patrix

Medlem
 • Innehållsantal

  353
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

patrix vann senast 26 Maj 2015

patrix hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 041 Enastående

Om patrix

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

410 profilvisningar
 1. patrix

  Dåliga värden på blodfetter :(

  Kolesterol är ett reparationsmaterial för celler. Pågår en inflammatorisk process tillverkar kroppen mer, helt korrekt och ändamålsenligt. Att då störa denna process kemiskt med s.k. läkemedel är inte något jag skulle rekommendera.
 2. patrix

  Livsmedelsverket och ungas kostvanor

  Ja det kan man nog säga. Det livsmedelsverket och den etablerade medicinska vetenskapen hävdar är helt tokigt och kontraproduktivt i mycket. Men alla effektiva missuppfattningar/lögner (hur man nu väljer att se på det) innehåller sanning också. Om jag skulle skriva rekommendationer för barn/ungdom utifrån det jag lärt mig om medicin det senaste åren skulle de se ut så här: Våra barn och ungdomar äter alldeles för lite naturligt animaliskt fett såsom smör, grädde, ister, talg m.m. Barn behöver naturligt fett för att kunna utvecklas normalt. Utan detta störs en mängd processer som vitaminupptagning, hormonproduktion m.m. vilket kan leda till saker som fetma, diabetes, karies, psykiska problem m.m. Se därför till att våra barn får i sig detta. Så närproducerat, ekologiskt och giftfritt som möjligt. Om detta uppfylls kommer problemen med de andra sakerna minska av sig själv. Fett är kaloririkt och därför minskar barnens sug efter godis och sötsaker. Jag såg ”Fat head” har en ny film på gång. Titta på den och hans tidigare. Det är en bra början för att förstå hur det hänger ihop. http://www.fathead-movie.com/ Men för att återgå till livsmedelsverket. Det finns sanning i deras lögn – Processat kött med massa druvsocker och konserveringsmedel är inte nyttigt, men rött kött är inget problem så länge man inte bara äter muskelkött och får i sig för lite fett i förhållande till protein. Eskimåerna brukar ta hand om fettet och slänga muskelköttet till hundarna. Så tänker dom.
 3. patrix

  Livsmedelsverket och ungas kostvanor

  Den meningen säger allt. Dårskap är att upprepa samma sak och förvänta sig ett annat resultat. Livsmedelsverket anser alltså vi äter alldeles för lite frukt och grönsaker och för mycket animaliskt. Och det är precis de råden som skapar övervikt, fetma och många andra hälsoproblem hos dagens barn och ungdomar.
 4. patrix

  Missuppfattningar runt tråden om bästa sömnläge

  Har också börjat inse att otillräcklig rening av lymfsystemet, lever och njurar kan vara orsaken till i princip alla våra sjukdomar, men det är naturligtvis avgörande vilken typ av mat man skickar in i systemet. Är det sånt som har mycket toxiner i förhållande till sin näringsmängd så blir det snabbt problem. Naturligt fett är idealiskt – Mycket näring och lite toxiner. Läs exempelvis vad den här läkaren från början av 1900-talet har att säga om saken http://whale.to/vaccines/tilden.html Och så har vi Weston Price naturligtvis. Så mycket vederhäftig medicinsk kunskap från början av 1900-talet som bara glömts bort eller ställts på huvudet. Nästan som om det skulle vara avsiktligt...
 5. patrix

  Golf och LCHF

  Ja man får liksom tillgång till ett stort batteri med energi man förut bara kunde ladda upp - Fettväven
 6. Jag tror att det kan vara bra att äta vegansk råkost en kortare tid. Någon/några veckor. Längre än så riskerar man näringsbrist och kroniska skador pga av det. Men jag skulle nog rekommendera helfasta istället, vilket nog är den hälsofördel man uppnår med veganskt den första tiden. Kroppen måste ta av sina egna fettdepåer och återvinna sitt protein för att fungera, vilket är hälsosamt en tid eftersom det rensar kroppen. Annars är det nog bäst att äta så rent och LCHFigt man kan.
 7. patrix

  Pollenallergi borta med vinden...

