Gå till innehåll

R2D2

Medlem
 • Innehållsantal

  53
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

59 Utmärkt

Om R2D2

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. R2D2

  Borttagen

  Nej nu skrev jag först ett lite väl taskigt inlägg, jag nöjer mig med att jag lider med dig. Må väl
 2. R2D2

  Kalas...

  Finns en risk att personer med någon form av NPF-problematik mognar senare - dröjde nog till jag var minst 18-20 innan konsekvenstänket var mer utvecklat. Vid just adhd kan ju också problematiken vara så att konsekvenstänket finns där, men impulsiviteten tar ändå över. Kanske inte i samma grad hela livet, det mesta blir ju enklare ju fler år som går - men innan erfarenhet kommer misslyckanden.
 3. Jag räknar aldrig på maten jag äter, så jag kan inte säga med säkerhet att jag får i mig allt. Vid strikt lchf äter en till två gånger om dagen, mängden blir samma oavsett måltider, alltid fisk/kött, ägg, olika grönsaker tex lök, vitkål, broccoli, ibland lite sötpotatis och mycket smör. Inälvor några gånger i veckan, saltar en del. Tar d-vitamin, c-vitamin, msm och magnesium. På liberal ungefär samma mat plus någon frukt, lingonsylt till levern, morötter, nötter och annat med mer kolhydrater, ibland bär. Inte tagit blodprov på länge, kanske jag borde göra. Blodsocker har jag mätt flera gånger, på strikt har jag som medelvärde 4,6. Ca 4,5 som fastevärde och ca 4,7 efter måltid. Med mer kolhydrater ligger jag mellan 5-7. Aldrig mätt ketoner. Jag måste inte äta så här, jag försöker bara hitta den varianten som gör att jag fungerar så bra som möjligt, så det finns ingenting som säger att det måste vara på ett speciellt vis. Har tidigare tagit probiotika, perioder med potatismjöl, med l-glutamin, med syrad grönsaker. Aldrig märkt någon skillnad. Är aldrig sjuk heller.
 4. Är det någon annan som upplever 'symtom' på strikt lchf och periodisk fasta? Det är väldigt tudelat hur jag mår när jag äter så, å ena sidan blir hela jag dämpad (vilket jag upplever som väldigt behagligt), jag är halvseg, allt flyter på, jag blir aldrig särskilt trött men inte särskilt pigg. Det är som en dimma, som ett filter mellan mig och världen, att allting är lite på avstånd. Å andra sidan trivs jag i denna dimma, men jag känner aldrig riktigt igen mig själv när jag äter strikt. Dessutom får jag mer tics när jag äter mindre kolhydrater, har högfungerande autism och adhd. Och samtidigt som jag upplever en större inre rastlöshet istället för en fysisk rastlöshet på ketogent är koncentrationen något bättre, oftast är jag också klartänkt, och samtidigt som koncentrationen är något bättre upplever jag att hjärnan blir mer upphakad och lite mer tvångsmässig. En stor fördel är att jag får väldigt mycket gjort när jag äter strikt och fastar, jag som annars kan vara trögstartad är hela tiden i ett 'go' där jag börjar och avslutar allt jag tar mig an, och enkelt tar mig an sysslor jag egentligen trycker är tråkiga, och därför brukar ha svårt med. Springer mycket men inget tryck i benen, det flyter på bra men är lite trögt. Känns inte alls så lätt som det kan göra med lite mer kolhydrater. Jag får väldigt lågt blodtryck trots extra vatten och salt, trots att jag får i mig mycket energi och fett. Ätit lchf sedan 2008, strikt långa perioder, så jag antar att det inte är en omställningsfas. Symtomen blir istället värre ju längre jag äter strikt. Är ointresserad av att äta så trivs med periodisk fasta, det faller sig naturligt. Tom mage gör mig lugn, dämpar hyperaktiviteten. Så allt bara flyter på, det känns skönt men hur mycket jag än trivs med mitt liv så har jag en känsla av att allt är lite halvtråkigt. På liberal lchf känner jag mig mer närvarande, men tappar lite av flytet. Känns lite mer ojämn. Kan det vara att jag fattas något när jag äter strikt?
 5. Hej, tack för era svar, jag har också alltid tänkt så, att hundar är rovdjur och anpassade till främst kött, men ni som svarat, har ni läst länken i mitt första inlägg? Någon som kan kommentera studierna ?
 6. Hej, jag såg en grupp på Facebook där det diskuterades hundar med epilepsi, och det pratades om ketogen kost som möjlig behandling. I diskussionen kom detta också fram : http://www.nature.com/news/dog-s-dinner-was-key-to-domestication-1.12280 och det skrevs att en hund utsattes för plågsam svält om man lät den äta ketogent (protein, fett) därför att hunden är anpassad till kolhydrater? Någon som har någon kunskap inom detta? Eller kan bena ut artikeln ? Har själv en hund med epilepsi och vill hitta alternativa lösningar då medicinen får hunden att må dåligt. Såg även denna kommentaren "Ketogen kost fungerar på människor för att metabolismen ställer om sig (till ketos). Hundar kan inte göra det. det innebär att det bara är plågsam svält. Däremot har man visat att tillsats av samma ämnen som skulle bildas OM ketos kunde initieras sannolikt hjälper."
 7. R2D2

