Gå till innehåll

Anlim

Medlem
 • Innehållsantal

  19
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Anlim vann senast 4 Juni 2015

Anlim hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

62 Utmärkt

Om Anlim

 • Rank

 1. Har ätit Lchf sedan slutet sv mars 2015. I somras åt jag färskpotatis när vi tagit upp den ut jorden. I julas åt jag skinksmörgås och dopp i grytan med tunnbröd. Jag tänkte igen vad av julgrejerna som jag inte var beredd att avstå, och då blev det tunnbrödet. Smakade på en knäck men den fick vända direkt, det var så sött att jag blev illamående.
 2. Toppen! Har gjort ditt valnötsbröd ett par gånger, ren lycka!
 3. Jag har testat omixat och det blev inget vidare. Oljan smälter och lägger sig som en hinna ovanpå. Jag kör med grädde istället, det smakar mer som sånt jag är van med.
 4. Ojdå, det var ju inte meningen. Kram på dig, absolut inget illa ment. Hoppas du kan få hjälp med det som ligger bakom allt. I mitt fall fick jag helt rubbade ätmönster/ätstörningar då det låg en adhd i botten och skvalpade som ingen visste om, blev utredd först nu i fyrtioårsåldern. Vet man vad som ligger bakom något blir det lättare att jobba med de andra delarna sedan.
 5. Jag förstår inte riktigt hur du får i dig så mycket käk på en dag Jag dricker kaffe med grädde på morgonen, det håller jag igång på fram till ca 13.30 då jag äter dagens måltid. Sedan är jag inte hungrig mer den dagen. Jag tror att din kropp håller på att ställa om sig, och att du är van att äta ofta. Det är skillnad på sug och hunger. Sug är inget som måste tillfredsställas, det är bara sug. Ät när du är hungrig.
 6. Så är det, söta saker går knappt att få ner längre. Efter ett par veckor på strikt LCHF råkade jag ta en klunk av sonens läsk (trodde att det var min ramlösaflaska, vi satt på bussen och pratade och jag tog en klunk utan att titta på flaskan) och jag hade nog kväljningar en kvart. Det var så fruktansvärt sött.
 7. Jag tycker det låter som att du har en del att jobba på som inte rör sockerberoende, du verkar ha en regelrätt ätstörning som jag gissar bottnar i att dämpa någon slags ångest. LCHF är absolut ett bra alternativ, men hur tänker du göra när du gått ner det du ska gå ner? Det kommer ju inte att fungera för dig i längden om du inte tar tag i den bakomliggande orsaken till ditt ätmönster (äta i smyg och så) utan du kommer att fortsätta likadant eller lägga om självskadebeteendet mot något annat (för det är en form av att skada sig själv). Får du någon hjälp av vården med den biten?
 8. Man behöver ju inte säga att "Jag vill inte den där skiten du lagat" utan helt enkelt bara äta det man kan äta av det som serveras och sedan inte orda mer om saken alls. Jag förstår inte varför någon ska kommentera vad en annan väljer att äta eller inte och varför, tycker det är lite ohyfsat. Bjuds det på pizza så ät då fyllningen och sallad, det brukar man kunna stå sig på rätt länge och då finns inga skäl till att stoppa i sig chips och choklad om nu någon insisterar på det. Man är helt enkelt mätt. Jag har svårt för krångel och ser inte varför man ska äta saker för någon annans skull. Alls.
×
×
 • Skapa nytt...