Gå till innehåll

NillaBou

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

17 Bra

Om NillaBou

 • Rank
  Nyanländ
 1. Stroker49: Ska även tillägga att det är så Sverige ser ut; muslimer slipper griskött, vegetarianer slipper kött, veganer kött, mjölk och ägg. Men mjölk och gluten behövs läkarintyg för. Kanske dags att hävda att LCHF är en sekt. En antiglutensekt. Då slipper man säkert.
 2. stroker49: Ingen hade blivit gladare än jag om jag fått ta med mat till dagis men det tillåter inte reglerna. Många har försökt! Jag har fler åsikter om dagismaten men jag ska försöka välja min strid och hålla mig till glutenfrågan. Tycker inte om att barnen får lättmargarin t.ex. Min känsla är att du kanske inte har egna barn. För om du VISSTE att ditt barn skulle bli påkörd när hen gick över vägen skulle du då inte göra allt för att minimera risken? Även om du inte visste om det bara skulle innebära en stukad fot eller att bli rullstolsbunden för livet? Eller ännu värre. Xiro:
 3. För övrigt, stroker49; vad tror du inte mina sjukdomar kostar samhället? Om fler barn åt lite mer grönsaker än bröd och pasta med ketchup för mina och dina skattepengar så tror jag att vi hade kunnat skatta en hel del mindre i slutändan. Jag försöker förebygga lidande för både barn och samhälle och då tycker jag att byråkratin kan ta ett steg åt sidan och försöka se hela bilden inte bara det som är rakt framför näsan.
 4. Tack för alla svar. Jag får försöka kontakta dem snarast möjligt. Från kommunen var svaret att intyg krävdes. Jag vill göra klart att min dotter äter en glutenfri kost hemma helt utan sk "glutenfria produkter" och i en perfekt värld (precis som hos nuvarande dagmamma) så hade jag önskat att mitt barn fick naturligt glutenfri mat. Dock står om glutenfri kost i förskolans beskrivning att den ska vara så lik normalkost som möjligt så jag tror inte jag slipper undan. Idag äter hon en liberal LCHFkost, alltså även en del bär, rotfrukter osv men lågkolhydrat jämfört med andra barn. Jag tänkte at
 5. Hej! Min dotter på två år kommer behöva sluta hos sin dagmamma efter sommaren och börja på ett dagis i närheten. Dagmamman har haft full förståelse för vår kost och har på ett helt fantastiskt sätt accepterat vårt val utan att sätta käppar i hjulet. På nya dagiset råder inte samma mentalitet utan där krävs sjukintyg. Min dotter är inte sjuk, än. Hon har aldrig ätit gluten och det kommer inte heller hennes nyfödda lillasyster få göra. Både jag och min man har autoimmuna sjukdomar och likaså de flesta i vår släkt. Hur får jag en läkare att skriva intyg på att våra döttrar är i en högrisk
×
×
 • Skapa nytt...