Jump to content

Linnzy

Medlem
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Målar, tecknar, designar. Kreativ helt enkelt.

Recent Profile Visitors

333 profile views

Linnzy's Achievements

(2/7)

18

Reputation

 1. Denna gjorde jag jämt förra hösten.
 2. Om jag förstått det rätt så vaknar du av att ditt BS ligger högt? Och vill helst att det ska vara ner på 3.7-4.2 Tänk vad olika man kan vara... själv vaknar jag av att kroppen skakar och darrar om jag ligger så lågt på morgonen, optimalt hade varit 5-6 typ, men jag brukar snarare vara mellan 7-8 på mornarna ibland även upp till 10!
 3. Finns en del olika på Apotea också, billigaste 49.- /500 ml Fri frakt.
 4. intressant detta. Särskilt för mej just nu. Jag är född med avsaknaden att kunna producera 12 av mina permanenta tänder. Detta ledde då till att jag har fått sätta in titanskruvar, 6 stycken blev det fick också ta ben från hakan för att tandbenet inte räckte till på något ställe. Efter ca 10 år med dessa blev jag tvungen att ta bort två skruvar pga infektion och tandbenslossning, troligen hade man satt dessa två för tätt så att jag inte kommit åt att göra rent ordentligt, infektionen hade jag haft i flera år, kändes av rejält när det var kallt och när jag var förkyld. Samma sak är på väg att hända på nedre käken, även där en titanskruv, där finns extremt djupa fickor. Går idag regelbundet hos specialist för att få behandlat, samt använder tandtråd och mellanrumstandborsstar så mkt jag kan (det är jobbigt och iibland pallar man bara inte) Som 14-åring fick jag Diabetes typ1 Känns som en ond spiral.
 5. Nka....jag brukar bli förkyld någon gång då å då.....men feber ,magsjuka å å sånt verkar jag nästan aldrig ha drabbas av inte ens innan. Och då har jag ämdå visst nedsatt immunförsvar pga diabetesen. Blev rejält dunderförkyld för två veckor sedan efter att jag passat systerdottern som var hemma med förkylning. De där småbarnsbacillerna går bara inte att komma undan [emoji14] var för sjuk i ungefär 1,5 vecka typ, utslagen å matt å halsont åsånt men fortfarande ingen feber.....
 6. Jag har använt Seltin sedan jag blev diabetiker, mamma började köpa det då. Jag visste docck inte om att man fick magnesium i sig av det Började med en ägvecka för ett tag sedan men blev sjuk mitt i så jag avbröt det och åt vanlig strikt lchf utom vid de två tillfällena jag var för sjuk för att laga maten själv, då blev det rester hos mamma som inte var lchfanpassat, samt när hallsen var som värst, då blev det glass, hade inte ork att fixa egen tyvärr.. Men utöver det har jag klarat mig rätt bra. Var även på marknad, trots sjukdom (jag vet dumt, mkt dumt), där köpte jag och provsmakade korvar istället för munkar och allt de där andra sötsliskiga. var sjuk i stort sett nästan xakt en vecka, men nu är jag frisk igen och det går hur bra som helst.
 7. Sådärja nu är jag på dag 2 och hittills har det iaf gått bra. Har läst på lite grand här och var och bestämt att till luncherna/middag skall jag tillägga några få grönsaker typ salladsblad, lite tomat och gurka samt gul paprika för c-vitaminens skull. Man skall köra 5 dagar äggdiet sedan en vecka strikt lchf och sen 5 dagar ägg igen sedan bör man hålla strikt lchf efter det. Såvida mannonte blir dålig av så många ägg, då ska man ju avbryta. Jag har börjat gå ut mes en hund men det är inte varje dag men har på schema att jag ska promenera minst en halvtimme varje dag. Helst några övningar hemma också. Dessa två dagar har jag haft huvudvärk som heter duga, men inte varit trött som jag brukar bli av huvudvärken, snarare energisk (har orkat att både tvätta och städa och diska!) Tog en kallsup samt en tablett för huvudet men de hjälpte inte och det är inte förrän nu framåt kvällen och natten som den släppt (ska strax sova!) Jag har även sett till så att jag dricker vatten (också ett problem jag haft) dels har jag en liten flaska med mej på promenaderna och dels så dricker jag hemma. Det som jag oroar migblite fär är när jag får min mens, för jag blir ett riktigt chokladmonster då, chips och popcorn brukar jag också vilja ha. (Affären är mitt över gatan så det är farligt nära!)
