Tee

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Tee

 • Rank
  Nyanländ
 1. Min telefon försöker vara smartare än mig och strulade till stavningen av Dr Hsiaos namn ovan.
 2. Det gigantiska internetforumet 'Reddit' har ofta så kallade AmAs - Ask me Anything (fråga mig vad som helst) - trådar där man får ställa frågor till olika experter, ofta inom vetenskap. Idag (ons 11 nov 2015) klockan 20.30 börjar Dr H sidor , endokrinolog från Rochester Uni, svara på frågor om diabetes. Tråden ligger live redan nu, och den populäraste frågan just nu är faktiskt angående lchf och ketos! Ska bli spännande att läsa svaren. Lank: https://www.reddit.com/r/askscience/comments/3secq3/askscience_ama_series_hi_im_dr_victoria_hsiao_an/?sort=confidence
 3. Tee

  Kaffe eller inte kaffe

  Haha, ja det kan ni nog ha rätt i! Men definitionen på beroende är trots allt, löjlig eller inte, att du mår dåligt i en övergångsperiod om du slutar med beteendet/substansen, och att du gör det "lilla extra" för att få tag på det. (har skrivit här om sockerberoende möss som genomgår smärtsamma elchocker för att få sitt socker http://teedags.blogspot.co.uk/2015/02/na-nu-tar-vi-lite-knark-sa-har-pa-fredan.html) Jag har personligen inga problem alls med ett beroende i sig, men tycker att det är roligt att höra andras åsikter i frågan. Det jag tycker kan vara lite läskigt är ju att saker som kan ha en relativt liten negativ effekt gärna amplifieras när man har ett beroende och därmed utsätter sig för effekten kontinuerligt - många bäckar små och allt det där. Och det är just här jag är kluven... Ena halvan vill veta, och analysera, effekten av kaffe medan den andra halvan säger - Chilla! Du lever längre om du är harmonisk och glad i alla fall! Hmm, det här blev nästan lite existentiellt! Tack för svaren!
 4. Tee

  Kaffe eller inte kaffe

  Hejsan, Jag är en sann kaffeälskande norrlänning som tycker att MBCt på morgonen är dagens höjdpunkt. Jag sjunger även FIKATs lov här i mitt nya hemland, Skottland, och har fått halva forskningsgruppen min att ta en fikapaus vid tre. Och alla känslosamma minnen man har av kokkaffe på trangiaköket utanför ett tält, eller perkulatorsurret från mitt föräldrahem som ackompanjerar melodikrysset en lördagmorgon... Men. Som LCHFare är man ju rätt nördig när det gäller det man sätter i sig. Mina fyra koppar kaffe (av typen som min farmor skulle kalla "bock-blod") per dag ÄR ju faktiskt ett beroende, och frågan är vad för hälsoeffekter de kan ha i det långa loppet. Och eftersom att jag även är forskare så kliar det i fingrarna att göra en djupdykning in i den vetenskapliga litteraturen och se efter. LCHFar-biohackern Martina har även hon nyligen börjat fundera över kaffet, och håller på att ta bort koffein från sin diet, trots att hon tror att kaffe kan vara positivt för vissa. (http://martinas.nu/kaffe-bra-eller-daligt/) Och själv är jag väldigt tveksam om jag faktiskt VILL veta vilka hälsoeffekter kaffet har! När har man gått för långt i sitt analyserande? (http://teedags.blogspot.co.uk/2015/04/kaffe-eller-inte-kaffe.html) Vad tycker ni här på kostdoktorn? Kaffe eller inte kaffe? Är någon form av beroende okej? Är det moraliskt försvarbart att inte vilja veta alla hälsoeffekter av allt man stoppar i sig, och värdera ro i sinnet?