Jump to content

Petra183

Medlem
 • Posts

  520
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Petra183 last won the day on May 1 2019

Petra183 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,518 profile views

Petra183's Achievements

Gammal i gården

Gammal i gården (4/7)

1.3k

Reputation

 1. Jag funderar på hur stort genomslag hälsobokstrenden har haft. Påverkar böckerna så många personer att det märks på läkemedelsförsäljningen eller blir de mest lästa av personer som redan är frälsta och intresserade av kost och hälsa? Finns det tillräckligt många LCHF:are för att påverka försäljningen av diabetesmediciner? Tilltalar boken Hjärnstark främst personer som är intresserade av träning, snarare än personer som lider av depression? Sak samma med Happy Food-konceptet. Orkar en deprimerad person laga medelhavskost med lång ingredienslista för att stötta sin tarmflora eller tilltalar den mest personer som redan äter den typen av mat? En del vårdcentraler skriver väl dessutom ut Fysik aktivitet på recept, bl a i syfte att minska antalet mediciner?
 2. Artikelförfattarna namnges på SVT. https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/forskare-kraver-att-oberoende-aktor-ska-granska-halsobocker FORSKARNA BAKOM DEBATTARTIKELN Dölj Maria Ahlsén, medicine doktor; Ulf Ellervik, professor i bioorganisk kemi; Mats Lekander, professor i psykoneuroimmunologi, Jessica Norrbom, medicine doktor och Carl Johan Sundberg, professor i fysiologi.
 3. På DN Debatt hävdar några skribenter att hälsoböcker borde fackgranskas innan de publiceras, då det annars finns risk att de innehåller påståenden som inte är vetenskapligt belagda. Debattartikeln finns bakom betalvägg, men det finns en sammanfattning av artikeln här. Enklast är väl att sätta en etikett på framsidan på alla böcker inom hälsoområdet. "Innehållet kan strida mot vetenskap och beprövad erfarenhet och kan allvarliga skada din hälsa". http://www.boktugg.se/2019/02/16/forskare-allvarliga-fel-i-bocker-om-kostrad/
 4. Jag använder smör, till kryddsmör eller stekning, så helt mejerifri är jag inte. Det verkar som ost och flytande mejerier triggar sug och överätning hos mig. Har jag en ost, så blir det lätt att jag helt enkelt äter tills den är slut. Dessutom kan mejerier vara slembildande och min salivproduktion är inte helt hundra, så det kan vara skönt att slippa mejerier av den anledningen. Det finns en del som menar att kasein, dvs mjölkprotein, kan vara inflammationsdrivande och att det påverkar hjärnans belöningssystem samt att mejerier innehåller tillväxthormoner, som också kan ställa till det. Mår man bra av en kost med mejerier, så ser jag ingen anledning att avstå. Som fettkällor använder jag smör, ghee, kokosolja, kokosmjölk/kokosgrädde, majonnäs samt det fett som finns i maten.
 5. Ang mitt ätande. Jag följer någon form av autoimmun paleo, men jag följer inte den dieten slaviskt, då jag äter en del som inte ingår då jag tror att jag tål det, t ex tomat, smör, fröer och nötter, tibetansk kefir och majonnäs. Vidare äter jag baljväxter (inga stora mängder och inte som huvudsaklig proteinkälla) + en del groddar, samt kosttillskott med utgångspunkt från bloggen "Svara doktorn". Kosten fungerar så till vida att jag inte har problem med sug, överätning, övervikt/viktuppgång eller värk och kan fasta utan större problem om jag känner för det. Magen sköter sig och oro eller ångest håller sig på en hanterbar nivå. Vikten kan jag i och för sig strunta i, det är inte den viktigaste variabeln. Det andra har större betydelse. Då jag känner att jag bör försöka vara mejerifri, så är det lättare att utgå från de autoimmuna paleo-recepten, än läsa sig förtvivlad på LCHF-recept, som innehåller mejerier, som jag inte vill äta.Äter jag något som ger upphov till värk, så är det en tydlig varningssignal för mig. Om jag äter rätt och tillräckligt anti-cancer vet jag inte, men jag känner att jag har svårt att klara extremdieter, som antingen är helt växtbaserade eller utesluter kolhydrater inkl grönsaker helt. Sättet jag äter på nu, känner jag att jag skulle kunna klara i 20 års tid, om inte animaliskt protein eller fett blir förbjudet eller så hårt beskattat att det blir omöjligt att köpa. Maten är inte speciellt underhållande längre och jag känner att jag har begränsat utrymme för någon extra (läs god ost). Ärligt talat så är jag rätt matnojjig och rädd för att göra avsteg eller fel på något annat sätt. Självförtroendet och tron att man kan hålla sig frisk genom att äta rätt har fått sig en rejäl törn. Fungerar inte det jag håller på med, så får jag väl överväga något annat, t ex Budwig-dieten med linfrö(olja) och grynost/keso eller kvarg eller något som jag sett på nätet "morot mot cancer, som innebär att man dricker mycket morotsjuice, men i övrigt inte följer någon speciell diet. Är det någon som egentligen vet exakt vad i kött det är som gör att det skulle vara cancerframkallande, förutom teorin att det är försurande? Äter jag något animaliskt protein, så är det ett livsmedel som jag känner att jag mår bra av att äta om det inte är äckligt vidbränt. Jag blir mätt och drabbas inte av några konstiga sidoeffekter. Mår jag inte bra av en maträtt med animaliskt protein, så beror det sannolikt på tillbehören, inte köttet. Äter man t ex en hamburgare med pommes frites, så finns det goda möjligheter att må dåligt av både brödet och pommesen. Man kan må dåligt om man äter kött + potatisgratäng, där både grädden och potatisen kan ställa till det och så vidare. l
 6. Hur ska man hantera det faktum att 100 % basisk kost ofta rekommenderas i cancersammanhang? Förespråkarna menar att kosten ska vara helt växtbaserad och bara innehålla livsmedel som anses vara basiska. Exakt vilka livsmedel som är basiska verkar i och för sig variera mellan olika tabeller, vilket gör det hela lite mer komplicerat. Enligt teorierna kring basisk kost så bör den ketogena kosten vara försurande. Cancerceller trivs i sur miljö, alltså göder den ketogena kosten cancer. Vidare finns det kostprogram mot cancer som inte innehåller kött, bl a Gersonmetoden och Budwig-dieten.
 7. Petra183

