Jump to content

Sofokles

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Sofokles's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

3

Reputation

  1. Tack för era svar. Ännu en gång håller jag mig kortfattat (annars risk att jag svävar ut om oväsentligheter). Under de fem veckorna var jag helt fri från gluten. Min mage reagerade inte nämnvärt konstigt då jag återgick. Det var ett par dagar då allt fortlöpte perfekt och sedan kom "fallet". Precis så var det då jag testade att undvika spannmålen mm. Ett par dagar "på moln" och sedan...ja, inte roligt! Precis som så har det varit med alla de mediciner jag blivit tilldelad att testa. 1-4 dagar som fungerat bra och sedan, den femte dagen så har det varit som att öppna en sluss i Göta kanal...ledsen för språket. Jag har ingen av de två generna som krävs för celiaki. Min avföring har analyserats och den visade inge "större" avvikelser. Det enda som finns "på papper" är det de fann under koloskopin; att det är en liten inflammation vid övergången tjock- till tunntarm. Dock, enligt läkarna är denna "för lätt". Gissa om jag säger emot... Ostgoten: Gärna, skicka gärna ett pm där du berättar hur det fungerar just för dig. Alla är vi olika men all kunskap, erfarenhet mm. är av värde i detta fall! Ännu en gång: tusen tack!
  2. Tack för alla era svar. Jag tar åt mig av allt. Dock, vissa av er undrar varför jag idag äter bröd, musli mm. Det är för att jag ÄNNU INTE börjat med LCHF. Vad gäller undersökningar mm. på sjukhuset har jag gjort allt: koloskpoi, gastroskopi, testat mig för celaki, chrome, vitaminbrist, laktos- och glutenintolerans...you name it. Så vad gäller undersökningar är ALLT gjort. Självklart beror min vikt på magens oförmåga att ta upp all näring jag äter, och det är därför som jag vill testa LCHF och se om denna diet/matlevnadsstill kan hjälpa min flora att bli normal. Jag ämnar inte att sluta med LCHF om magen nu blir bra! Vad gäller er som säger att fibrer och spannmål inte är bra för min IBS-mage så förstår jag vad ni tänker/menar. Dock, jag har testat att hålla upp med musli, spannmål, fibrer, koffein mm. i ca 5 veckor utan framgång. Detta testade jag förra sommaren. Känner då mer att min mage reagerar på för mycket eller för litet (konstigt, eller?). Ännu en hemsk sak är att min mage tycks producera avföring trots minimalt matintag, vilket talar för att det är ett allvarligt problem som ännu ej visat sig på tester... Ännu en gång: tusen tack för era svar och jag ber om ursäkt för mitt korta svar. Dock sitter jag stressigt till för tillfället.
  3. Hej! Har nyligen börjat med LCHF. Jag kommer fatta mig relativt kort till en början men kan kortfattat beskriva min situation: man, 29 år, iBS. Har tyvärr rasat i vikt pga. IBS:en och väger nu långt under min idealvikt. jag har haft kontakt med dietister via sjukhuset men under det 1,5 år de "testat" det mesta känner jag föga förtroende för dem. Jag har aläst att många med IBS blivit mkt bättre med LCHF och känner att jag nu vill testa. Min första fråga blir hur jag kan lägga upp min frukost samt olika alternativ till mellanmål. Jag älskar yoghurt och idag ser min icke-lchf-frukost ut enligt följande: 2,5 dl Arla grekisk Yoghurt. Länk: https://www.mathem.se/varor/yoghurt-...-6--1000g-arla 1 dl musli/granola 1 mjuk macka eller 1 knäckemacka med bregott, gurkaskivor och rökt skinka. 1 stor kopp te 1/2 glas proviva Jag vill alltid ha yoghurt till frukost och att äta samma gör inte mig ngt. Jag är inne på att ersätta den nuvarande grekiska yoghurten med Lindhals dito på 10 % fett (den som finns på "hink") och då äta 2 dl. Dock, kan jag ha musli till detta samt knäckebröd med smör/pålägg?. Förvisso mkt kolhydrater men känner att jag måste tänka på att få i mig bra med fibrer mm. Likaså är det en kostnadsfråga. Jag har testat LCHF-klubbens musli samt gjort egen liknande och det har varit underbara smakupplevelser. Dock, nackdelen med dessa är att de är mycket dyra... Kom gärna med förslag. Jag vet inte exakt vilken Kcal-nivå min nuvarande frukost ligger på och detta är ingenting jag räknar. Dock, det känns som för att försöka öka i vikt, vilket jag måste (för jag ser ut som en sticka och orkar ingenting på dagarna. Är på gränsen att bli sjukskriven och detta måste/vill jag undvika) bör det ligga på ca 500-550 i alla fall, eller? Mellanmål Ett typiskt mellanmål för mig idag är: 1. grekisk, turkisk eller rysk yoghurt (2dl), 2. 1st skagenfralla 3. 1 port. mannagrynsgröt med mjölk. Till samtliga dricker jag en näringsdryck. Jag äter dessutom 3-5teskedar kokosfett från LCHF-klubben till mitt mellanmål på eftermiddagen. Mitt syfte är först och främst att gå upp i vikt men också äta rätt/nyttigt och få ordning på min IBS. Mvh
×
×
  • Create New...