patrix

Medlem
 • Innehållsantal

  439
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

patrix vann senast 26 Maj 2015

patrix hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 398 Enastående

Om patrix

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

1 240 profilvisningar
 1. Media- och livsmedelsindustrin, stödda av det skattefinansierade Livsmedelsverket och Karolinska institutet, har som främsta uppgift att skapa kunder åt läkemedelsindustrin. Och mediciner och medicinska ingrepp har inte i första hand syftet att göra människor friska utan att behålla dom som kunder i läkemedelsindustrin. Och så här har det blivit p.g.a. att en handfull psykopater kontrollerar världens monetära system.
 2. patrix

  Fel Majo ...

  Köpte "lätt" Turkisk Yoghurt av misstag en gång då dom ställt den där den riktiga yogurten brukade stå. Gick tillbaka med den oöppnade burken men butiken meddelande att dom inte accepterar kylvaror i retur. Jag sa att om jag inte får byta så byter jag butik, och så blev det 🙂
 3. Visst har dom ett samband. Leprabakterien finns ju i leprautslag precis som kolesterol finns i placken hos hjärtkärlsjuka. Det visar dock inget orsakssamband. Och om antibiotika dödar dessa bakterier och de inte är grundorsaken så kan man naturligtvis fundera på om det innebär att man blivit botad.
 4. Ja och det kan verka även som att hjärtkärlsjukdom beror på högt kolesterol, men ser man igenom bluffen så förstår man att det är fel. Kolesterolsänkning på kemisk väg är i själva verket mycket ohälsosamt. Och jag har sedan länge övergett idén om att det här rör sig om ärliga misstag. Tyvärr. Det finns inga, mig veterligen, vetenskapliga belägg för att lepra är en infektionssjukdom. Oavsett hur det verkar.
 5. Ja alla dessa äldre "farsoter" som pest, lepra och syfylis är intressanta. Min gissning är att två saker spelar störst roll - nutrition och sanitet. Äter man dålig mat, dricker smutsigt vatten och bor i hus som är smutsiga, kalla, fuktiga och har ohyra så blir man sjuk. Jag har börjat se på det vi kallar sjukdom mer som en konsekvens av reningsprocesser kroppen behöver utföra och vilar man så blir man frisk. Men man kan ju också välja att störa reningsprocessen genom att exempelvis inta gift som dödar de bakterier som genomför den. Dvs antibiotika. Men om det gör en långsiktigt frisk eller bara skjuter problemet på framtiden kan man ju fundera på 🙂
 6. Jag har som sagt blivit lite av en medicinhistoriker på sista tiden då jag börjat gräva i äldre medicinsk litteratur. Och bilden som växer fram är häpnadsväckande. Kolesterolhypotesen har ju fallit tack vare Uffe Ranskovs m.fl. oförtröttliga arbete, och de har hela tiden blivit motarbetade och smutskastade av etablissemanget trots att det visade sig att de hade rätt. Thomas Seyfried m.fl. har visat att genhypotesen gällande cancer är tokig vilket i sin tur innebär att all konventionell cancerbehandling vilar på ett felaktigt paradigm. Han behandlas också som en paria av det s.k. medicinska etablissemanget. Så även Tim Noakes och vår egen Annika Dahlqvist fick ju löpa gatlopp i media. Därför ser jag enligt devisen Falsus in uno, falsus in omnibus (en lögn, allt lögn) anledning att undersöka den s.k. moderna medicinen och dess grundläggande premisser. Och som sagt, bilden som växer fram är häpnadsväckande. Hela grundvalen för det vi kallar infektionssjukdom, d.v.s. att bakterier och virus smittar och är orsaken till olika sjukdomar vilar inte vad jag kan se på sund vetenskap https://archive.org/details/bechamporpasteur00hume_0/page/2 Vad historien säger om vaccination drar jag mig för att gå in på eftersom detta ämne är så känsligt. Men här är några äldre böcker för de som är intresserade The story of a great delusion by William White https://archive.org/details/b21357468/page/n4 Vaccination a Delusion by Alfred Russel Wallace https://people.wku.edu/charles.smith/wallace/S536.htm Bacteria Inc by Cash Asher https://archive.org/details/BACTERIAINC. The Blood Poisoners by Lionel Dole https://www.alternative-doctor.com/vaccination/dole.htm Det sägs ju att historia är viktigt, men det förefaller som en stor del av den stuvats undan. Och av den anledningen drar jag mig numera för att bara googla på vissa saker om jag vill få hela bilden och inte bara den tillrättalagda versionen. Sjundedagsadventister sägs leva länge det stämmer och det kan säkert ha att göra med deras kost. Vad gäller växtoljor så är jag dock tveksam till att de äter processade växtoljor som finns i margarin och industrimat och det är dom jag misstänker kan vara särskilt hälsovådliga.