  Cancer

  Jag har upptäckt att magnesiumolja verkar fungera mot panikångest. Tar jag magnesiumolja på handlederna (andra kroppsdelar går säkert också bra, men det är smidigt att ta den på handlederna) så kan jag häva attacken innan den blir för allvarlig.
 8. Petra183

  Cancer

  Hej! Det var ett tag sedan jag var inne. Enligt vården är jag cancerfri just nu, men skadorna efter operationen finns kvar och jag drabbas lätt av panikångest. Traumat att ha fått cancer finns kvar, liksom vetskapen om att cancern kommer tillbaks så blir det sju resor värre (resten av tungan försvinner, sondmatning och strålbehandling till helvetet) och då vet jag inte om jag kommer att acceptera mer konventionell vård. Dessutom har en del undersökningar känts som rena övergrepp och mitt hemlandsting erbjuder inget fungerande psykosocialt stöd. Någon privatpraktiserande psykolog har jag inte heller kunnat hitta, då jag bor på en mindre ort. Kostmässigt så klarar jag inte att följa någon specifik diet just nu. Antar att jag Jag har tagit bort de flesta mejerierna, men dricker lite tibetansk kefir för tarmfloran varje dag. Får se hur länge jag håller på med den. Det verkar inte som den påverkar hjärnans belöningssystem, som "vanliga" mejerier gör. Vidare följer jag protokollet från bloggen Svara doktorn när det gäller kosttillskott (vet inte om det är rätt eller fel, men det är genomförbart). Receptmässigt så följer jag en del recept från autoimmun paleo, men jag har lagt till baljväxter. Ett tag var jag inne på Protocell, men jag insåg att den metoden krockade med en del andra kosttillskott, som jag kände att jag behövde prioritera (utesluter inte Protocell, om det kan bli aktuellt i framtiden, för jag tror på det). Tyvärr så tror jag inte att jag klarar att nolla kolhydrater (carnivore) för att svälta cancer. Jag testade att nolla för flera år sedan för att se om jag kunde gå ner i vikt av det. Jag gick inte ner i vikt och blev deprimerad och kunde inte sova, så den "idealbilden" av LCHF, känns utesluten för mig. Tror inte på att bara äta basisk kost heller, eftersom den typen av kosthållning verkar utesluta proteiner.
 9. Tänk på att jordnötter inte är en nöt, utan en baljväxt. Kostdoktorn godkänner jordnötter, men det finns LCHF-grupper på Facebook, som inte tillåter jordnötter. Vill du äta nötter eller mandel, så finns det bättre val. :)
 10. Petra183

