Jump to content

akewah

Medlem
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by akewah

 1. Varmt vatten med lakritspulver! Finns i min ica-butik!
 2. Enklast är att dricka mer vatten än vad kroppen vill ha!
 3. Du har en retning i dina luftrör, förhoppningsvis ett virus som läker ut av sig självt. Man kan mycket väl använda skolmedicinska behandlingar men det vill du ju inte. Drick Vatten! För mycket vatten i kroppen gör slemhinnor inklusive i luftrören fuktiga och hostan försvinner eller blir i alla fall bättre!
 4. akewah

  Tandläkarbesök

  Det roligaste med att gå till tandläkaren är att han förvånat meddelar att det inte var några hål den här gången heller. Det som är roligt är att jag då säger att det beror på att jag äter LCHF och får chans att förklara hur det hänger ihop. Det mindre roliga är att nästa år är det samma sak igen, han har inte lärt sig nåt!
 5. Du oroar dig för att gå upp i vikt. Om det inträffar, vilket jag betvivlar med din kost, är det ju enkelt att minska lite på kaloriintaget.
 6. Det sjukvården kan göra och bör göra är att ta prov på thyreoidit dvs inflammation i sköldkörteln! Skickat från min SM-N910F via Tapatalk
 7. akewah

  Gikt

  Jag tror som flera andra här att vanlig mat inkl LCHF har liten betydelse. Gikt är ju inte heller någon inflammation i egentlig bemärkelse, du får inga postinflammatoriska skador som man får av riktig artrit. Jag har själv sista halvåret haft betydande problem av gikt och jag misstänker att de små doser alkohol jag intar spelar in men huvudorsaken är nog att jag måste ta vätskedrivande medicin. Gikt är en gåtfull sjukdom som inte alltid kan förklaras och jag tror inte du hittar lösningen i att förändra din kost.
 8. Riktigt trevligt att du inte får fler följare, det finns ju ingen anledning att upprepat testa kolesterol!
 9. Ännu en och ännu en och ännu en.... kanske 1000 ggr. Man kan undra när det blir beprövad erfarenhet?
 10. Den som står på sig och svarar för sig möts alltid av respekt, i alla fall i längden. " Socker är som gift för mig, därför undviker jag det, du gör som du vill" När det gäller alkohol så är starksprit bäst och går att späda nästan hur mycket som helst tex med Lokavatten.
 11. Det är en stor omställning du påbörjat, dina gamla vanor ligger kvar i ditt beteende. För mig har det tagit flera år innan jag tagit över helt. Idag är det en lycka att snarast äcklas över sånt som det var svårt att avstå från den första tiden!
 12. Din Concerta förskrivs från psykkliniken, då skulle jag inte acceptera att någon annan läkare behandlar dig för inre oro och stress. Om hen envisas rekommenderar jag att du begär remiss till "din" specialistläkare dvs psykkliniken. 10 mg inderal är en ganska liten dos men du kan vara känslig för dess blodtryckssänkande effekt. Concerta kan mycket väl vara orsak till din blodtrycksförhöjning, En läkare bör sköta dina besvär inkl ADHD, acceptera inget annat. Vill din psykläkare ha hjälp av någon annan läkare ska hen skriva remiss för det, inte hänvisa dig.
 13. Rostfri termos är bra till både varm och kall dryck.
 14. Jag dricker vatten, gärna kolsyrat, när jag någon gång vill ha något annat blandar jag i lite balsamvinäger.
 15. akewah

  Annadagen

  Lutfisk kan man inte avstå från. Sen jag började med LCHF har jag lagt till det som i våra sydligaste landsändar anses nödvändigt - senap, vilken jag blandar i vitsåsen. Jag kanske testar lite bacon oxå enligt tips ovan men den tunna smaken av lutfisken får man vara rädd om.
 16. En av betablockares effekter är ju att det sänker hjärtrytmen, slutar man med betablockare höjs hjärtrytmen, i bästa fall kan rytmen gå ner lite efterhand. Lite högre puls är ju inte farligt men visst bör du väl ha kontakt med din läkare!
 17. "Dvs man bör först o främst börja med riktig mat.. i värsta fall laga allt själv från grunden baserat på de bästa råvaror man kan komma över.. hur man nu gör detta i Horndal utan att känna olika bönder!?" I Ica-butiken i Horndal köper jag mejerivaror (ok fyrkantiga pkt), grönsaker, kaffe, oljor etc. Ok jag känner inte bönderna i närregionen, jag åker 2 - 3 ggr per år några mil för att köpa mitt ekologiska kött som jag lägger i frysen. Jag reser relativt ofta till större städer o passar då på att göra inköp, men storstaden saknar jag inte.
 18. Människan har funnits i 100 000 år. De som överlevt olycḱor och infektionssjukdomar har blivit lika gamla som vi, eller åtminstone nästan. Jag är tror inte att man ska fundera på tillskott öht. Ät riktig mat. Jag gick på det här med D-vitamin och för den delen även omega3 för snart 9 år sedan. Då började jag också med LCHF. Sen dess har jag haft enstaka förkylningar. Efter några år slutade jag med D-vitamin och omega3, då jag insåg att det bara är bluff, jag får det jag behöver via kosten. Jag har inte märkt någon skillnad. Om du går till affären och köper din mat i fyrkantiga paket, okej då kan det ha betydelse.
 19. Bättre att ta ett annat läkemedel, omeprazol som har läkande effekt!
 20. För mig är 16:8 Ingen fasta bara ett sett att äta sitt dagliga behov, det är ingen fasta!
 21. En förkylning varar i en vecka. Sega och långdragna infektionsbesvär kan mycket väl utlösas av förkylningsvirus men kroppen reagerar med inflammation. Jag rekommenderar undersökning hos en primärvårdsläkare.
 22. Du borde nog gå till en vårdcentral och kolla upp det där!
 23. akewah

  Sluta med kaffe?

  Kaffe är ju en drog som det är svårt att sluta med. Drogen är ändå inte starkare än att kroppen reglerar intaget väldigt bra, jag dricker (behöver) på äldre dar betydligt mindre än förr. Kaffe har många positiva medicinska effekter och jag ser ingen anledning att sluta.
 24. LCHF är ingen drog som kan intervenera med läkemedel. Det är bara nyttig mat. Jag har själv tagit blodförtunnande (xatral) samtidigt som jag äter LCHF utan bekymmer.
 25. Kortisonbehandlingen har du ju knappast möjlighet att tacka nej till, det finns olika sorters kortison, möjligen kan det fungera bättre med annan sort, det kan du diskutera med din läkare. Vad beträffar kolhydratladdning inför operation har jag själv gett upp, det går inte att diskutera med dom som inte förstår. Jag betraktar det som ofarligt när det sker i samband med operation och därtill hörande fasta.
×
×
 • Create New...