  Benbuljong

  Hej, tack. Har läst lite inne hos Karl Hultén också. Skrev dock fel i ursprungstexten, ska stå glutamat och inte glutamin. Men verkar vara histamin som är boven.
 8. R2D2

  Benbuljong

  Jag har ätit lchf sedan 2008, och har under de senaste året/två åren druckit benbuljong. I perioder går det bra, i andra perioder får jag kraftig migränliknande huvudvärk som sitter på vänster sida, även ovanför ögat och jag blir väldigt känslig för ljud och ljus. Även illamående och får hög puls. Jag vet inte om det är benbuljongen som triggar igång detta, men jag har märkt att benbuljongen förvärrar det. Någon som vet om det kan finnas ett samband mellan buljongen och det tillfälliga dåliga måendet? Vad kan det bero på? Läst någonstans att glutamin bildas vid långkok, jag kokar buljong mellan 24-36 timmar, gjort på märgben. Kan detta stämma? Enklast är såklart att utesluta buljong en period, detta är tänkt. Tänkte bara höra sannolikheten då benbuljong samtidigt ger så många andra fördelar.
 9. Min far är smal som en sticka, jag skulle gissa bmi någonstans kring 17. Även om blodsockret är bättre med denna kost verkar motivation ibland brista pga att han är så smal. Han har alltid varit smal men tappade några kg sedan kostombytet vilket han inte trivs med, och att äta mer fett verkar svårt då kosten minskar aptiten.
 10. Jag äter själv lchf och gjort så sedan 2008. Senaste året har jag även fått mina föräldrar att övergå till den kosten då min far är på gränsen till diabetes. Nu skickade han denna och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska svara tillbaka. Någon som har något att säga? http://kurera.se/komplexa-kolhydrater-battre-an-fett-vid-diabetes/
 11. Skulle jag mod förmodan få ont i halsen gurglar jag häften vodka häften kolloidalt silver Och fastar
 12. Magnesium tar han. Kan du utveckla lite, dos, vad gör magnesium som gör det bättre?
 13. Jag ska höra mig för. Vet du om det är riskfyllt?
 14. Jag tänker inte bara på köpta läkare, jag menar också de läkare som har väldigt bristande kunskaper om kost och som tror att medicin i alla lägen är nödvändigt när vissa sjukdomar går att bota med en kost som passar vår art.
 15. Hej, min far har fått förmaksflimmer med cirkulatorisk påverkan med vätska i lungor och lever med förhöjda levervärden. Han blev inlagd ca en vecka, fått vätskedrivande. Mediciner han nu äter är: Xeralto digoxin furix eplerenon metoprolol valsarna. Med lchf-kost har han fasteblodsocker medelvärde 6,2. Långtidssocker 43. Nuvarande puls är på ca 80 men oregelbunden. Sänkt från ca 170/180 sedan sjukhuset för ett par veckor sedan. Han äter medelstrikt lchf, dricker kaffe. Kolestrol HDL 1,3 LDL 2,3 Total 3,6 Han är 183 cm väger 63 kg. Han är 63 år. Han har tappat en del vätska, levervärdena är på väg att normaliseras. Pulsen bättre, men oregelbunden. Känner sig trött och sliten. Läst på fass om tabletterna, förstår att där finns en hel drös med biverkningar som kan sänka livskvaliteten. Förstår också att det är nödvändigt att göra det man kan för att bli frisk/hålla sin sjukdom under kontroll. Men finns det någon som har egen erfarenhet och som har några tankar kring vad man själv kan göra? Alltifrån kosten till tillskott, fiskleverolja osv, allt man kan tänka sig. Går det att bli frisk från detta? Är mediciner resten av livet en nödvändighet? Jag förstår att det är läkaren man ska prata med, men efter man fått höra om så mycket fiffel med läkemedel och pengar osv vet man inte alltid vad man ska lita på. Liksom diabetes kan korrigeras med kost, ändå finns det medicin att skrivas ut. Vad finns det att tänka på? Vad går att göra på egen hand?
×
×
 • Skapa nytt...