Jump to content

Janicke

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Janicke's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

7

Reputation

 1. Tack alla för goda råd! Har jobbat lite med kostbevakningen, nog inte fel på mitt proteinintag. Däremot äter jag för stora portioner, är mycket mer orörlig än tidigare pga en fot som inte riktigt vill längre. Så några raska promenader kan det tyvärr inte bli. Men ska dra ner på portionerna och fasta mellan kl 18 och 12 två gånger i veckan. Få se om det tar skruv!
 2. Har ätit LCHF i cirka 4 år, gick ner 8 kilo i början, nu inte ett gram ner på flera år. 164 lång, 68 kg, 70 år. Det mesta ligger runt magen, har 100 i midjemått, är så trött på det. Kanske äter jag för mkt protein? Någon som har nåt tips på hur man beräknar? Rekommendationen 0,8 g/kroppsvikt/dag hjälper inte mig, får inte till det (inte minst för att jag lider av dyskalkyli). Äter 2-4 ägg per dag, är redan det för mycket? Använder inga mejerier utom smör. Så tacksam för hjälp.
 3. Tack för svar. Jag äter inga statiner. Kommer inte att göra hur mycket än läkarna trugar. Det är bara det att jag upplever att när jag vill tala om vissa krämpor tas det inte på allvar eftersom jag vägrar statinerna. Som om jag skulle bli pigg och kunna hoppa över små hus bara jag började med dem. Sen undrar jag förstås hur mycket övrigt läkarna "inte har en aning om" när de fortfarande förordar margarin, becel och statiner. Då är det jag som har svårt att ta DEM på allvar.
 4. Kan någon tipsa mig om någon bra, icke fettskrämd läkare som inte vill pracka på mig statiner, i Stockholm? Får inte förtroende för läkare som inte är det minsta uppdaterade.
 5. Jag tror att det som är farligt med kött, kanske cancerframkallande, är hur vi tillagar det nu för tiden. Vi sitter inte längre vid en lägereld och steker stora stycken, eller ett helt djur. Eller, som i begynnelsen, äter det rått. Vi steker och grillar skivat kött och får på det sättet fler stekytor. Vi får i oss mycket mer ofta hårdstekta och brända stekytor. Det är ohälsosamt. Inte köttet i sig.
 6. Jag tipsar om http://www.o-markt.se/o-markt/content/oslakt på Värmdö. Där kan man beställa naturbeteskött, även vilt ibland, och få det levererat till vissa butiker i Stockholm.
×
×
 • Create New...