Gå till innehåll

Leopold Roos

Moderator
 • Innehållsantal

  1 557
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  16

Allt postat av Leopold Roos

 1. Ojdå! Tack per för att du vågade säga ifrån! Hoppas ingen tidning vinklar det som att LCHF är farligt.
 2. För att få komma in i denna Facebook grupp får ni kontakta mig med privat meddelande antingen här på forumet eller på Facebook - heter samma där - så kan jag känna av eran trovärdighet - för vi vill inte få in personer som inte är vårdpersonal och mot lchf då detta är bara en grupp för de. Alla vill inte det ska komma till allas kännedom om hur man tycker i denna fråga. Vi håller dock på diskutera andra sätt att kunna ta sig till denna grupp på ett bra sätt. Återkommer snart. Edit: Jag har förhoppning att jag ska kunna göra en lista framöver, över alla de som tycker det är ok att allmänheten vet om vad de står, och skriva ut hur de kan kontaktas för att man ska kunna prata med dem. Tex vem man ska kontakta i Göteborgs området som efterfrågat ovan. Edit2: Det går även bra att kontakta Dietisten och lipophilica, här i privat meddelande på forumet, för att få tillgång till FB gruppen.
 3. Den konstanta 75% nedsättning i känsel var i lillfingret och vänstra halvan av ringfingret på höger hand. Domningar kunde jag få i båda händer men de var bara max upp till 15 min efter jag viftat på händerna.
 4. Hej. Hade dålig känsel i fingrarna i 6 mån, fick vänta i operationskö först i 3mån sen när jag skulle göra operationen blev läkaren sjukskriven, så jag fick börja om i en annan kö. Men sen 1 år efter första symptomen fick jag opereras. De kunde inte känna av (med elstötar) var det var en förtränging så de opererade både i handleden och i armbågen. Vart fula stygn (och svårt att stödja på armbågen) men annars fungerar allt perfekt. Full känsel och rörlighet nu 9 mån senare (eller det var bra redan 1 mån efter op). De breddade utrymmet för nerven på 2 ställen, de behövde dock inte ta bort nåt benmassa utan räckte med brosk och liknande. Domningarna kom när jag använde mobilen för nära huvudet, och sov med böjd handled, men kommer inte alls längre på nåt sätt. Testade ett tag att använda sport armbågsstöd innan op men det hjälpte föga. Skulle behövt nåt mer fast men vården ville inte ge ut nåt/sälja nåt fast jag hört det finns.
 5. Spännande att följa dig vännen .
 6. Va härligt Tommy. Blir lite sugen på att åka och hälsa på dig och hålla en kurs för dig .
 7. Den ser inte ut att ha väldigt tunn sula så jag definierar den inte som barfotasko - men har märkt många sportaffärer kallar tunnare nike och liknande för det felaktigt. Nu för tiden kör jag med Vibran Merell (då de skaver mindre än fivefingers) - dessa räknar jag som barfotaskor trots de inte är utformade runt tåna - men de är ännu tunnare än Fivefingers KSO.
 8. De ser varma ut, för varma på sommaren? Tack för tipset.
 9. Nej förvånansvärt lite .
 10. Dessa har jag nu, de få gångerna jag inte går barfota. Jätte sköna - o snygga . Det är visst vibram sula under. https://www.etsy.com/se-en/listing/50521669/mens-gladiator-sandals-handmade-sandal?ref=shop_home_active_3 Känns som jag typ är själv i sthlms innerstad som går rund på stan barfota.
 11. När man enbart använder ett "snöre" för att hålla fast skon - mellan stortå och nästa tå. Speciellt om man springer med dessa måste väl det bli stor nötning och blåsor där? Visst kan jag ha fel och man kan säkert träna upp det som jag gjort med mina fotsulor.
 12. Ah tack, men får man inte väldigt ont brevid stortån av sådant där? Har jag fått förr de få gånger jag testat sådana badskor.
 13. Vilka är de tunnaste luftigaste barfotaskona (eller hållbara strumpor) ni vet om?