 8. Sådärja. Nu har man trillat av hästen igen. Sommaren kom till sist och födelsedagar till höger och vänster. Ska tamejfan ta mej i kragen och klättra upp på hästen igen. På Måndag skall jag kickstarta med en veckas äggdiet som det stod om i nya numret av LCHF. (Varför måndag? Jo därför att det är familjekalas på söndag och jag orkar inte krångla till det , men tänker ändå vara varsam med vad det är jag stoppar i mej) I helgen skall jag också vara hundvakt så får man anledning att börja ta promenader, och jag kommer förmodligen fortsätta vara hundvakt då å då när de behövs så det är toppen tycker jag. Men ang. Äggdietwn, vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det för att det inte ska bli för tråkigt. Majonnäs ,smör och ost funkar ju som tillägg, ngn krydda utöver svartpeppar och salt vågar jag ju knappt använda pga socker. Tomat å gurka borde man väl också kunna använda eller? Förslag?
 9. Personligen skulle jag aldrig få för mig att kalla mig sockersjuk. I mina öron låter det fel, inte som en riktig sjukdom ens, samt att det får folk att tro att bara jag undviker SÖTSAKER så är allt bra. Det är ju tyvärr inte så enkelt för en stackars Typ Etta. Men att bli arg och förnärmad om någon skulle säga sockersjuka blir jag inte, på sin höjd ignorerar jag det och fortsätter använda ordet diabetes. Jag tycker i allmänhet att det är absurt att bli upprörd över vissa ord (*host* hen* host* Det kan också vara en generationsfråga, för när jag blev diabetiker (15 år sen) var det väldigt få omkring mej som sa sockersjuka och de som sa det var den äldre generationen.
 10. Hittade till denna lilla artikel när jag surfade runt denna varma sommarkväll. Och snacka om att det började dregla (obs finns någr icke vänliga lchf förslag där men i övrigt var det ganska bra tips tyckte jag! ^^ ) http://www.newsner.com/2015/07/11-lackra-smorgasar-utan-brod-som-alla-borde-testa/
 11. Det står i instruktionsboken vad värdena bör ligga på
 12. Det är väldigt svårt att se en närstående må dåligt och man inte kan hjälpa det. Jag vet själv hur jag var förut, jag förnekade min viktuppgång, i mitt huvud var jag fortfarande lika smal som jag var när jag var 13, ungefär som en anorektiker hela toden ser sig själv som tjock. Förr hade jag svårt att ta till mig andra personers råd och välmeningar, det var inte förrän min syster började prata om LCHF som jag själv vaknade och hade jag inte vaknat då och öppnat mina ögon så tror jag att jag fortsatt i samma hjulspår, ointaglig för andras hjälp. Smörgås går ju att fixa även med LCHF, finns många bra recept men man får prova sig fram vad man gillar, den sockriga sylten däremot kan va svår om han inte går med anat, det är ju hur som helst i slutändan bara han som kan göra det valet. Men det finns god Steviasötad jordgubbs syylt också. Hur pååverkades han av ambulansturen? Inget som vaknade inom honom av det? kan du inte försöka få honom att testa LCHF fullt ut en månad eller så ? på det viset lär han kanske inse hur mycket bättre han kommer må, han blir aldrig av med insulinet men lär kunna minska på det kraftigt. Jag har pump och första ggn jag började med lchf behövde jag både sänka dygnsdosen med nästan hälften OCH ta bort måltidsinsulinet nästan helt.
 13. Som diabetiker har jag ju fått höra att stress ger kroppen adrenalin och adrenalinet i sin tur kan höja blodsockret,
 14. Linnzy

  MIDSOMMAR

  Visst är deeet! I över tio år som diabetiker har folk talat om för mig vad jag kan och inte kan äta och att kanel botar min diabetes Midsommarafton var trevligt, solen lyste med sin frånvaro som vanligt, funderade på att efetrlysa den på blocket, nå lite sol kom framåt kvällen, men då fanns det stora träd ivägen. Jag hade ett planerat avsteg då jag absolut skulle ha nypotatis till middagen...och sen bjöds det ju på marängtårta m jordgubbar. Idag skall jag och syrran Powerwalka
×
×
 • Create New...