Jump to content

Timoat

Medlem
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Timoat last won the day on August 3 2016

Timoat had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,012 profile views

Timoat's Achievements

(2/7)

41

Reputation

 1. Jag äter bara en gång om. Dagen, kl 16 eller 17,men kan bara göra det på. Lchf, annars blir hungern outhärdlig.
 2. Mao bör jag sluta med. Potatismjölet? Min mage har aldrig fungerar bättre!
 3. Ridderheims har goda pateer som endast ligger på 3 g kolhydrater per 100 g. Tror att det finns en lite vanligare som heter typ. Grädd leverpastej eller liknande med relativt lågt kolhydrstsinnehåll med
 4. Det stämmer inte för alla, det är en myt.
 5. Jag fick ofta tonsillstenar, de äckliga vita lillaluktande avlagringarna i svalget I köttfickor som Många har, de har en pepprig vidrig doft) och dessa försvinner helt när jag äter lchf. Det är många med stinkande andedräkt som har just dessa utan att veta om det. Jag kollar numera varje dag med små verktyg, och ser dem I princip aldrig. När jag åt kolhydrater hade jag dem ofta.
 6. Nu menar jag inte "ammoniak" (som jag ALDRIG känt när jag varit i ketos) utan mer som kokt skinka och ägg. Det är en skarp doft. Inte som sparris. Färgen är oftast mer åt bärnstenshållet, inte gul. JAg dricker ordentligt med vatten, 2-3 liter om. Dagen, och äter mineralsalt för att kompensera. Nån annan som känner igen det?
 7. Jag äter endast 1 gång om dagen, jag väger min mat ner till grammet och ser alltid till att jag ligger 75/20/5 med. Max 20 g kolhydrater på hela middagen. Protein överstiger sällan 60 gram.
 8. Uppföljning, nu har jag varit strikt I 25 dagar, ryggont försvann efter ca 10,från att ha haft det i 5 veckor. Mycket märkligt.
 9. Jag dricker 40 g potatismjöl utblandat I vatten varje dag innan maten tilsammans med 50g opastöriserad surkål för tarmfloran. Nu när resistent stärkelse inte bryts ner, hur ska man räkna kcal? Jag vet ju tex att det bildas olika fettsyror, och de ger ju energi, så hur gör man? Tror jag läste att det ger mellan 2.1 och 3 kcal per g potatismjöl. Räknar man in den resistenta stärkelsen i sin kolhydratsbudget? Just nu ligger lemma 10 och 20 g per dag, icke inräknat de kcal eller kolhydraterna från potatismjölet.
 10. jag undviker gluten i alla dess former, förutom då när jag kör en cheat day, då äter jag vad jag vill. men 4-6 veckor är jag superstrikt. allt vägs in i sista grammet, och allt kollas mot myfitnesspal så att jag är 75/20/5 med max 10g från kolhydrater, och max 50-60 g från protein. Inga skador och inget idrottande, dock är jag konstnär, så lite stryk kanske ryggen tar ändå. Det skulle kunna var inflammation som du säger! nästa gång jag cheatar, så ska jag se till att bara handla glutenfria saker utöver godiset, se om det blir nån skillnad! tack för tipset!
 11. Jo, det skulle det kunna vara, de får sig en chock liksom, men även så små mängder, det är konstigt. Jag dricker ju inget heller. Tyvärr så älskar jag skräpet, kvittar vad det är gjort av ja, ju mer jag tänker på det, det skulle ju faktiskt kunna vara det de tillverkar godistet från, visa e ämnen. iom att jag äter väldigt noga i 4-6 veckor, med bara bra mat, så får kroppen /njurarna sig en rejäl chock?
 12. I vanliga fall är jag väldigt noga med kosten, kör lchf under veckorna(max 10-20g kolhydrater om dagen) kombinerat med pf där jag äter en gång Om dagen. Runt 1200-1500 kcal. Fungerar hur bra som helst för mig, men nån gång i månaden kör jag en cheat Day, och har märkt att när jag sover får jag väldigt ont i mellanryggen. Det inträffar bara när äter såhär, det blir väl en påse linschips, 300 blandgodis, 1 fryspizza, en förpackning sia glass och nån hallongrotta, uppdelat på hela dagen. Inatt hade jag olidligt ont och sov extremt dåligt. Känns ungefär dom att jag har nån kroniskt sträckning/träningsvärk i övre ryggen. Vad kan det bero på? Det sitter i ett par dagar. Jag inbillar mig att det har med vätskeretention att göra, typ att cellerna som i vanliga fall inte har nåt i sig helt plötsligt fylls med vatten, och det är det jag känner spänningen. Det är inte gallblåseattacker, de är jag är bekant med och detta är något helt annat.. Det är inte sura uppstötningar, Det är inte halsbränna alls, detta är en spännande kronisk smärta över hela mitten av ryggen. Tänk att ni sovit i en dålig position hela natten och vaknar av att musklerna i precis under skulderbladen hela vägen över är stela och tajta som fasen. Det inträffar bara när jag äter såhär, annars har jag inga problem med det. Jag dricker mycket vatten med under dagen och innan läggdags, r 3-5 liter totalt.Halsbränna får jag lite då och då och tar då e tesked bikarbonat i vatten så går det över ganska snabbt. Jag är på besök nere hos mamma och pappa, och tänkte att jag skulle unna mig lite carbs, men bara lite, inget "rent" socker i form av chips eller godis/glass, igår åt följande (utöver lax, sallad, nötter och romsås) 3 kokta potatisar, 2 skivor surdegsbröd, 10-15 TUC tillsammans med ost, ett päron, en nektarin, Runt 200g gröna druvor. Så jag överåt inte heller. Och yes, ligger här nu med samma ryggvärk. Det måste ju finnas en korrelation eftersom jag kan förutsäga att jag ska få ont nu. Vilken doktor skulle man kunna gå till? Vilken typ av specialist? Egentligen är det ju "bra' då jag numera verkligen drar mig för att äta skräp, men man vill ju inte att det ska vara nåt allvarligare heller. Jag får även galna muskelkramper I benen när jag äter socker i form av blandgodis.
 13. Jag kan säga att är jag får gallkramp så dricker jag 20 g magnesiumsulfat (epsomsalt) utblandat i vatten (smakar vidrigt) och lägger mig ner. Brukar alltid hjälpa. Jag tar även 6 st diklofenak för eventuel smärtlindring. Magnesiumsulfatet kan beställas till apoteket men ett tips är att de har det i apotejet vid centralen bredvid sytemet. Du får fråga personalen så går de och hämtar. Var beredd på att sitta på toa, det rasslar till ordentligt! Det konstiga är att jag aldrig får anfall när jag kör lchf, men om jag blandar vissa saker så får jag det. Ingefära utlöser också kramp (3 gånger nu ) så det håller jag mig borta från.
 14. En sak jag märkt är att min sexlust ökar, jag får hårdare erektion och morning glory varje morgon. DET om något borde få män att testa iallfall! Min diet har varit dålig de senaste 3 månaderna men nu är jag på LCHF igen sen 2 veckor och det är en markant skillnad. Jag märkte skillnaden förra gången jag var pä lchf, som varade i ca 6 månader.
×
×
 • Create New...