  PRECIS samma här! Jag har varit kraftigt pollenallergisk hela mitt liv. Det började runt 10 års ålder på 80-talet ungefär i samma veva som min hälsomedvetna mor bytte ut vanligt smör mot Lätt&Lagom (känner fortfarande hur den geggan gav en kväljningar om man tog mer än ett tunt lager på mackan) pga av de senaste hälsoråden från USA. Korrelation är inte orksakssamband jag vet, men sen jag la om kosten till LCHF och det senaste året intermittent fasta (ingen frukost) har allergin stegvis försvunnit.
 8. patrix

  Finnar helt plötsligt!

  Är också inne på detta. Kroppen har olika system för att hantera sånt som är toxiskt för oss. Fettväven är ett. Äter vi mycket skräp som socker och vegetabiliska oljor så hinner inte lymfystemet, lever och njurar med att rensa ut skiten fortare än det tillförs. Då stuvas det undan i fettväven i väntan på bättre tider, och när dessa kommer i form av mat vi är bättre skapta för, så gör sig kroppen av med det vilket kan ge symptom som ketorash och annat.
 9. patrix

  Tjena! Tankar kring ungkarls-LCHF!

  Knäckebröd/finncrisp med div pålägg och massa smör. Eller bara pålägg och smör. Turkisk yoghurt utrörd med grädde och rostade solrosfrön är gott.
 10. patrix

  Farligt med ägg

  Från sidan ang livsmedelsverkets kostråd http://www.lakareforframtiden.se/kost-och-halsa/vilken-kost-ar-optimal-for-halsa/ "Om du läser dem noterar du ett genomgående mönster. Du uppmanas minska din konsumtion av ohälsosamma livsmedel som kött, feta mejeriprodukter, ägg, socker och vitt mjöl, samt att öka din konsumtion av hälsosamma livsmedel som grönsaker, fullkornsprodukter, baljväxter, frukter, nötter, frön och bär." Stora delar av dagens "moderna" vetenskap ignorerar den vetenskapliga metoden, inte minst medicinen. Samtidigt som dom ignorerar, attackerar och förlöjligar de som påpekar detta. Det är dags att inse att vår sk. Vetenskap förvandlats till en religion och att det är hög tid för en ny renässans.
 11. När man ser sådana här studier är det viktigt att titta på vad som är deras "high fat diet" Den brukar bestå av växtoljor, stärkelse och socker. Alltså inget som liknar den typ av kost som utgör LCHF.
 12. Tips på nyttigare läsning (från Annika Dahlkvists blogg): http://www.svaradoktorn.se/435896354
 13. patrix

  Feta kostråd senaste nytt...

  Vilket är bekymmersamt eftersom det instabila fleromättade fetter kan vara minst lika problematiskt som dåliga kolhydrater vad gäller diabetes, övervikt, cancer, demens, hjärtkärlsjukdom m.m. Vilket bl.a. Dr Eades och Fung skrivit om. Så ska man öka sitt fettintag, ska det definitivt inte vara fleromättat/omättat. Fel igen MSM och dietister. Och jag har för länge sen gett upp idén att detta skulle vara ärliga misstag. Dvs journalister och dietister luras/beordras att predika irrläror.
 14. patrix

  Pojke som får äta vegankost tvångsomhändertas

  Ja det kan bli lite absurt. LCHF är ju egentligen bara mat med riktiga ingredienser, rikligt med animaliskt fett,. mindre av socker och stärkelse. Dvs så man åt förr när fler människor var friska och smala
 15. patrix

  Pojke som får äta vegankost tvångsomhändertas

  Jo fast att vegetariskt är hälsovådligt skulle vara ett "tyckande" och att det finns "flera sanningar" vänder jag mig mot. Vetenskap och erfarenhet är väldigt tydlig här. Men av någon anledning eldar media ivrigt på bilden att vegetariskt skulle vara bra för människor och miljö när det är motsatsen som stämmer. Jag tror inte någon har nytta av att inte vara tydlig med det. Bönor inte LCHF? För mig betyder LCHF Low carb, inte No carb. Sen finns varianter som strikt LCHF och Ketogen kost.