 7. Det jag menar är att det saknas studier som bevisar att lepra är en infektionssjukdom. Det är ett antagande precis som kolesterolhypotesen och att mättat fett skulle orsaka hjärtkärlsjukdom. Men om någon kan peka på studier som visar detta så välkomnar jag att bli rättad. Mekanismen för lepra vill jag inte spekulera i men Hutchinson påvisade ett samband till dålig kost och då särskilt skämd fisk och man kan då spekulera i att det oxiderade fleromättade fettet som finns i skämd fisk är en orsak till lepra. Och i så fall kan man tänka sig att även oxiderade växtoljor kan bidra till lepra. Dvs margarin. Vi som ätit LCHF en längre tid vet hur bra det är för hälsan och hur intensivt viss medicinsk s.k. expertis och media motarbetat LCHF. Det finns en princip som kallas Shirkys princip. Den lyder “Varje institution kommer bevara det problem som berättigar dess existens”.
 8. >Lepra orsakas av en bakterie, Mycobacterium leprae Det här påståendet är lika ogrundat som att kolesterol orsakar hjärtkärlsjukdom eller att cancer är en genetisk sjukdom. Man har bara kunnat konstatera en korrelation med leprabakterien. Dvs man hittar den i leprautslag. Man hittar också kolesterol i placken på kärlväggarna... Det har aldrig gått att odla den s.k. leprabakterien eller att påvisa smitta. Läs gärna beskrivningen av leprasymptom som finns beskrivna i boken. Jag kan se många i min omgivning som hade kunnat få diagnosen tidig lepra om de gått till en läkare på 1800-talet. Idag kallas det för basilom eller malignt melanom och s.k. åldersdiabetes som kräver benamputation hade kanske fått diagnosen framåtskriden lepra. Lepra försvann praktiskt taget under 1900-talet tack vare bättre levnadsförhållanden och bättre möjligheter att kyla och konservera mat. Men har denna sjukdom kommit tillbaka p.g.a. av de tokiga kostråden som uppmuntrar till mindre intag av fett och särskilt mättat? Edit: Jag hoppas ingen missat den här fantastiska videon där Sally Fallon-Morrell berättar om problemen med växtoljor och konsekvenserna av att äta för lite naturligt animaliskt fett. Och bilden blir otäck när man kan ana att man kände till vad oxiderat fleromättat fett kan åstakomma från den forskning Hutchinson gjorde på 1800-talet. Har Big Food/Pharma helt sonika skapat en lepra epedemi som man kallar de västerländska sjukdomarna? Tanken är svindlande och naturligtvis oerhörd.
 9. Jag har det senaste gjort djupdykningar i den medicinska historien med antagandet att människans fysionomi inte ändrats och att vi därmed lider av samma sjukdomar idag som historiskt. Vi har bara satt andra namn på dom. Kan det t.ex. vara så att det som förr kallades lepra, tuberkulos, syfylis, pellagra m.m. är det vi kallar cancer, hjärtkärlsjukdom, demens m.m.? Jag ser anledning att misstänka det när jag exempelvis tittar närmare på symptomen för lepra som beskrivs i boken On leprosy and fish-eating på sidan 21. It is a mistake to suppose that leprosy is always attended by great disfigurement. In its early stages in almost all cases there is little or none. These early stages often extend over several years, and during them the leper may mix with his fellows without the slightest risk of recognition, and he usually continues to enjoy good health. It requires a skilled observer and a good opportunity for observation to recognise the disease in such cases. In some the patient never gets beyond that stage and may recover without its ever having been ascertained that he was the subject of this terrible