Jump to content

Jonas A

Medlem
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jonas A last won the day on March 19 2015

Jonas A had the most liked content!

Jonas A's Achievements

(2/7)

91

Reputation

 1. Vi ska fasa ut nattamningen nu men funderar på vad tusan vi ska ge innan läggdags. Äggmjölk fungerar inte eftersom tösen kan vara allergisk mot ägg. Men jag tänker att det borde gå utmärkt att ge ekologisk grädde utblandat med lite vatten och en skvätt kokosfett. Eller är det en dålig idé? Tösen är 6 månader gammal.
 2. Evolutionene fungerar inte så att hjärnan plötsligt skulle bli större för att vi får tillgång till mer näring. Jag blir förvånad när så prominenta figurer som den dokumentären uttalar sig så. Det som krävs ett selektivt mönster för en fenotyp eller genotyp. Alltså att en fenotyp eller genotyp har högre fitness än andra. Ett exempel kan vara att plötsligt så uppfinner någon ett piller som gör att vi kan ta upp ännu mer näring. Det räcker inte för att våra hjärnor skulle bli större. Det krävs att människor med gener där hjärnans tillväxt prioriteras får fler avkommor än människor där hjärnans tillväxt inte prioriteras i lika stora omfattning. Därför tror jag inte ett dugg på en sådan teori. Den faller på sin egen orimlighet.
 3. jag är nyfiken på vilka "oss" är som rylandes talar för? Ingår alltså inte jag och Mats där för att man framför en analys av en observation från ett beteende som man noterat? Oberoende av varandra så har både jag och Mats uppmärksammat samma fenomen. Det är i sig intressant.
 4. Ja spännande experiment Peter! Jag joggar också ibland men långt ifrån på samma nivå. När jag joggar så är det ungefär en sträcka på 4 km i lugnt tempo. En effekt jag får av löpningen är att det inte verkar finnas någon botten på min aptit efteråt. Det omvända gäller efter ett renodlat styrkepass eller intervallpass där jag visserligen blir hungrig men suktar då mer efter kött samt att jag blir mätt ganska fort. Är det här något du kan uppleva efter en lugn jogg?
 5. Korrekt analys av läget. Det är högst känsligt när någon påstår sig ha märkliga bieffkter av lchf. Som ett par ovanför har skrivit så brukar yrsel och sånt lösa sig med salt. För mig så hjälper saltet mot huvudvärk, yrsel och trötthet. Prova det till att börja med.
 6. Nej du är med största sannolikhet inte ensam om att känna att marklyft är en tung övning när man tränar nära sitt max . Finns en hel del filmer på tuben som visar när folk kräks under sina marklyft men så långt ska vi int behöva gå. Jag vill göra ett tillägg bara. Andningen är också viktig vid styrketräning. Oftast håller man andan under själva lyftet och pyser sen ut luften nör man fört ner vikterna på golvet igen. Men läs på om det också.
 7. Jag borde använt man istället för du. Det var mer generellt och inte specifikt riktat mot dig. Man har förutfattade meningar om saker man inte känner till. Det är naturligt. Så för att ta reda på hur saker ligger till så kan det ibland vara bra att utaätta sig själv för den erfarenheten. Det var det jag menade. sen gav jag feedback på hur 3 dygnsfasta är för mig.men jag kan lägga till ytterligare detaljer. 1 dygnet går ganska lätt. Inte lekande. Dygn 2 kan vara tufft och man ska nog inte ha några viktiga ärenden på G. Det gäller för första gångerna man prövar. Jag är sugen på det mesta då och speciellt dillchips av någon anledning. För att underlätta fastan så ska man haen sysselsättning under dagen. Det sista dygnet är lekande lätt. Känns alltid som att man skulle kunna köra ett par dygn till bara för att men har aldrig gjort slag i saken.
 8. Hej, lite svårt att veta vilken typ av input du behöver eftersom du gör ett utmärkt jobb på egen hand. -10 kg på en månad låter toppen! Hur lång är du? Målvikten är säkert bra men försök att gå ner ytterligare 5 kg under din målvikt eftersom man tenderar att gå upp ett par kg när släpper lite på tyglarna. Då blir du inte lika ledsen när du går upp till 90 kg från 85 kg istället för från 90 kg till 95 kg. Laga inget som inte är trasigt .
 9. Marklyft är mycket attityd innan man gräver in händrna för lyftet. Den är väldigt energikrävande och ibland precis innan luftet så har man nästan mentalt gett upp. Så mitt tips är att försöka lära dig njuta av hur jävla tung marklyften är när du utför den. Ha någon form av mental bild av att du är Hulken eller något annt galet när du kör den. Det hjälper. Teknikmässigt så är det viktigt att du är tajt och spänd i hela kroppen. Framförallt ett bra buktryck. Vet inte om du tänat kampsprt någon gån men när man tar emot slag mot kroppen så spänner man magmusklerna samtidgt som man trykcer ut buken enkelt förklarat. Sen greppa så hårt du kan runt stången för det underlättar ocjså en hel del. Jag skulle ge dig tipset att kolla runt youtube efter lite tekniktips för marklyft. Typ deadlift Mar Rippetoe.
