Gå till innehåll

JPS

Medlem
 • Innehållsantal

  19
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

50 Utmärkt

Om JPS

 • Rank

Senaste besökare till profilen

373 profilvisningar
 1. Tack alla, jag ger mig inte riktigt ännu !
 2. Jag skulle behöva hjälp med att hitta länkar till information om kolhydrater och mer specifikt att de är icke-essentiella, gärna länkar med "etablissemanget" som källa så att även kraftigt indoktrinerad sjukvårdspersonal kan ta till sig informationen, tackar !
 3. Jag blev väldigt trött pga att jag antagligen överdoserat magnesium-tillskott och fick järnbrist, efter ett par dar med järn-tillskott var jag normal igen. Inget vetenskapligt, bara baserat på "statistiskt samband".
 4. Finns det bättre fetter än kokosolja och smör ?
 5. Tack, jala och Zepp ! Tror ni det skulle vara meningsfullt att anmäla sockrandet till ivo ? Jag bör väl också nämna att förutom "socker"-konflikten så tror jag att jag blev mycket bra behandlad, har inget att jämföra med, men det känns så i alla fall.
 6. Hej ! Jag blev av med en njure förra veckan (stor tumör) och efter operationen så blev det ett fasligt krigande om att jag skulle/borde äta en massa socker. Finns det trovärdiga studier och/eller andra bevis på att det är bra att trycka i sig socker efter operation för att underlätta sår-läkandet ? Själv har jag fått för mig att vitaminer och mineraler är viktiga i sammanhanget, men energin borde det väl inte vara så noga med så länge man inte är undernärd ? Ett par exempel: (Bakgrunden var att jag inte hade nån aptit pga illamående, antagligen orsakat av högt b
 7. Ja det verkar ju lite rimligare, läkemedelsverket är ju till stor del finansierat av statin-tillverkarna om jag förstått det rätt.
 8. En intressant detalj är att även livsmedelsverket tycker att det är bra med livslång statin-medcinering, åtminstone enligt SVD https://www.svd.se/kolesterol-farligt-aven-for-aldre "Även Livsmedelsverket rekommenderar en fortsatt behandling av statiner för äldre patienter." Inte nog med att dom ger livsfarliga kostråd, nu också livsfarliga råd om medicinering.
 9. Har ni noterat svt:s mycket märkliga notis på text-tv, "att äta glutenfritt kan vara direkt ohäsosamt" ? Tydligen baserat på att det är vanligt att vitaminberika bröd i Australien, nåt åt det hållet. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/glutenfri-trend-kan-vara-ohalsosam God Jul !
 10. Jag har ett svagt minne (äter för mycket kött antar jag) av att jag läst nånstans att en vegan dör inom ca 4 månader av B12 brist om hen inte äter kosttillskott. Jag hittade ingen vettig lank på detta just nu, nån som har bättre koll ?
 11. Är det inte också så att genetikerna till stor del sysslar med statistiska samband och sällan orsakssamband ?
 12. År det korrekt att betrakta ett statistiskt samband som en risk ?
 13. JPS

  Citronsyra

  Tack alla för mycket nyttig information !
×
×
 • Skapa nytt...