Jump to content

-Lenny-

Medlem
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

514 profile views

-Lenny-'s Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

183

Reputation

 1. Gällande din dotter (och hennes pappa) så kanske handlar det om s.k. "late talkers": https://en.wikipedia.org/wiki/Late_talker ...eller/och det som kallas för "Einsteins syndrom" (se gärna videon, den går in på viktiga delar, anser jag - även om det inte är en faktisk diagnos): https://study.com/academy/lesson/einstein-syndrome-characteristics-examples.html Talpedagogiskt stöd kan vara just rätt, samtidigt som det kan finnas en risk att pressa dessa barn, då de tenderar att börja prata när de själva känner sig redo och att det finns risk för negativ påverkan om de blir för pressade att tala. Vet ju inte men utifrån din beskrivning så verkar det kunna finnas en koppling, när hon spontant och träffsäkert sagt saker. Finns mången anekdot om hur PCOS har läkt ut tack vare strikt LCHF/ketogen kost/carnivore, så ja kan ju verkligen vara värt att prova på. :)
 2. Finns ju ett annat namn för "ketodiet och grönsaksskräck": Carnivore ... eller keto carnivore. Finns mycket info på nätet, här är kanske en bra start: https://martinajohansson.se/1-manad-carnivore-diet-experiment/ En viktig rubrik i bloggartikeln: "Mer fett löste problemet"
 3. Okej - Och då kanske tipset av MariaF passar bra? I flera av recepten går det nog att osten byts ut, i vissa av recepten behöver inte osten vara med. Nu är jag osäker, men kan vara så att t.ex. get- och fårmjölk innehåller A2 kasein (protein) - och inte triggar på samma vis som vanliga mejeriprodukter som då innehåller A1 kasein. Det upplevde i.a.f. jag när jag testade. Inte så stor skillnad i smak men jag upplevde det som att det inte gav något gensvar i hjärnan (inte för att jag brukar lägga märke till det av mejerier, nu var det mer som jag lade märke till frånvaron - dock triggas jag också lätt av mejeriproteiner). Så kanske det kunde fungera att ha i mat? Här står mer förklarat om A1- och A2-kasein (står en hel del på sidan, längre ner finns rubriken "Mjölkproteiner"): http://www.jonasbergqvist.se/mjolkprodukter
 4. Har du testat att följa mat/veckoplanerna här på dietdoctor? Recept finns. Vill också påminna om bl.a. Martina Johanssons råd - snåla inte med fettet, det är extra viktigt, även för att behålla mättnad och mota gott/sockersuget innan det börjar. Även viktigt är det med näringstät kost, så att inte det är en eller annan form av näringsbrist som triggar sug.
 5. -Lenny-

  Forumlänk?

  Tack - Okej, så då är jag halvblind...
 6. -Lenny-

  Forumlänk?

  Är det jag som är blind, eller är det svårt att se/hitta någon länk till forumet här på nya designen av sidan KostDoktorn? Om jag inte är blind, handlar det då om en miss eller är det ett medvetet designval? Jag gillar forumet och folket som "hänger" här, så en smidig länk högst upp på sidan skulle sitta fin fint.
 7. Hej där För en del hjälper det att skära ner/bort på mejerier (riktigt smör ej medräknat) och ja vara försiktig med nötter (lätt att överäta). Samt hur ofta äter du? Få mål per dag och periodisk fasta kan också hjälpa (brukar kunna vara lätt fixat, om en är i ketos).
 8. Well... Det kan väl stämma i en del fall? Tänker att det inte riktigt är där problemet ligger? Det finns väl numera indikationer på att höjda värden bl.a. kan innebära att det är en del i kroppens skydds/läkemekanismer? Och med en mer sund kost (t.ex. högre nivåer av mättat fett), så kan kroppen mer effektivt skydda/läka kroppen?
 9. Intressant rubrik: "Gräsbetande djur kan ha 2500% mer omega-3! Äntligen uppmärksammas nackdelen med spannmålsuppfött kött!" http://4health.se/grasbetande-djur-kan-ha-2500-mer-omega-3-antligen-uppmarksammas-nackdelen-med-spannmalsuppfott-kott
 10. Förutom de andra tänkvärda sakerna folket här har skrivit, finns det en möjlighet att det är något du äter som får din mage att svälla upp? T.ex. jag reagerar mer på mejeriproteiner än på mjölksocker (och äter jag då mejeriprodukter regelbundet så hålls magen ofta lite uppsvälld). Kan ju även vara något annat - testat att byta ut vissa saker du äter mot fullgoda alternativ?
 11. Hej hopp Har en kompis som frågade mig om dessa tre, då det brukas bakas med dessa ingredienser - hirs, durra och havre, vilka/vilken som är mest nyttig/minst onyttig. Hade tyvärr inget bra svar (ja hellre havre än vete - men det var ju inte något svar på hennes fråga), så hoppas nu på er andra. Kompisen äter utifrån min bedömning överlag hälsosamt och gillar att baka (tyvärr inte alls min grej, men att smaska i sig gottigheter är jag med på ). Havren används mer som utfyllnad så frågans fokus hamnar mer på durra och hirs. Några tankar/svar på detta? Och om finnes så gärna länkar som kan förklara mer ingående.
 12. Dagarna innan, eller iaf dagen innan en lite längre fasta så kan det vara en idé att både äta lite striktare och framförallt få i sig en del extra fett (så t.ex. skippa alla mejerier, förutom smör) - Blev iaf lättare för mig, med att dagen därefter börja med lite längre fasta (men kan ju vara individuellt såklart).
 13. -Lenny-

  Fasta

  Ja en egen rubrik gällande fasta hade varit bra att ha i forumet.
 14. Hm, ett möjligt problem med ideologi, kan ju vara att det överlag uppfattas som något hälsosamt. Titta bara på alla barn som får en "sund och varierad kost". Som samtidigt kan ha prediabetes/metabolt syndrom.
×
×
 • Create New...