Åsa Nisse

Medlem
 • Innehållsantal

  30
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

34 Bra

Om Åsa Nisse

 • Rank

 1. Tack. Någon rekommenderade mig att äta havregrynsgröt i stället för statiner. Tyvärr vet jag inte vad du vill veta om mig, men jag är slank rök o spritfri och aldrig varit sjuk så nu nära 80 så får man acceptera att det går utför. Det är väl närmast sanningen. Tack i alla fall.
 2. Tack alla för era tips. Är det ingen som vet om det finns någon ny statinmedicin som inte har dessa substanser jag mår dåligt av som jag kan tipsa husläkaren om, eftersom det vore bra om jag går på statiner.
 3. JoDå, jag har hört från flera håll att det finns ett bra och ett dåligt kolesterol som heter något jag glömt och att det är det dåliga man vill hålla koll på.
 4. Hur som helst, när dom tog prover på mig ville man veta om det onda kolesterolet som är det viktigaste låg inom gränsvärdet och det var något förhöjt men inte oroväckande.
 5. Det är min erfarenhet också. Man har ju två sorters kolesterol i kroppen ett bra och ett icke bra men mina höll sig inom gränserna utan åtgärd, ändå satte man mig på statiner. Fass är fullt med varningar om statiner. Jag går på Waran och det förtunnar blodet så jag klarar mig nog. Jag är 78 år och lever väl 4-5 år till och har jag haft dåligt kolesterolvärde i 78 år klarar jag nog mig utan i 4-5 år till. För övrigt är jag fullt frisk.
 6. Tack skall läsa boken.
 7. Åsa Nisse

