Jultomten

Medlem
 • Innehållsantal

  10
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Jultomten

 • Rank

 1. Man äter ju länge å rejält . Men ändå smala!!!! Såg faktiskt inte fler tjocka fastän de var till åren kommen. Kolhydrat"skräcken" hos många LCHF:are kanske är överdriven???? Eller?? Nu spetsar jag lite. Kolhydrater blir ju i slutändan till glukos likt fruktos,laktos,sackaros mfl. Så,rejäla pastaportioner, Paninis, Pizza som man äter - är vi svenskar mer känsliga å Italienare mer toleranta mot denna kost. Har själv varit strikt LCHF:are men äter nu lite kolhydrater pga intensiv träning. Mår bäst då. Men frågan återstår . Äter vi så illa å Italienare så mkt smartare ??? Nån som har mer insikt av Italien än jag avseende maten? Vad är det vi bör lära oss av Italien? Vad är nedsidan av deras sätt att äta ( tusan så god mat)?
 2. Hej. Tankegång efter besök i italien. I denna blogg förespråkas minimum av kolhydrater av olika skäl. Bla av viktskäl. Fick en liten funderare efter italienbesök där jag noterade att Italienarna var oförskämt smala å smärta. Med tanke på det stora intaget av pasta samt bröd i olika former får jag inte riktigt ihop det med tanke på vad som predikas här. Förvisso lagar man maten mer från grunden,har få snabbmatskedjor,äter kanske bara två mål om dagen ( skippar ofta frukosten) mm. Alltså , kolhydrater - ofta vete- i sig, kanske inte är det som man bör fokusera på. Så vad är då grejen ? Nu har jag inte kollen på deras sjuktal, diabetes, glutenintolerans mm. Jag tror man har förhöjd intolerans av gluten men viktproblem - nja . Nyfiken på era kunskaper i detta spår. Kommer inte att debattera men hoppas på era kommentarer/kunskaper.
 3. Vill också poängtera att många som joggar , kör mkt bil, sitter stilla mkt - ofta har värk/ krampliknande symptom i vader.sätet, nacke mfl ställen som då i nio fall av tio inte är kostrelaterat på något sätt. Jovisst - sur kropp, för lite magnesium etc,kan vara boven men muskler som får ensidig träning eller inte alls ,kan reagera med diffus värk, kramp mm. Ha även detta i beaktande så att inte bara kosten diskuteras. Lätt att åtgärda ofta - kräver dock lite fysisk ansträngning.
 4. Hej. Tror inte det beror på käket eller mineraler. Hjälper inte magnesium så är det nog så att du behöver stretcha korta muskler. Köp stora stretchboken ( suverän) och påbörja ett nytt tankesätt kring det här med musklernas behov av även stretchning ibland. Jag har haft samma problem - och löser detta med lämpliga stretchövningar. Sannolikt har dina muskler på en del ställen blivit för korta. Lycka till.
 5. Stammis: jepp detta är mina funderingar. Vården idag är djupt sammankopplad med " vetenskapen" som ju ofta är läkemedelsbolag och inte fri forskning.Att läkare knappt läser näringslära under sin utbildning alls, och kanske akdrig gör detta -innebär ju att många hamnar i ekorrhjulet med pillerburkar , eller hamnar på forum likt detta för att fylla på alternativ kundkap. Psykiska problem i den omfattning vi nu ser - är det nedärvt eller???? Maten ????. Förmodligen ett hopkok av parametrar nen jag är intresserad av matens ev inflammationsdrivande egenskaper. Vill ha input
 6. Jamtlandstjej: jepp D- vitamin åett antal andra tillskott är med i min " plan" för att hjälpa till.
 7. Hej. Alla igen. Nybörjare.på detta forum å har lite småproblem att svara med min padda. Glen : intressanta synpunkter. Nya strömningar pekar starkt på tarmflorans sammansättning för att må bra. Har personlig erfarenhet av kostomläggning då jag gick in i väggen för några år sedan. Intressant upplevelse att göra en 180 graders sväng kostmässigt. Tror som du att maten är den viktigaste parametern ihop med ett antal andra korrigeringar. Svåra sömnstörningar ligger å spökar åsså för denna släkting. Nån kommentar om detta ??
 8. http://www.gastein.com/en/radon-therapy-austria Inte många vet om detta ställe. Vet att läkare skrivit remisser hit, ett fåtal googla vidare.
 9. Hej. Tack för ditt svar. Skall ta en titt. Det finns ju numera en " ny" sjukdom - Pandas. Mindre trevlig , som ger skumma symptom. Detta utifrån kroppslig infektion.Streptokocker tror man. Min tankegång går ett steg längre - kronisk inflammation i kroppen som kanske beror på den kemi vi äter. Med andra ord, psyket, hjärnan påverkas utan att vi förstår det och man får en " psykisk sjukdom" . En slags hjärninflammation. Vi höra andras tankegångar - nån som vet mer ?
 10. Hej på alla! Har sedan länge en frågeställning som jag undrar om ngn ha lite info om. Gärna länkar. Allt fler , säkert hundratusentalet, miljoner ,personer i Europa knaprar sk SSRI piller.jag frågar mig varför? Livsstilsproblem, sociala problem å annat elände eller - kan det vara käket? Otroligt många får åsså diagnoser med många bokstäver. varför ???? Efter att ha grottat runt på nätet - har släkting som nu är illa ute psykiskt- har tanken slagit mig att maten kanske är högst inblandad. eller??? Svårt att googla fram nåt. Mkt forskning ligger i databaser som jag ej har access till.Tacksam för input. Jultomten