Gå till innehåll

Susv00

Medlem
 • Innehållsantal

  17
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Susv00

 1. Måste väl finnas fler än han. Nyss hemkommen från karolinska och idag serverades lunch i form av ett stort lass kokt potatis och brulepudding med kolasås. I tv-rummet finns förutom kaffe och te, även juice, en korg full med kex och kakor samt kaffelängd och marmelad. Dock inget smör.
 2. Min man drabbades under midsommarhelgen av hjärtinfarkt. Han rekommenderas nu äta mer bröd, potatis och ris. Jag behöver er hjälp att hitta en läkare som förstår att rekommendera andra matvanor, för det är inte lätt för mig att tro mig veta bättre än vitrockarna på karolinska. Min man har de senaste åren ätit liberal lchf, väldigt strikt under veckorna och mer tillåtande under helgerna och ibland spårat ur helt. Han är inte överviktig och tränar regelbundet samt arbetar som murare. Han är aldrig stressad. Han är aldrig sjuk. Ändå drabbades han när vi som minst anade, träna
 3. Tack HelenaB att du tog dig tid att skriva ett så långt inlägg. Du har så rätt så och inlägget gav mig verkligen perspektiv. Idag kan jag inte ändra på men imorgon har jag alla möjligheter att tänka annorlunda och göra bättre. Snart öppnar Stockholms utedansbanor och det är mitt mål. Har inte dansat på flera år pga artros och inflammation i knän. Dans kan bli min ridning. Tack igen. Nu ska jag boka bastun ;-)
 4. Tack, så mycket kloka ord och allt är så sant. Måste ta tillbaka bestämmande rätten från trollet. En liten parentes är att viktminskningen var från dag 1, dvs 19/2, och inte enbart över påskhelgen. Men det har ju som sagt ingen betydelse, imorgon är en annan dag. Jag ska fokusera på att äta så rent som möjligt, skita i vågen och inte ge upp träningen. Kanske boka ett danspass som belöning :-). Periodisk fasta absolut, vad innebär 16:8, är det som jag tror att man äter under 8 timmar per dygn? Gör man det isf varje dag? 5:2 känns svårare, jag är ofta väldigt hungrig. Ni är så bra för motiv
 5. Den 19 februari började jag med gröna kuren. Detta efter vad som kändes som en evighet med en kost enbart baserad på fett och kolhydrater i kombination och litervis med Cola zero. Klarade 4 veckor galant utan större övergångsbesvär. ( fick hjälp och stöd av två arbetskamrater som åt med mig). Mådde genast bättre, fick jämnare humör och blev mycket gladare. Började tom träna. Efter dessa 4 veckor unnade jag mig lite vin vid ett tillfälle men var strax på banan igen. Inför påsken ville jag bli ännu striktare och åt endast fett och protein, lite tråkigt men även det gick bra. Så kom då den stunda
 6. Tack för kloka råd och tips. Olja kan jag pröva, har provat lotion men det hjälpte inte alls. Fast kan jag få hjälp med nr 2 skulle det efter en veckas frånvaro uppskattas. Om ni kan se bilden jag bifogade undrar jag om något av mina preparat duger eller om nya ska införskaffas.
 7. Tack för ditt inlägg. Dricker ganska ofta lite salt utblandat i vatten, men får ändå lätt vadkramp. Nu tar jag mitt magnesium i tablettform ist för den med 2 gram kolh, känns onödiga. Jag antar att tålamod är en viktig ingrediens för att lyckas, är så van att kasta i mig maten både på jobbet och hemma. Tålamod är lite svårt nu när jag känner att jag är på gång, efter så lång tid i beroendeställning, jag blir nästan manisk ;-). Men trägen vinner och så småningom mina leptiner börjar jobba som de ska. Önskar även dig en glad påsk.
 8. Jag har även super cal-mag från Great Earth, men har lite svårt att svälja så stora tabletter, men återgår nog till dem tillsvidare. Tack för tipset.
 9. Ok, jag ska alltså äta mer. Jag äter dock bara kött, fisk, ägg, smör, kokosfett, med betoning på fett och dricker kaffe och vatten. Idag tex åt jag fettkaffe till frukost, äggröra med mycket smör till lunch och smörstekt gös med äggasås till middag. Mellanmål blev 20 gr Bregott. Känns som fakir efter det jag kunnat läsa mig till. Räknar eg inte kcal men vill ha lite koll pga att jag har svårt att känna mig mätt, men det kanske kommer med tiden. Har ju jojo bantat hela livet. religös eller inte, så tror jag på det här och att jag ska lyckas. Tar gärna emot erfarna synpunkter och förslag. :-)
 10. Susv00