  Statinmediciner

  Hej. Jag har letat efter ett forum för Statinmediciner och dess biverkningar men det finns tydligen inget. Därför berättar jag min lilla historia om allt strul jag haft med statiner. Det började redan några dagar efter hjärtklaffsbyte i Juli 2012 då man satte mig på Atorvastatin när jag började känna elektriska strömningar i både fötter och händer. Efter klagomål böt husläkaren till Simvastatin som inte tog bort problemen. Ungefär samtidigt började jag med jämna mellanrum få Getingsticksliknande smärtor under armarna som vandrade ner i överarmen ner till armbågen under tiden som smärtan eskalerade i 20 minuter innan den klingade av. Ingen begrep varför jag fick Getingstickssmärtorna. Man böt till Crestor och sedan till Ezetrol. Då hade jag så ont i beckenregionens muskelfästen så jag stapplade fram så husläkaren kom fram till att jag tål inte statinmediciner och beordrades att omedelbart sluta med statiner. Det tog flera år innan biverkningarna försvann tillsammans med elektriska strömmningarna i lemmarna och Getingstickssmärtorna. Nu flera år senare kommer en helt ny läkare fram till att jag borde återsättas på statinmediciner. Han visste om mina tidigare besvär med statiner, så han ljög i mig att man fått fram en helt ny statinmedicin med namnet Pravastatin. Efter två veckors användning hade jag fått massor med smärtsamma kramper överallt på kroppen, dessutom fått tillbaks Getingstickssmärtorna så jag slutade med allt som har med statinmediciner att göra. Läkarna verkar ta en rövare när dom sätter patienterna på mediciner de inte tål. Vad har ni för erfarenheter av detta rävgift.
 8. Ditt inlägg känns mer som en spydig kommentar. Jag om någon har levt ett extremt rätt leverne. Ingen sprit, inga cigaretter och aldrig varit inlagd på sjukhus. I detta forum samlas hjärntvättade personer som till varje pris skall pracka på oss vanliga människor en massa dravel och göra oss till åtlöje när man anklagar oss för att ha levt på råttgift hela vårat liv. Ungefär som i sekter. Det finns andra sekter som Vidarekliniken i Järna som tutar i cancersjuka att använda naturprodukter som botar cancern. Dom dör som flugor på Vidarkliniken som utbildade läkare skrattar åt medans patienterna dör. Det finns säkert kräk som skulle skylla mitt hjärtklaffsbyte på fel mathållning. Mina problem fick jag efter operationen på grund av sjukhusslarv. Jag lämnar detta forum för man ser inte skogen för bara träd av alla artiklar jag hänvisas till och för att jag helt enkelt inte fått något sunt förnuftmässigt råd om vad jag skall göra med mina problem. Att prova sig fram i tio år och föda miljonärerna med sina humbugvaror för 10000:- tals kronor till ingen nytta det tänker jag inte göra. Tack för mig.
 9. Det finns ett dyrare alternativ till Waran som gör att man aldrig behöver gå till någon läkare för regelbundna kontroller, men det ser jag som en nackdel att själv behöva hålla reda på hur mitt blod mår med kanske rent livsfarliga resultat och felvärden som kanske ger mig en stroke. Det är nog orsaken till varför läkaren vill att jag kommer till honom för regelbundna kontroller. Tryggt och bra med en doktor som engagerar sig. Dom växer inte på träd.
 10. Ditt inlägg låter trovärdigt. När jag träffar min husläkare skall jag kräva att han sätter mig på någon bra sort av probiotika. Jag kan nämna att ett halvår efter hjärtklaffsoperationen och 4-5 blodförgiftningar senare, bland annat från e-kolibakterier och olika stafylokocker som börjar med att man skakar våldsamt i hemmet. Eftersom jag aldrig varit sjuk tidigaste ringde jag det akutnummer alla hjärtpatienter får till Thorax som beordrade en ambulans som tog mig dit. Blixtsnabbt tog man tempen som var över 40 och efter blododlingar fick reda på viken sorts blodförgiftning det rörde sig om så man kunde använda rätt antibiotika som gavs intravenöst i armen från påsar. Man konstaterade att mitt blodvärde var väldigt dåligt, varför man gav mig dropp med blodplasma flera dagar. 9000:- kostade 5 påsar. Tack för dina intressanta tips.
 11. Nej. Jag äter först grötfrukost med lactosfri mjölk och rårörda lingon och på det kaffe med 2 hårda mackor med räkost och idag sur äcklig rödbets/lingondricka. (Men flaskan är snart tom) Skönt. Är du införstådd med mina problem. Eller? Jag tänkte leva i tio år till och det gör jag säkert om jag inte får några strokes och en fet äcklig kropp dör före en slank som höjer glädjenivån, självförtroendet och livskvaliten. Mitt hjärta har inga döda delar av infarktskador. Ett förtunnat blod flyter fritt i trånga ådror och Waran gör blodet tunt. Dina Hokus-Pokus förslag, ger de samma strokeförhindrande resultat som Waran och lika snabbt, eller du kanske skiter i vilket. Det gör inte jag. Jag kan inte spela dragspel, dansa eller prata med fruntimmer om halva kroppen är förlamad. Men det kan jag göra om jag bjuder henne på morgonfrukost, pannkakor, rotmos med fläsklägg och ser hon min Wiagraburk blir hon säkert lyrisk.
 12. Tack brumolf. Får jag inte börja morgonen med kaffe, macka och DN som jag gjort i minst 50 år, då får jag abstinensbesvär. Av naturen är man inte hungrig på morgonen. Grötfrukosten och lactosfri mjölk som tillkommit den sista tiden är god och magen känns mindre sur, men jag vill helst slippa den för jag går omkring och känner mig proppmätt och trött och det är inte bra för dom som är på väg till jobbet. Inte mig heller. Jag såg aldrig någon på de morgonfikaställen jag gick på, som åt lagad mat, inte en enda. Det väntade man till lunchen klockan 11.00 - 12.00 då man åt ärtsoppa och pannkaka med sylt. Skulle man ta bort denna svenska nationalrätt, då skulle kunderna (Allihopa) sätta igång ett inbördeskrig. Sedan jag blev pensionär så måste jag erkänna att jag är för lat för att göra egna raggmunk med stekt bogfläsk (utan fett), pannkaka, ärtsoppa och andra goda maträtter och de gånger jag går ut och äter går jag ner på min kineskrog och äter jätteräkor med sötsur sås.. Med detta vill jag hävda att jag inte vräker i mig mat, men så är jag heller inte sömnig och orkar gå runt hela Stockholm utan att bli trött och så håller jag på att gå ner i vikt. Snart skall jag göra middag. Jag tror jag tar fiskgryta med lök, buljong och potatis. Morötterna tog slut igår. Min kropp har ställt in sig på denna mathållning. Risken att drabbas av skörbjugg som sjömännen fick för att dom åt ensidig kost och inte fick i sig C vitamin är nog ingen risk. Apropå C vitamin. Jag har inte ätit någon frukt på en vecka, för jag misstänkte att det var dom som gjorde mig tjock.. Det verkar som att 4-5 äpplen innehåller ett halvt kilo socker. Nu slipper kroppen den sötchocken.
 13. Goddag stoscha. Jag håller helt med dig förutom att dagens äldre lämnade föräldrarnas nyttiga mathållning när dom flyttade hemifrån och sedan tvingats köpa handelns moderna varor. Så den nyttiga mathållning de åt de första 20 åren kan knappast hjälpt dem de senaste 70-80 år av sina liv. Varför har inte politikerna förbjudit bagerierna att göra bröd på vanligt mjöl och falukorven som nu är gjord på nermalda könsorgan, ögonlock och andra skräpdelar av djurkroppar där man blandat ner mjölblandad smörja för att få korven att se tjock ut. Jag äter gärna falukorv som är stoppad med 90 procent av ox/fläskfile. Borde inte behöva bli dyrare. Stekt fläsk skall vi inte tala om. Det är en fläsksvål med en strimma kött och resten fett. Ingenting som kan kallas för mänsklig föda.
 14. Det är bevisat att vi svenskar blir äldre för varje år som går. Medellivslängden har höjts till 82.5 år för kvinnor och 79.5 för män och 100 åringarna blir fler och fler. 99 procent av dem har aldrig hört talas om LCHF och äter det dom lärde sig i barndomen av sina föräldrar. Svensk husmanskost är känd för att vara bra för välbefinnandet. Orsaken till varför ungdomarna och lata äldre är feta, beror på att dom sitter framför datorer, mobiler och i TV soffan utan motion och att man hellre går till hamburgerrestauranger och köper värdelös snabbmat, i stället för att äta hemlagad näringsrik mat.
 15. OK, det låter ju bra om kroppen kan fixa till skavankerna själv. Jag tvivlar inte på att denna LCHF metod är bra, men jag känner att jag borde nog ta den med en nypa salt. Att skälla ut doktorerna när dom skriver ut mediciner fungerar faktiskt inte. Varför. Jo vi patienter har inte den utbildningen som dom har. Att dom skriver ut statiner är för att vissa tål dom och vissa tål dom inte. Det finns en metod som fungerar om man vill gå ner i vikt, den så kallade 5+2 metoden och den gör det jag i tidigare inlägg hävdat att man skall svälta/fasta i 2 dagar och äta i 5. Jag börjar faktiskt bli riktigt mallig. Från 87.4 till 84.3 som vågen visade nu på morgonen på några dagar, det gör mig glad och riktigt nöjd. Självklart räknar jag med att viktraset skall ligga runt 3-4 kilo i veckan. Det tror jag tyvärr inte LCHF metoden ger mig. Nu blir det frukost och 2 dl rödbetsjuice fast jag inte skall blanda Waran med K produkter, men jag vill testa för att se vad p/k värdet står på när nytt blodprov tas.