchf på riktigt och göra egna hälsovinster. Så här är min tråd och min sjuka kropp på bättringsväg. Min första "hälsovinst" (kanske inte har allt för mycket med hälsan att göra, men kul ändå!) är att min viktnedgång syns mest på DUBBELHAKAN!? Den har stramat åt sig rejält, vilket är fantastiskt. Låg alla mina vätskekilon i hakan alltså?
 5. Zepp på kolhydrater i fokus skrev något vettigt om det här nyligen, citerar honom: "Och man åt som sagt bara för några generationer sedan ansenliga mängder både kolhydrater och fett.. utan att särskildt många blev feta eller diabetiska! Men så kom matindustin in och förändrade allt ihopa!! LCHF äter man när man redan drabbats av välfärdssjukdommar/fettma eller man har någon nära som drabbats av detta! Nr1, är fortfarande att äta riktig mat med fullgod näring! Nr2, är att anpassa kolhydratmängden till sitt nuvarande metabola tillstånd!" Alltså, lchf är nödvändigt att vara mer eller mindre strikt för att läka en kropp som fått för mycket kolhydrater redan. Någon som har en friskare kropp klarar nog frukt som en del av en varierad föda, och så gjorde nog människor även förr. ... Sen är ju människorna inte de enda som lever på den här planeten, frukten lämnades nog inte oäten kvar i skogen bara för att vi inte ville ha den.
 6. mjau

  Andedräkt

  Har själv tänkt* ska det stå i början, så krångligt att skriva på mobil ibland
 7. mjau

  Andedräkt

  sHelleränkt prova köpa apotekets pepparmintolja, har hört att en droppe sån bak på tungan gör susen, lätt att ha med hela dagen i väskan Glöm inte dricka vatten heller
 8. Såg nu att det fanns på riktiga versionen
 9. Jag använder mobilen, hittar inget sånt?
 10. Jag skulle önska det gick att ladda upp bilder!
 11. Min frukost blev: Färsbiffar från kvällen innan, Gjorda på bara blandfärs, grädde, äggula & viltfond Sås från skyn + röd paprika + "magic bullet te" Kokar eget te på vanliga kryddor. Just idag ingefära, kanel och kardemumma som bara kokar upp. Tar sen en halv minut för kryddorna att sjunka till botten och då är det bara att hälla upp teet i mixern och mixa med smör och kokosfett
 12. Jag är en "periodare" när jag äter, dvs jag fastnar för en maträtt eller ett livsmedel och äter nästan bara det under en period (är helt olika, ibland bara tre dagar och oftast inte längre än två veckor) När jag plötsligt tröttnat på maten så byts suget ut mot en ny maträtt och samma sak upprepas. Trodde först detta hade med mitt sockersug och beroende att göra, då det ofta handlade om bröd, potatis eller pasta förr men har fortsatt att vara så här på lchf. Är det kroppen som talar eller ett i invant och skadligt beteende? Kan det vara stressande mot kroppen att vara så här ombytlig? Jag tänker på att det blir så oregelbundet med vilka vitaminer jag får i mig osv. eller kan det vara naturligt att äta så? Tänker att på stenåldern kanske dom behövde tugga samma gamla djur tills det tog slut och då fick dom kanske tag på något helt annat nästa gång och då var det det som gällde i nån vecka? Tror ni det kommer att ändras med lchf, har bara ätit lchf i två månader så kroppen har väl inte hunnit ändrat sig så mycket.
×
×
 • Create New...