  Cancer

  Ny uppdatering. Jag begärde second-opion ang brachyterapi i ett annat landsting än mitt hemlandsting. Brachyterapi är en lokalt verkande strålbehandling, som kan användas vid vissa cancerformer och som skulle kunna vara aktuell för mig. Behandlingen tar ca 1 vecka, jämfört med de ca 2 månader som konventionell strålbehandling skulle vara i mitt fall. Biverkningarna är betydligt mindre. Läkaren jag talade med sa att det inte brukar bli några biverkningar. Vidare menade second-opion läkaren att jag är cancerfri till 99,9 eller 100 % efter operation, så jag skulle kunna avstå stålbehandling av den anledningen och istället gå på täta kontroller för att se om det faktiskt finns någon cancer kvar. Efter tips här på forumet så har jag har köpt och läst Tanya Harter Pierce bok Överlista din cancer. Den är skriven av en lekman, för lekmän, så boken är lättillgänglig och lätt att ta till sig. Allt är inte tillämpligt för svenska förhållanden, t ex amerikanska eller mexikanska privatkliniker. Att hitta någon Rife-maskin verkar inte heller helt enkelt. Trots det så finns det en hel del användbart i boken, så jag har beställt hem det som jag tror kan fungera. Är man alternativmedicinskt intresserad, så kan man läsa boken i förebyggande syfte, även om man inte har cancer, för att ha en kunskapsmässig grund att stå på, om man inte sätter sin tilltro till skolmedicinen fullt ut. Det känns lite svajigt just nu. Jag vet inte om jag har cancer eller inte. Det är svårt att det svårt att hitta personer som blivit friska med hjälp av vissa preparat och det finns en rad olika faktorer som kan spela in som påverkar om en människa blir frisk eller inte. Många verkar dessutom söka sig dessutom till alternativmedicin när allt hopp är ute enligt skolmedicinen eller frågar för anhörigas räkning. Dessutom är det vanligt att man vill försöka med THC eller menar att THC är det enda botemedlet som finns och där drar jag gränsen just nu. Jag har en ovanlig cancerform, vilket gör att det är svårt att hitta berättelser om människor, som gått igenom samma sak. I Överlista din cancer hittade jag en rimlig förklaring till varför jag har drabbats av cancer nämligen östrogendominans. Det finns naturligtvis ett antal olika orsaker som gör att människor kan drabbas, men för mig är det en rimlig förklaring just nu. Vården, speciellt i mitt hemlandsting, gör mig minst sagt upprörd. Jag har försökt läsa på, leta efter alternativ och ifrågasätta. Förhoppningsvis förbättrar det min situation (jag kan ju göra bort mig totalt också, men jag föredrar att inte tänka så), men jag tänker på alla de personer som inte gör det och kanske far illa i onödan för att de litar på det läkarna säger. Via det här forumet har jag fått en hel del användbara tips. Jag känner att jag har svårt att se mig själv som cancerpatient. På något sätt är jag inte typisk. Cancerformen är ovanlig. Jag har inga armband som det står Fuck cancer på, har aldrig betalt en krona till rosa bandet, ser mig inte som en person som kämpar och skriver inga tårdrypande blogg- eller facebookinlägg om vare sig vård eller sjukdom.
 11. Petra183