malady. In others, and the majority, the course is, however, different. https://archive.org/details/b21353359 Och om så är fallet tror jag man ska undvika ett för högt intag av fleromättat fett, särskilt processat, då detta liknar det oxiderade fett som finns i skämd fisk. Många läkare ansåg att fisk var en orsak till lepra på 1800-talet. Det som blir intressant i sammanhanget är också hur Procter & Gamble på början av 1900-talet ansträngde sig att göra ett livsmedel av en råvara som innan bara ansågs som lämplig för tvål och skokräm - växtoljor. Många, exempelvis Peter Gøtzsche, har agerat visselblåsare och jämfört läkemedelsindustrin med organiserad brottslighet. Men av någon anledning får vi aldrig höra om detta i våra mainstream nyheter och livsmedelsverket fortsätter att varna för mättat fett och rekommendera fleromättat trots att denna rekommentation saknar vetenskapligt underlag. Börjar ana oråd...
 10. Intressant. Jag skulle dock hävda motsatsen till vad den här killen säger ang vilka fetter man ska välja. Dvs jag anser man ska välja smör, grädde kött framför växtoljor och fisk (därmed inte sagt att man behöver undvika dessa helt). Anledningen är djupdykningar i den medicinska historien med antagandet att människans fysionomi inte ändrats och att vi därmed lider av samma sjukdomar idag som historiskt. Vi har bara satt andra namn på dom. Kan det t.ex. vara så att det som förr kallades lepra, tuberkulos, syfylis, pellagra m.m. är det vi kallar cancer, hjärtkärlsjukdom, demens m.m.? Jag ser anledning att misstänka det när jag tittar på symptomen för lepra som beskrivs i boken nedan. Och om så är fallet tror jag man ska undvika ett för högt intag av fleromättat fett, särskilt processat, då detta kan likna det oxiderade fett som finns i skämd fisk. Många läkare ansåg att fisk var en orsak till lepra på 1800-talet https://archive.org/details/b21353359
 11. Promenera (eller få puls på det sätt du kan) ca 30 min dagligen INNAN din första måltid så blir det resultat då detta sätter igång din fettförbränning.
 12. Som jag skrev tidigare, Seyfried har visat att skada på mitokondrierna gör celler cancerösa. Mitokondrierna är känsliga för gift. Aflatoxin som svamp skapar är det mest cancerösa ämne vi känner till. Alltså är min hypotes att cancer är en ändamålsenlig skyddsfunktion mot svampinfektioner som evolutionen skapat. Cancern kapslar in och kväver svampen genom att konsumera dess socker. Om vi inte äter för mycket och för sött och vilar kan cancern göra sitt jobb och tumören försvinner. Om vi däremot "tar bort" cancern med cellgifter och strålbehandling ökar sannolikheten att svampinfektionen växer och sprider sig.
 13. Hej Zepp. Jo jag och de flesta inser att mänskliga celler (dvs cancer) inte kan vara svamp... Försöker du vara vitsig/ironisk? Idén är att våra kroppsegna celler påverkas av en svampinfektion och blir cancerösa för att hämma infektionen och skydda resten av kroppen. Cancerceller förbrukar glukos som svampen behöver och tumören kapslar in den.
 14. Har du någon källa? Har inte hört detta förut. Seyfrieds forskning har dock visat att fasta och restriktion av både kalorier och protein är viktigt utöver att nolla kolhydrater. Annars går inte kroppen in i maximal ketos och protein synteseras till glutamin vilket cancer också gillar.
 15. Ja, jag anser att det är så men att säga att cancer är svamp är lite som att säga att feber är mässling. Jag tänker att cancer är celler speciellt avsedda att kapsla in och bekämpa svampangrepp i kroppen. Aflatoxin som mögelsvamp utsöndrar är det mest cancerösa ämne man känner till. Om cancern får vara ifred och vi inte stoppar i oss för mycket näring till det pågående svampangreppet, dvs kolhydrater, så gör cancern sitt jobb och tumören försvinner. Om vi däremot fortsätter äta socker, sticker hål på tumören (biopsi) och bekämpar själva tumören med cellgifter och strålbehandling ökar sannolikheten att svampen sprider sig (metastaser). Dvs i så fall är konventionell cancerterapi inte bara ineffektiv utan mycket kontraproduktiv.