Gå till innehåll

Sanna Eriksson

Medlem
 • Innehållsantal

  18
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

22 Bra

Om Sanna Eriksson

 • Rank

 • Födelsedag 1965-07-24
 1. Ett HbA1c på 43 är ju perfekt! Du behöver inte sträva efter ett lägre. Kroppen behöver glucos till viss del, därför har du blodsocker även på en ketogen kost. Detta reglerar kroppen själv om man inte tillför kolhydrater genom glukoneogenesen.
 2. Avocado mmm det är fina grejer det, bra fetter, lite kohydrater och med lite räksallad, ägg, skinka och lite grönsaker en utmärkt måltid
 3. Aha ja du då blir det inte lätt... omega-3 säger jag med och kanske någon bra multivitamintablett till det sönderkokta/stekta köttet, nötter och frön finns det att få tag på? Sen får det bli nya tag vid hemkomsten. ?
 4. Får man fråga varför det är totalförbjudet med ägg och inte går att köpa annan mat samt hur långvarig resan kommer att vara?
 5. Som tidigare nämnts är skaldermans ratio ett verktyg för att se till att man får i sig tillräckligt med fett och riktlinjen 5 g kolhydrater är en riktlinje som funkar i de flesta fall. De kompletterar varandra fint som verktyg. Det som man måste ha i beaktande är det totala kolhydratintaget över dygnet, för att det ska kallas low carb ska intaget kolhydrater per dygn inte överstiga 50 g. Sen kan man äta striktare än så beroende på hur lågt man behöver gå för bra resultat. Vissa tål mer kolhydrater än andra och striktare behöver inte betyda bättre effekt av lchfkosten.
 6. Silver är inte ett ämne kroppen behöver tillföras, i vården används förbandsmaterial med silver vid vissa omläggningar men inte i onödan. Precis som med antibiotika kan bakterier utveckla resistens mot silver och andra bakteriedödande ämnen. Inget skall användas på rutin som bakteriedödande material. Normal hygien med tvål och vatten samt mekanisk rengöring är grunden.
 7. Det är ju viktigt att få diagnosen då det bla kan påverka tänder, öka risker vid operationer både vad gäller dosering av tex lokalbedövning och för att suturera så det håller. Intuberar man en överrörlig kan man ju i västa fall "bryta" nacken av patienten.
 8. Ja vi är/har varit en hel hög överrörliga i min släkt, min mamma är den första att bli utredd. På läkarens begäran ville hon att även döttrarna skulle utredas, därav min remiss. Har dock misstänkt i många år att det är det vi har. Jag märker inte någon större skillnad vad gäller lchf och smärtor, men upplever en stor skillnad i ork och övrigt välmående med lugnare mage bland annat.
 9. Man kan även ha lös avföring vid blindtarmsinflammation. Oklar buksmärta som är ihållande bör undersökas. Om du bor i Sverige kan du ringa 1177 för bedömning. Har man feber och buksmärta är det extra viktigt att ta symtomen på allvar.
 10. Oh intressant, vad innebär en fredagskasse från primaten?
 11. Väntar på att bli utredd, väntan är lång vid överrörlighetstypen... ofta över 1 år, är ju inte lika farlig som EDS av kärltyp tex. Fick diagnos fibromyalgi på 90-talet. Var ju den slaskdiagnos man satte på många smärtpatienter på den tiden nästan på rutin. Troligtvis beror mina långvariga smärtor pga att musklerna hela tiden jobbar med att hålla mig på plats så att säga. Det blir ju musklerna som får stå för stabiliteten av skelettet med överbelastning, uttrötthet både kropplsligt och till viss del mentalt som följd.
 12. Nej vad jag vet är det inte gluten i bovete och quinoa.
 13. Min yngsta son (idag 25 år) avskydde välling, barnmat på burk och de grötblandningar som fanns att köpa då. Det skulle vara köttbullar, makaroner, grönsaker och annan fast föda som han kunde plocka själv med fingrarna. Han helammades till 6 månaders ålder och vägde då 10900gram... och vid ett års ålder var han uppe i om jag inte minns fel 13 eller 14 kilo, en riktig michelingubbe! Han var inte stor i maten och fortsatte snutta bröstmjölk nattetid tills han var drygt 4 år. Det viktiga för dig som förälder är att hitta de alternativ som fungerar för ditt barn och att de får i sig den näring och
×
×
 • Skapa nytt...