Jump to content

akewah

Medlem
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Horndal

akewah's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

141

Reputation

 1. Varmt vatten med lakritspulver! Finns i min ica-butik!
 2. Enklast är att dricka mer vatten än vad kroppen vill ha!
 3. Du har en retning i dina luftrör, förhoppningsvis ett virus som läker ut av sig självt. Man kan mycket väl använda skolmedicinska behandlingar men det vill du ju inte. Drick Vatten! För mycket vatten i kroppen gör slemhinnor inklusive i luftrören fuktiga och hostan försvinner eller blir i alla fall bättre!
 4. akewah

  Tandläkarbesök

  Det roligaste med att gå till tandläkaren är att han förvånat meddelar att det inte var några hål den här gången heller. Det som är roligt är att jag då säger att det beror på att jag äter LCHF och får chans att förklara hur det hänger ihop. Det mindre roliga är att nästa år är det samma sak igen, han har inte lärt sig nåt!
 5. Du oroar dig för att gå upp i vikt. Om det inträffar, vilket jag betvivlar med din kost, är det ju enkelt att minska lite på kaloriintaget.
 6. Det sjukvården kan göra och bör göra är att ta prov på thyreoidit dvs inflammation i sköldkörteln! Skickat från min SM-N910F via Tapatalk
 7. akewah

  Gikt

  Jag tror som flera andra här att vanlig mat inkl LCHF har liten betydelse. Gikt är ju inte heller någon inflammation i egentlig bemärkelse, du får inga postinflammatoriska skador som man får av riktig artrit. Jag har själv sista halvåret haft betydande problem av gikt och jag misstänker att de små doser alkohol jag intar spelar in men huvudorsaken är nog att jag måste ta vätskedrivande medicin. Gikt är en gåtfull sjukdom som inte alltid kan förklaras och jag tror inte du hittar lösningen i att förändra din kost.
 8. Riktigt trevligt att du inte får fler följare, det finns ju ingen anledning att upprepat testa kolesterol!
 9. Ännu en och ännu en och ännu en.... kanske 1000 ggr. Man kan undra när det blir beprövad erfarenhet?
 10. Den som står på sig och svarar för sig möts alltid av respekt, i alla fall i längden. " Socker är som gift för mig, därför undviker jag det, du gör som du vill" När det gäller alkohol så är starksprit bäst och går att späda nästan hur mycket som helst tex med Lokavatten.
 11. Det är en stor omställning du påbörjat, dina gamla vanor ligger kvar i ditt beteende. För mig har det tagit flera år innan jag tagit över helt. Idag är det en lycka att snarast äcklas över sånt som det var svårt att avstå från den första tiden!
 12. Din Concerta förskrivs från psykkliniken, då skulle jag inte acceptera att någon annan läkare behandlar dig för inre oro och stress. Om hen envisas rekommenderar jag att du begär remiss till "din" specialistläkare dvs psykkliniken. 10 mg inderal är en ganska liten dos men du kan vara känslig för dess blodtryckssänkande effekt. Concerta kan mycket väl vara orsak till din blodtrycksförhöjning, En läkare bör sköta dina besvär inkl ADHD, acceptera inget annat. Vill din psykläkare ha hjälp av någon annan läkare ska hen skriva remiss för det, inte hänvisa dig.
 13. Rostfri termos är bra till både varm och kall dryck.
 14. Jag dricker vatten, gärna kolsyrat, när jag någon gång vill ha något annat blandar jag i lite balsamvinäger.
 15. akewah

  Annadagen

  Lutfisk kan man inte avstå från. Sen jag började med LCHF har jag lagt till det som i våra sydligaste landsändar anses nödvändigt - senap, vilken jag blandar i vitsåsen. Jag kanske testar lite bacon oxå enligt tips ovan men den tunna smaken av lutfisken får man vara rädd om.
×
×
 • Create New...