  Cancer

  Jag vet inte om det är fel på mig eller vad det är, men jag har svårt att få ihop det hela kring cannabisolja. Jag gick med i någon grupp på Facebook och den var på tok för drogliberal för min smak. Vet inte vem jag ska handla från, vilken sort och vilken dos man ska ta och hur länge. Antar att det inte är tillåtet att ge råd om cancer enligt de regler som finns i Sverige.
 12. Petra183

  Cancer

  Protocel är en produkt, som jag hörde talas om igår. Någon som känner till den? Jag har försökt googla lite, men inte hittat så mycket information. Protocel nämns på Dr Dahlqvist blogg, men diskussionen i tråden säger inte så mycket. På engelska finns den här länken (jag har inte läst den än). https://www.cancertutor.com/bobbeck/
 13. Petra183

  Cancer

  Jag har varit skeptisk mot CBD-olja tidigare. Det känns lite för mycket som skäggiga män, som odlar växter med flikiga blad, halvskumma hemsidor, läkemedelsklassning som gör att det kan vara svårt att få tag på produkten på sikt, svårt att få grepp om kostnad och dosering etc, men jag är beredd att ompröva mina tidigare åsikter och ge det en chans, åtminstone under en begränsad period (blir jag sjukare så har det uppenbarligen ingen effekt) samt lägga en viss summa pengar på det.
 14. Petra183

  Cancer

  Jag är väl medveten om jag sitter fast i negativa tankebanor och att de fått näring av olika händelser genom livet. Det där att jag inte kan tänka på "rätt sätt" är något som ger mig skamkänslor. Familjen vill ju att jag ska leva, inte dö. Det är därför de agerar på ett visst sätt. En del människor överlever cancer, andra dör av det. Jag kan inte identifiera mig med solskenshistorierna i veckotidningarna. Trots allt så har man en del "skräp" i munnen i form av gamla amalgamlagningar, nyare plastfyllningar och tidigare användning av flourtandkräm. Jag slutade med flourtandkräm för ett par år sedan och skulle jag testa nu, så är det en avsevärd skillnad. Det känns nästan som man blir förgiftad av tandkrämen, den lilla stunden man använder den.
 15. Petra183

  Cancer

  Personligen tycker jag att det är vansinnigt att strålbehandla förebyggande, med tanke på biverkningarna, både de livslånga och de under själva strålbehandlingen, när det inte finns någon tumör, bara misstanken om att det kanske skulle kunna finnas cancerceller. Det är möjligt att det är mer motiverat vid andra cancerformer. Självklart kan personer drabbas av biverkningar, men de har i alla fall kvar förmågan att äta. Jag överväger att avstå strålbehandling tills det finns en faktisk tumör att behandla, men jag vet inte om jag klarar av att stå på mig gentemot läkarna. De trasslar in sig i resonemang om att alla inte drabbas av biverkningar och man kan inte i förväg veta hur en enskild patient påverkas av strålbehandlingen (jag går inte på den lätte, utan förutsätter biverkningar). Familjen vill att jag lyssnar på läkarna, eftersom läkarna vet bäst. Jag brukar nämna en äldre släkting som dog av diabetes för ett antal år sedan. LCHF var inte något etablerat begrepp då. Personen lyssnade på läkarna och gjorde som de sa. Diabetesens naturalförlopp brukar det visst kallas. Tyvärr har jag låg tilltro till kroppens självläkande förmåga, åtminstone när det kommer till min kropp. Jag har ätit LCHF och jag har fått cancer. Det känns inte som jag kommer att kunna läka eller hålla mig cancerfri fortsättningsvis genom kost- och kosttillskott. Samtidigt så har jag en del självdestruktiva drag och en förstörd mun känns som en lämplig form av självbestraffning. Det kanske låter som ett konstigt resonemang, men jag har mina hjärnspöken. Tyvärr klarar jag inte strikt ketogen kost (mindre än 20 gram kolhydrater per dag) utan att bli deprimerad. Även om det säkert är en bra kost, lämplig i en hel del fall, så känner jag att jag har svårt att klara den. Samma sak med "evighetslånga" fastor. De är för tuffa för mig.
×
×
 • Create New...