 10. Fast ganska hårt att kalla det för självsvält och sen fråga hur någons barn hanterar det. Nog var det provokativt. Det får man vara men att sen säga hej då och påstå att det var minerad mark när man själv minerade den duktigt är lite fegt. Jag kan tänka mig att hur länge man kan fasta lär bero på hur pass fet man är. Svårare än så är det inte. Är man underviktig så är det onödigt med fasta. Överviktig så kan det vara en god idé. Som någon skrev innan så händer något på tredje dygnsfastan. Den är inte alls jobbig som dom två första dygnen faktiskt kan vara. Men som jag brukar säga, testa själv så får du ju se istället för att anta en massa saker. Pröva att fasta 3 dygn. Då vet du hur du reagerar.
 11. Ok. Du får gärna upplysa mig om var gränsen går för knäpp? För mig är träning kul och utvecklande. Jag tillhör den sorten som gärna självspäker sig för att efteråt njuta av hur kroppen är helt genomkörd och tömd på energi. När man sätter sig ned på bänken med kompisarna och bara försöker fylla lungorna med syre samtidigt som man känner sig helt avslappnad i varenda musklefiber och samtidgt ha en diskussion om vad som helst. Sen min fåfänga där jag gärna vill se mig ha en vältränad kropp med definierad muskulatur. Min personliga åsikt är att det jag tycker är en kropp som ser bra ut är förmodligen en välmående kropp. Dra inte upp en massa extrema exempel nu med elitidrottare hit och dit. Jag hör inte dit. Jag tränar inte varje dag och tar inga former av otillåtna medel eller tillåtna pulver. Jag intar endast mat och tränar ett par ggr i veckan. Men när jag tränar så är det tuff och hård träning där jag tar ut mig. För dt ger resultat och är jäkligt belönande. Tyvärr får jag känslan av att vissa som är inom lchf-svängen gärna vill läxa upp andra om hur det ska vara och vad man får göra utan att vara "knäpp". Nästan som att det bildats ett litet prästerskap som agerar auktoritärt. Ett lysande exempel på detta är min frågeställning där jag mest av nyfikenhet frågade om vår tanduppsättning och köttätande. Utan att nämna eller peka ut någon så var det många många pikar om att vegetarianer var lite mer puckade än andra. Visst med en wink-gubbe, men när samma person drar samma skämt i olika former i samma tråd flera ggr så är det ju inte längre ett skämt. Det allra mest komiska i tråden var att jag antogs vara en morotsknaprande vegetarian. Ganska skrattretande men talande för hur det här communityt håller på att utvecklas. Samma fördomar som lchf-are ansåg/anser sig vara utsatta för är vi själva ganska duktiga på att utsätta andra för. Väldigt trist.
 12. Någonting gör du ju rätt eftersom du gått ner närmare 3 kg på 5 veckor. När du väger dig så ska du helst göra det vid samma tidpunkt efter samma rutin för att få ett någorlunda rättvist resultat. En bra tid är nör du stiger upp på morgonen efter toabesöket att ställa dig på vågen. Sen får du välja om du ska väga dig en gång i månaden, en gång i veckan eller en gång varje dag. För dig skulle jag rekomendera en gång i månaden eftersom du blir orolig för viktökningen aom egentligen inte var en viktökning när du ser på starten från när du började med lchf. 1 kg upp eller ner är en naturlig fluktuation så det är inget att noja över eftersom din vikt tenderar att vara på väg ner. Men det är bra att vara uppmärksam så inte den trenden vänder och sen då anpassa sig så att man kan hamna på rätt spår igen.
 13. Jag vet inte... Nånstans så har jag svårt att köpa att ett gäng apor skulle sitta och värma sig vid en potentiell livsfara som eld. Att lära sig hantera eld är inget man gör hur som helst. Det vet alla som testat detta i verkligheten på valfri överlevnadskurs. Man uppfinner inte hjulet för att sen bli intelligent, för att göra en jämförelse. Sen hur mäter man framgång inom evolution? Alla djur och växter som lever idag och förökar sig är framgångsrika av den enkla anledningen att dom fortfarande existerar. Jag såg en dokusåpa som faktiskt visar hur värdelöst rustad mönniskan är för att överleva i naturen. För den som vill ha lite söndagsunderhållning så htte den Naked and afraid. Är det ine så också att vi måste tillreda det mesta av allt kött vi äter för att inte riskera bli dödligt sjuka?
 14. En studie och en teori. Finns en del hål i den dock. Som det här till exempel: "Forskarna tror därför att den energivinst som människan fick av att tämja elden och börja tillaga varm mat gav oss de grundförutsättningar som krävs för att kunna utveckla ett så energikrävande organ som vår stora mänskliga hjärna." Så påståendet är att innan vi blev intelligenta så tämjde vi elden och tillagade maten. Sen utvecklades våra hjärnor? För mig låter det helt orimligt att man tämjer elden först och sen blir intelligent. Låter mer rimligt att man har utvecklat en inteliigens som sen leder till att man kan hantera och skapa eld. Eller?
 15. Nej. Återign mitt påstående var inte att växtätare helt plötsligt skulle börja jaga vid hunger. Dels för att dom inte är anpassade för jakt samt att det skulle kosta för mycket energi. Mitt påstående var att en växtätare kanske äter kött från ett redan dött eller skadat djur om växtätaren är utsatt för svält och det visade ju artikeln som du länkade att det faktiskt sker. Till och med kaniner kan äta kött. Alltså ät det inte helt orimligt att det var så mönniskan började äta kött. Sen att det skulle krävas kött för att driva vår hjärna faller ju platt direkt eftersom det faktiskt finns vegetarianer som har väl fungerande hjärnor.
×
×
 • Create New...