Jump to content

ceciliamargareta

Medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ceciliamargareta

 1. Ja, men så ser ju vår kosthållning redan ut. 100% råvaror, ekologiskt och gräsbetat. Och väldigt mycket fett! Men om en vill optimera ytterligare ett steg och testa att undvika antioxidanter som artikeln antyder, vad bör en satsa på att äta eller undvika då?
 2. Vi kör intensiv intervallträning en gång i veckan (fredagsfys!) och kom över en artikel som tyder på att det är klokt att undvika antioxidanter i samband med det för att få full effekt, vilket en ju vill när en tar ut sig på det sättet. Problemet är dock att hitta någon mat som INTE innehåller antioxidanter? Tänkte att kött var safe med B12 räknas ju tydligen också.. Så hjälp mig, vad kan man äta efter intervallträningen? Länk till artikeln: http://www.ingenjorskarriar.se/din_utveckling/article3943855.ece Har inte orkat leta upp den ursprungliga artikeln, bare with me...
 3. Absolut är det nog så! Men hormoner borde inte heller lukta illa tänker jag..
 4. Tänker att artegen kost och frånvaro av knepiga kemikalier borde ge en odörfri bakterieflora?
 5. Ja, definitivt hästar iallafall som jag nämnde ovan. Men annars kanske det inte är så vanligt att djur faktiskt svettas..? Hundar t.ex. använder väl tungan för att reglera temperaturen..
 6. Ja, det är ju riktigt! Men hur kommer det sig att just människor luktar..? Tillbringade kvällen i stallet igår och var nära en svettig häst vilket är en lukt som kanske inte är den fräschaste, men inte alls i närheten så illa som en människa kan lukta. Och framförallt försvinner lukten så fort hästen är torr. Intorkad svett på människor är ju mer stinkande än blöt svett..
 7. Ja, vad är det som är fel i vår livsstil när vi stinker svett? Eller är vi bara felprogrammerade från början att tycka svettlukt är illa? Mig veterligen luktar inte djur illa när de är svettiga. Här hemma tvättar vi oss i rasullera och använder inget annat såsom deo, parfym etc.. Men det blir ju en doft efter en varm dag som inte är helt socialt accepterad. Någon som har funderingar kring detta?
 8. Gillar din tanke om fiskbullar och korv, Brumolf! Även citrusskal kan användas som krukor för frösådd på samma sätt som äggskal! Inte hört om Bokashi innan, ska ta och läsa på lite om det.
 9. How to compost in your apartment: http://www.upworthy.com/the-totally-useful-kinda-gross-urban-renewal-project-to-delight-your-inner-5th-g?c=utw1
 10. Läste på Mark Sisson nyligen om ökat LDL från ofiltrerat kaffe. Vet inte om det medför ngn ökad risk för ngt dock..? Jag föredrar helt klart presso-kaffe framför filtrerat kaffe och förutom smaken så tycker jag kroppen och huvudet känns bättre på det. Och så dricker jag bara kaffe med kokosfett i, annars får en ju inte fram den goda smaken!
 11. Ja kanske det! [emoji6] Kaniner och höns!
 12. Inspirerande! Tänker åtminstone försöka mig på att bygga en maskkompost att ha i lägenheten när jag flyttar till Sverige igen, de ska tydligen vara luktfria och fungera att ha inomhus.
 13. Sparar såklart också och återanvänder foliebitar och papperspåsar för förvaring. Grönsakerna köper vi i lösvikt på marknaden så där slipper vi de hemska plastförpackningarna. Likaså det mesta av köttet även om en del av det tyvärr är förpackat. Funderar på att ta med egna förpackningar till våran köttbil på marknaden för att slippa att de lägger lösviktsbitarna i plastpåse men det har inte blivit av än. Tycker det är något alla kan tänka på, att inte ta engångspåsar etc. i mataffären utan ta med egna påsar eller förpackningar att lägga saker i. Finns bla smidiga tygpåsar för det.
 14. Kul att läsa era svar och att det är fler som inte bara slänger massa ätbart utan att reflektera över det! Äggskal och avokadoskal har jag tyvärr inte hittat någon vettig användning för så de går i soporna.. Ser fram emot den dagen jag har en kompost. Morotsblast testade jag i somras, men det var tyvärr jätteäckligt? Likaså rödbetsblast. Köper utan blast nu. Men om någon har ett riktigt bra recept för att få det ätbart så tar jag tacksamt emot det.
 15. Om du tycker om att tillbringa tid i köket så borde du pröva att rendera fett. Försök få tag på fettbitar från en styckare eller slaktare och smält det på låg värme tills vattnet avdunstat. Perfekt att använda i matlagningen.
 16. •Tallrikarna slickas •ALLT på grönsakerna används. T.ex. citronskal+citronsaft, blast, stammen från alla kålsorter etc.
 17. Tänkte bara kolla läget och se om det är någon annan som är smått manisk på att slänga så lite som möjligt av allt som ingår i ett kök? Bor sedan ett tag tillbaka på Irland utan tillgång till bioavfall eller kompost och det har blivit ett litet projekt att inte slänga något i hushållssoporna utan att ha använt det till 100% först. Lite kort om vad vi gör här: •Alla typer av köttben sparas i frysen och kokas med jämna mellanrum till buljong •De flesta grönsaksskal äts, men resterande, exempelvis kålrotskal sparas också till buljong •När ångkokaren används för grönsaker sparas "avkoket" i kylen och används som smak- och färggivare åt soppor och grytor •Allt fett som blir över i kastruller/formar sparas i kylen •Te återanvänds tills det inte ger någon smak alls längre •Alla glasburkar sparas för förvaring av matrester, de går utmärkt att frysa (undviker plast) •Kaffesump är utmärkt vid hårtvätt och som kroppsskrubb Kommer säkerligen uppdatera listan med fler saker jag kommer på och läser gärna era synpunkter och erfarenheter av detta! Hur tar ni hand om matrester? Kan tillägga att maten vi köper här är helt fantastisk, bara ekologiskt och till största del från den lokala marknaden.
×
×
 • Create New...