Jump to content

Anlim

Medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Anlim

 1. Har ätit Lchf sedan slutet sv mars 2015. I somras åt jag färskpotatis när vi tagit upp den ut jorden. I julas åt jag skinksmörgås och dopp i grytan med tunnbröd. Jag tänkte igen vad av julgrejerna som jag inte var beredd att avstå, och då blev det tunnbrödet. Smakade på en knäck men den fick vända direkt, det var så sött att jag blev illamående.
 2. Toppen! Har gjort ditt valnötsbröd ett par gånger, ren lycka!
 3. Jag har testat omixat och det blev inget vidare. Oljan smälter och lägger sig som en hinna ovanpå. Jag kör med grädde istället, det smakar mer som sånt jag är van med.
 4. Ojdå, det var ju inte meningen. Kram på dig, absolut inget illa ment. Hoppas du kan få hjälp med det som ligger bakom allt. I mitt fall fick jag helt rubbade ätmönster/ätstörningar då det låg en adhd i botten och skvalpade som ingen visste om, blev utredd först nu i fyrtioårsåldern. Vet man vad som ligger bakom något blir det lättare att jobba med de andra delarna sedan.
 5. Jag förstår inte riktigt hur du får i dig så mycket käk på en dag Jag dricker kaffe med grädde på morgonen, det håller jag igång på fram till ca 13.30 då jag äter dagens måltid. Sedan är jag inte hungrig mer den dagen. Jag tror att din kropp håller på att ställa om sig, och att du är van att äta ofta. Det är skillnad på sug och hunger. Sug är inget som måste tillfredsställas, det är bara sug. Ät när du är hungrig.
 6. Så är det, söta saker går knappt att få ner längre. Efter ett par veckor på strikt LCHF råkade jag ta en klunk av sonens läsk (trodde att det var min ramlösaflaska, vi satt på bussen och pratade och jag tog en klunk utan att titta på flaskan) och jag hade nog kväljningar en kvart. Det var så fruktansvärt sött.
 7. Jag tycker det låter som att du har en del att jobba på som inte rör sockerberoende, du verkar ha en regelrätt ätstörning som jag gissar bottnar i att dämpa någon slags ångest. LCHF är absolut ett bra alternativ, men hur tänker du göra när du gått ner det du ska gå ner? Det kommer ju inte att fungera för dig i längden om du inte tar tag i den bakomliggande orsaken till ditt ätmönster (äta i smyg och så) utan du kommer att fortsätta likadant eller lägga om självskadebeteendet mot något annat (för det är en form av att skada sig själv). Får du någon hjälp av vården med den biten?
 8. Man behöver ju inte säga att "Jag vill inte den där skiten du lagat" utan helt enkelt bara äta det man kan äta av det som serveras och sedan inte orda mer om saken alls. Jag förstår inte varför någon ska kommentera vad en annan väljer att äta eller inte och varför, tycker det är lite ohyfsat. Bjuds det på pizza så ät då fyllningen och sallad, det brukar man kunna stå sig på rätt länge och då finns inga skäl till att stoppa i sig chips och choklad om nu någon insisterar på det. Man är helt enkelt mätt. Jag har svårt för krångel och ser inte varför man ska äta saker för någon annans skull. Alls.
 9. Jag har funderat på lite samma saker så jag lånar din tråd lite. Jag har nu tappat 35 kilo och har minst 10 kvar till "Målvikt" eller vad man nu ska kalla det. Jag har alltid haft lätt för att både gå upp och ner i vikt, men nu vill jag en gång för alla hålla vikten när jag väl är i hamn, så att säga. Hur ve man hur mycket man ska äta egentligen? JAg tänker fortsätta äta LCHF eftersom jag mår otroligt bra av att äta så som jag gör nu, men tänker att om man äter för mycket eller rör sig för lite så kommer man ju att lägga på sig igen, och det vill jag verkligen inte.
 10. Jag gissar att boven i dramat var allt småätande och fika.
 11. zepp; metabolt syndrom har jag inte haft, enda symptomen som stämmer är övervikten, men det krävs ju lite mer för den diagnosen.
 12. Och nu har jag tappat 27 jag har fått mycket bättre kondition, och var ute på en ca 1 mil lång promenad idag i terräng. Klarade till och med uppförsbackarna!
 13. Helt ok! Bara kul om man kan inspirera andra
 14. Tack! Ja, hon är jättebra! Hon har föreslagit att jag ska hänga med henne på gymmet också, men dit har jag inte riktigt kommit ännu Jag nöjer mig med mina dagliga promenader än så länge.
 15. I mitten av mars satt jag och åt middag med min äldsta dotter. Sex graviditeter och svårigheter i livet hade lett till en stor övervikt, vågen stod på 135 kilo och jag hade inte direkt lust med nånting. Hon säger till mig att "Mamma, ta inte illa upp nu, men du måste ta tag i vikten! Jag säger det inte för att vara dum, utan för att jag vill ha kvar dig i mitt liv". Så tipsade hon om kostdoktorn och samma kväll surfade jag in och läste på lite. "Ät det här, undvik det här". Sagt och gjort, jag körde igång. Första dagarna hade jag ren abstinens; huvudvärk, illamående, yrsel, kunde inte fokusera på något och vinglade runt i korridoren på jobbet. Vilken tur att det går att tugga på oliver och ädelost då! Abstinensen försvann, och så började jag fullständigt rasa i vikt. Sedan slutet av mars till nu har jag tappat 16 kilo, helt utan att anstränga mig eller behöva vara hungrig, och jag mår så otroligt mycket bättre! Ledvärken som jag haft i flera år är borta och jag svullnar inte i benen eller fingrarna längre. jag har minst 30 kilo kvar att bli av med, men idag känns det som helt klart möjligt att fixa det. Tack Kostdoktorn för de enkla tipsen, enkla att följa och gott att äta.
 16. Annika Dahlqvist har ett recept på LCHF-glass med ägg, grädde, turkisk youghurt och smaksättning av vanilj eller mosade bär. I hennes recept finns utrymme för 1-3 msk vanligt strösocker. Jag har gjort en sådan, satsen blev väl 4 dl glass, med 1,5 msk socker. Jag personligen äter hellre det än smackar i en dl sötströ, t ex.
 17. För min del får du äta precis vad du vill, det lägger jag mig inte alls. Jag bara undrar varför man vill stoppa i sig en massa kemiska tillsatser och om det inte är bättre att äta en vanliga kaka vid festliga tillfällen om man nu vill ha något sött.
 18. Jag tänker lite såhär sedan jag började äta LCHF i mars nu i år; Man äter väldigt "ren" tillsatsfri mat (det är i princip inga konstiga saker i fullfeta produkter, som smör, olja, grädde) lagad från grunden (eller jag gör det i alla fall) . Varför i hela friden vill man då börja stoppa i sig kemiskt socker? Om man nu absolut vill ha något som smakar sött ibland i samband med nån festlighet och tycker det är trist med vispad grädde och några hallon, så måste det väl ändå vara vettigare att äta en riktig kaka bakad på naturliga ingredienser? Själv avhåller jag mig från allt sött, när jag tänker på hur dåligt jag mådde tidigare och vilken energi jag har nu så är valet att avstå inte särskilt svårt.
 19. Jag håller med om att pasta och småfranskor är billigt, men blomkål går att hitta för 20-25 kr kilot och det är väl ungefär vad ris kostar? Man måste inte ha brödersättare heller, det går ju att äta bara pålägget, t ex.
×
×
 • Create New...