Jump to content

GothicTenshi

Medlem
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

GothicTenshi's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

8

Reputation

About Me

'GothicTenshi' betyder 'Gothic Angel'. 'Tenshi' är japanska för ängel. 

 

Är en ny-konverterad LCHF:are. Började leva denna fantastiska livsstil i sept. 2014 och kommer att fortsätta resten av mitt liv.

 

Incitamentet till varför jag började med LCHF-kost var att bli fri från min över 3-år långa kamp med en ätstörning (bulimi). Jag har sedan jag varit yngre varit knubbig på grund av emotionellt överätande och för ca 3 år sedan började jag att banta för att göra mig av med vikten en gång för alla. Jag började lära mig allt jag kunde om kalorier och kunde snart alla produkters innehåll utantill, och visst gick jag ner i vikt. Tyvärr gjorde de tappade kilona att jag endast ville tappa mer och snart blev både min diet och vikt alldeles för extrema - jag åt knappt något och jag började likna ett vandrande skelett. Svälten gjorde att min kropp startade igång försvarsmekanismer och jag fick starka sug att hetsäta på all mat i min omgivning, vilket tillslut skedde. Skammen och självhatet ledde till kompenserad träning, uppkastning och fasta/bantande - vilket försatt mig i en ond cirkel av svält och hetsätning.

Jag visste inte hur jag skulle äta för att kunna behålla en smal figur då mina tidigaste kostvanor var lika bedrövliga. Jag ville inte heller spendera resten av livet med att räkna kalorier. 

Räddningen kom i form av LCHF. Där fick jag reda på att man till och med kunde äta så mycket som 5000kcal om dagen i en månad utan att gå upp något vidare mycket i vikt. "Äntligen", tänkte jag, "nu behöver jag inte gå hungrig hela tiden eller räkna dessa förbaskade kalorier". Men LCHF gjorde mycket mer än så. Maten läkte min sargade kropp och det hemska sockersuget som alltid framkallat hetsätning försvann. Jag är nu på väg till 100% tillfrisknande och det är tack vare kostdoktorn, alla ni LCHF:are som inte låtit er tystnas av samhällets galenskap och spridit detta budskap vidare samt Richard Kerr (skapare av bulimiahelp.org & boken The Bulimia Help Method)!

×
×
  • Create New...