Jump to content

bcsvensk

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

bcsvensk's Achievements

(2/7)

0

Reputation

 1. Ursäkta alla stavfel här ikväll,skriver från mobilen ! ?
 2. Finns det någon som vet om sondmaten innehåller för mycket kolhydrater /dag?? Det känns så rent spontant då jag åt lchf tidigare. Jag vet att kalori mängden är på tok för låg men magsäcken krymte galet mycket när jag åt 3 närings deycker /dag innan sonden kom in .
 3. Super,ska googla det å se vad jag hittar ... Tack så mycket ☺
 4. Har ni några tips på hur å vad man ska å bör använda för att inte förlora vitaminer & mineraler ?? Skit svårt d här ... För åt jag "vanlig mat" & tillskott av D vitamin men d kapslarna kan inte sväljas idag ...
 5. Lchf med sond / peg i mag säcken. Jag skulle gärna vilja ha tips /råd från någon /några kunniga angående detta ämne. Kan man äta lchf kost med sond / peg i magsäcken ?? Ja det kan man säkerligen, men vad ska man äta ?? Vilken mat kan man mixa så att den går igenom en hyfsat tunn slang ?? Visst ,att blanda med grädde & vatten & sedan mixa, men går det att få nog flytande ?? Är det någon som provat detta ?? Mixa maten till våra små barn har vi alla säkert gjort någon gång, men då behövde det inte vara flytande. Om man kan äta enkla saker när man har sond /peg, tex. ett "digestive kex, en smörgås, ett mjukt päron,", ja sådana saker som inte sväller i munnen, eller som inte "slemmar" i halsen och så vidare Vad kan man då tänkas äta genom munnen som är enligt lchf, alltså deras mjuka bröd som man bakar själv, ägg, en bit frukt, vad mer ?? Så att inte den biten försvinner vid sondmatning tänker jag ... eftersom de går att äta lite, men inte för mycket då en del av födan åker ner i lungorna, därav bara mer enkla saker. Sondmaten innehåller 13 kolhydrater /100gram , det går åt 1 liter /dag av sondmaten, ungefär 250gram per mat tillfälle. Är detta för mycket kolhydrater att äta per måltid ?? Är Tacksam för ALLA svar vi eventuellt kan få av er & även vidare tips & råd angående detta ämne.
 6. bcsvensk

  Sondmat (stroke)

  Tack för svaren , tar gärna emot många fler tips på mat som går att få igenom en sond ... som går att mixa å tex.blanda med grädde & dylikt
 7. bcsvensk

  Sondmat (stroke)

  En nyfiken fråga angående sondmat som ges via pegg... Är 12,3 kolhydrater / 100 gram ( det äts ca.1,5dl per måltid ) för mycket kolhydrater ( jag vet ju att man inte ska äta mer än 5/100) i samband med en måltid. Vad finns det för möjligheter att mixa & äta annan mat som är mer lchf inriktad ?? Någon som har förslag på något som går att få flytande. Det är sondmaten som är den "huvudsakliga" basfödan, mellan måltiderna äts endast lättare saker & frågan är om det går att kombinera tex.smörgås som är lätt att svälja till morgonen & kvällen ?? Eller om det helt enkelt är för mycket kolhydrater per måltid redan ??
×
×
 • Create New...