Gå till innehåll

Mianu

Medlem
 • Innehållsantal

  6
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

7 Neutral

Om Mianu

 • Rank
  Nyanländ

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Grattis! Det är hormonerna som styr din viktminskning, tänk på att de ska hänga med. Det tar tid att reda upp systemet! Du har ju ändå gått ner 0,5-0,75 kg i veckan vilket är alldeles "lagom" ur en rimlighets synpunkt. Det är fett som ska brännas och inte muskler :-) Ha tålamod, låter trist men det är mycket som sker nu för kroppen och den måste få tid att avgöra om du befinner dig i en säker och näringstät miljö -> bränna fettvikt. Eller om det vankas kris -> behålla fettdepåer. Den kommer att välja det första om du har tålamod! 16-18h fasta är en personlig favorit :-) men det be
 2. Precis som ovan säger så påverkar inte alkohol insulinet (om du inte dricker kolhydratirik alkohol förstås) men det påverkar däremot ketosen. Levern förbränner det den har mest av eller som är farligast. Alkohol stänger av ketogenesen medan det själv förbränns. Sen bör man tänka på att det också minskar testosteronet som i förlägning minskar fettförbränning.
 3. Håller helt med att definitionen av beroende har blivit lite löjlig... ett uttjatat ord numera!
 4. Det finns ju en del problematik med kaffe men också en hel del bra. Jag har länkat till några studier på min sida, dock så är det bara observationsstudier så det kan ju vara andra faktorer också som bidrar till en god hälsa hos de personerna som dricker mycket kaffe. Mitt inlägg finns på: www.kamaronica.nu/fordelar-och-nackdelar-med-kaffe Själv är jag inte beroende av kaffe, även om jag dricker 1-2 varje morgon. Men jag måste inte ha det! Så jag tycker att kaffe är ok Ingen form av beroende är väl bra?!
 5. Hej här kommer sena jag med i bilden igen! Men du, efter att du skrev detta så funderade jag ännu mera och hittade mf-gruppen, en utbildning som drivs av Jonas Bergkvist. Jag anmälde mig omedelbums till distansutbildningen. Om du är sugen så hittar du den här: www.mfgruppen.se eller www.mfwebblearning.se Sen lite tips på podcasts är fatburningman, Dave Asprey på bulletproof radio. Böcker... ja det finns så många bra amerikanska böcker som jag plöjer mig igenom GAPS är förresten superspännande ang tarmhälsan! Tarmhälsan som ÄR hälsan egentligen, större delen av kommunikationen i vagusnerv
 6. Går i samma tankar... är också ingenjör med bra lön, svårt att ge upp Vad tänker du? Det finns ju ett par podcasts på svenska, men inte alls lika djupgående och nördiga som de amerikanska, vore kul om samma information kunde ges ut på ett enkelt sätt i sverige också.
×
×
 • Skapa nytt...