Gå till innehåll

Annedm

Medlem
 • Innehållsantal

  16
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om Annedm

 • Rank

 1. Kryddat hade jag gjort själv med "rena kryddor" får kolla på chipsen ifall de ändå innehåller vetemjöl kanske. Har ju blivit mycket bättre i magen sen jag började med LCHF så jag börjar fundera på om jag har varit glutenkänslig som min pappa är. Det där med korsreaktion var ju intressant.. hmm ja det var ju bra då låter jag kanske bli dem nästa gång.. ;-)
 2. Hej. Jag försöker hålla mig till kött, sallad och sås. Jag brukar när vi äter tacos bara äta grönsaker och kött men denna varma dag så åt jag chipsen. Lite mer än jag tänkt.. senare på kvällen började jag må illa och frysa sen kom alltihop upp och minuten efter kände jag mig helt frisk och kry.. Funderar så om det var dålig köttfärs eller något men ingen i familjen blev dålig. Kan det har varit något med överätningen av majschips? Hmm någon som har en teori?
 3. "Mina" barn är ju mellan 10 och 12 och då handlar det om att få dem att äta, och inte bara makaroner med ketchup så de orkar dagen. Sedan kämpar vi med att de ska lära sig sitta still vid bordet och trevligt samtala med sina klasskamrater, dvs utan könsord, mobiltelefoner, slänga mat på varandra. Och NEJ det ger inget att säga till föräldrarna för de tycker vi har onödiga krav.. Men VI vill lära dem hur man uppför sig när man äter "ute".
 4. Funderar faktiskt på det, för ALLA mina magproblem är borta sen jag började med LCHF. Så det kanske inte är så mycket "ljug"
 5. Ja jag har arbetstid under lunchen och sen 30 minuter rast efter det (om man är jäkligt snabb ifrån matsalen till personalrummet)
 6. Mm vi försöker få igenom att vi inte ska behöva betala för pedagogisk lunch, än så länge är jag så ny på detta att jag testar mig fram och lär mig om LCHF
 7. Så kan man göra, 25 kronor är ju inte så mycket för en sallad. Men det är svårt att få barnen att äta så man vill ju inte avvika förmycket. Om jag inte äter maten så är det svårt att motivera dem att äta. Tisdagen slipper jag för då är jag rastvakt. Måste "ÄTA" pedagogiskt de andra dagarna och sen dras det 25/dag på lönen automatiskt
 8. Ny vecka nya utmaningar hehe! Måndag 2015-04-13 Korvgryta Forsell,pasta. Green burger,bröd,dressing. Tisdag 2015-04-14 Ugnsfisk Bordelaise,potatismos,ärter. Medelhavspaj,dressing. Onsdag 2015-04-15 Köttfärslimpa,gräddsås,potatis,blomkål. Nudelwok med grönsaker och chili. Torsdag 2015-04-16 Flygande Jakob,bulgur. Pepparotskött,potatis. Fredag 2015-04-17 Pytt i panna,rödbetor. Sydfransk fiskgryta med saffran,potatis.
 9. Jo det gick bra, jag tog ärtsoppan och coleslaw som fanns på salladsbordet, blev rätt många kolhydrater den dagen menmen det kommer nya dagar!
 10. Tyvärr är salladsbordet jättetråkigt.. Isberg, ärtor, majs, morötter.. Men stort tack för era lärorika åsikter! Det får nog bli ärtsoppan för den är god och så finns det rätt mycket fläsk i den. Jag får testa och se om jag triggas av den och sen prova thaisoppan nästa vecka, den ser dock redd ut. Man kanske skulle "få gluten" på torsdagarna.. Men man vill ju inte krångla!
 11. Förlåt att jag ställer en sådan onödig fråga men jag blev så nyfiken hur man ska tänka! Jag äter "pedagogisk lunch" och har på torsdagarna svårt att välja.. Det som finns är: Torsdagen den 9/4 Ärtsoppa, pannkaka med sylt. Thaisoppa med grönsaker (i) Pannkakan är rätt lätt att välja bort.. Men vad jag kan gissa så är det väl massor av kolhydrater i ärtsoppan... Är Thaisoppan bättre tror ni? Vet ju inte vad de har i. Försöker annars hålla mig strikt i veckorna och liberalare på helgen. Tråkigt att BETALA för något man inte vill äta.. men vi måste följa med eleverna till matsalen och äta.
 12. Nu står "ditt" fröbröd i ugnen! *förväntansfull*
 13. Oj så det härsknar snabbt, är det i knäckebrödet eller i påsen som det härsknar? Finns ju kokosmjöl, undrar om det är bättre men det kanske smakar för mycket kokos. Annars funderar jag på om man kan ha fiberhusk i. Är lite orolig att det inte ska binda ihop.
 14. Tack för era båda svar! Nu får jag lite att fundera på! Är dålig på att hinna träna. Jobbar som mellanstadielärare så jag går hela dagarna men fysiskt är det ju inte tungt. Jag zumbar en gång i veckan (när jag kommer iväg) och försöker intervalla lite på min crosstrainer nån gång i veckan. Rider några lätta pass och kör lite plankan. Så en relativt låg aktivitetsnivå kan man säga. Jag tror jag har bestämt mig för att fortsätta skriva in kalorierna men äta enligt LCHF tills jag känner mig stabil i vikten. Får väl räkna med att pendla mellan 57 och 59 kanske? Att se om jag kommer över 1350
 15. Jag älskar att göra fröknäckebröd till frukosten. Äter ett sådant och ett ägg med rikligt med majjo. Håller mig jättemätt till Lunch. Funderar på om jag borde skippa dem då jag nu ser att mandelmjölet innehåller 13,4 kolhydrater, solrosfrö 12 och chiafröet 5, bara linfrö som är under 5. Har tagit bort kaviarklicken iaf som också innehåller kolhydrater. Jag vill kunna äta sallad till min lunch utan att det blir för mycket. Om jag håller mig ifrån nötter så brukar jag hamna på 9 kolhydrater per dag, 60 gram protein (jag väger 58kg och är 168 cm lång) och ca 120 gram fett. Några frågor:
×
×
 • Skapa nytt...