 14. Jag skriver LCHF (max 5g kolhydrater/100g). Ibland orkar kocken sätta sig in i det, ibland inte. Senaste i Siljansnäs (när jag tog Siljan Runt) - så pratade jag mycket med kocken som ville lära sig. Hon hade ingen aning om att tex tacokryddan innehöll socker o e-ämnen.
 15. Tack för uppdateringen. Jobbig tid! *Kram*
 16. Vill klargöra att denna forumdel är för träning och lågkolhydratkost som LCHF och Paleo och liknande (eller vissa fall träning med högkolhydratkost vs låg). Det är alltså inte för allmän Paleo prat som inte har med träning att göra. Då får man hitta annan passande forumdel, som övrigt, näringslära eller t.o.m. LCHF delarna. Har städat och flyttat några trådar som missat detta. Tack på förhand.
 17. Hur har det gått på sista tiden?
 18. Har flyttat över de flesta trådar jag hittade på en enklare sökning. Men jag har säkert missat en del som ni gärna kan tipsa på. Har även satt en gruppering på trådarna som ni hittar här i första posten. Hoppas det skapar mer ordning.
 19. Man får förståss skriva om varianter i samma tråd eller ha samlingstrådar, men blir lättare att hitta om man gör en ny tråd per egen maträtt o så kan man ju länka till den om man vill i gamla tråden. Får se hur de definitiva reglerna blir.
 20. Yes jag håller på flytta över mer och mer när jag har tid över. Ska strukturera allt på något sätt så det blir tydligt. Tipsa gärna på trådar som borde flyttas (som inte kommer upp när man söker på "Recept" för dessa hittar jag).
 21. Regler/förslag: Försök bara ha ett recept per tråd. Ha en tydlig titel på ditt recept. Försök ha med bilder i ditt recept. Antingen länka in det eller bifoga (följ anvisningar för attachment nedan i min signatur). Lista alla ingredienser som behövs tidigt, inte roligt att sedan få se att en vara behövs som inte stått med. Försök göra en enkel stegvis beskrivning hur man tillagar receptet. Undvik i så stor mån som möjligt bara länkar till andra receptsidor utan skriv ut receptet här (om man får), länka till originalsidan. De bästa recepten kan komma att hyllas på bloggen på olika sätt (vid medgivande). Skapa gärna en ny tråd med ett recept som om du skrivit inne i en tråd förut så det blir lättare att hitta. Speciellt om det är flera recept i samma tråd. Tipsa om gamla trådar jag missat att flytta hit. Ämnestitlar: [Tips] En fråga/diskussion om ett matämne som kan innehålla flera receptförslag och länkar, eller förslag på specifika varor eller tillagningssätt. [Recept] Beskriver ett specifikt recept, eller innehåller en samling med många recept. [Recept+] Ett extra proffsigt skrivet recept med minst en fin bild och bra ingredienslista plus utförandebeskrivning i steg. Receptet måste vara ditt, eller att du fått tillåtelse om att skriva om det här. Chans att komma med på bliggen. Denna titel sätter enbart vi medarbetare på kostdoktorn. [Litteratur] Tips/recension om en kokbok, tidning eller liknande. [Sida] Tips till en bra recept/mat databas/blogg/sida. [Länk] Länkar till ett specifikt recept på någon annan sida.
 22. Tack alla. Har svårt att tro det är på grund av för lite B12, då jag äter massor av det som rekommenderas.
 23. Hej. Har nu haft domningar i lillfinger och ringfinger, samt yttersta delen av handen i 1.5 veckor. Det sticker mycket och har ca 50% känsel i lillfinger och 75% känsel i ringfinger. Det började plötsligt. Var strax efter jag lyfte ett mycket lätt skåp förra söndagen. Konstigt om det är det då jag ofta lyfter mycket tyngre saker. Använder ofta min mobil och då kan fingrarna somna några sekunder, men denna gång har det varit konstant i snart två veckor. Böjer jag armbågen så sticker det genast mycket mer. Sover ofta med böjda armar, försöker tänka på räta ut armen men det är svårt när man sover. Ett par dagar i början lindade jag armbågen för att det skulle bli lite seg att böja men det hjälpte inte, lindorna åker av. Hört det kan vara inklämning av ulnarisnerven vid armbågen.
×
×
 • Skapa nytt...