  Fakir

  Efter att ha kört min variant av gröna kuren, bestämde jag mig för att testa fakir-metoden, efter att ha läst flera av Martina Johansson böcker. Jag gör detta som test och också för att stå emot påsken med alla dess frestelser. Dag 1 och 2 har gått bra. Ketosstickor inhandlade som visade näst högst nu på morgonen. Lite funderingar, jag får mycket Vadkramp, mot det beställde jag magnesium som skulle lösas i vatten, men de innehåller 2 gr kolh per dos, är inte det för mycket om det nu ska kallas fakir? Har svårt att känna mättnad men försöker ligga mellan 1200 och 1800 kcal, är det lagom för vi
 11. Efter 4 veckor med min variant av gröna kuren, känner jag att jag är ett litet steg närmare mitt mål, att bli och förbli sockerfri. Det svåra för mig är att avstå grädde, ost och nötter. Men för att fokusera på det som har gått bra så har jag inte ätit någonting alls som smakar sött. Jag har helt slutat dricka alla typer av light dryck. (Innan drack jag ca 1,5 liter Cola zero/dag) Jag vill ju även gå ner i vikt så försöker läsa på så mycket som möjligt. Förstår att jag nog äter för mycket och för ofta. Förstår att jag måste sluta med ost och grädde samt nötter. Kvar blir kött, fisk och fett. D
 12. Idag var jag ledig från jobbet, alltid lättare med maten då. Vågade knappt ge mig ut pga semmeldagen. Men tycker dagen gått bra. Känner mig peppad av alla omtänksamma svar jag fått. Idag blev det grädde i kaffet och det vet jag att jag måste sluta med för det ger mig sötsug och ev viktnedgång uteblir. Tips på bra terapeuter i Stockholm tas gärna emot.
 13. Tack jag tror du har rätt. Gäller bara att hitta en bra terapeut som inte ruinerar mig. Även om det är en bra investering. Har tyvärr inte så bra erfarenheter av terapeuter.
 14. Era svar gör mig rörd och lite ledsen, för visst vet jag att jag har missbrukarens alla beteenden men det blir så svart på vitt när jag hör det från andra. Inga i min närhet tycks förstå. Uppvuxen i alkolisthem skäms jag över mitt beroende och vägen till att presentera mig som alkolist känns lång. Finns det länkarna för sockermissbruk? Skulle gärna träffa andra i samma situation.
 15. Tack för era svar, kanske vi kan hjälpas åt, vi är nog lite lika. Jag kan sakna någon som förstår. jag får för mig att det är så lätt för andra.
 16. Jag är så fast i socker och kolhydratsträsket att jag fastnar där så fort jag får chansen. Detta har lett till att min snart 50 åriga kropp endast består av nästan 80 kg fett och några få inflammatoriska muskler. Jag har ätit lchf i mer eller mindre långa perioder (4dgr-4månader), men alltid fallit tillbaka i rent socker/fett missbruk. Min meny igår tex, frukosten bestod av kaffe, smulpaj, rågbröd med smör och Cola zero. Mellanmål blev 3 st tartelettebottnar, lunchen blev inställd så istället blev det fler tartelettebottnar och mer Cola zero. På vägen hem kaffe latte och middag fläskkarré med
×
×
 • Skapa nytt...