Mullvad88

Medlem
 • Innehållsantal

  5
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Mullvad88

 • Rank
  Nyanländ
 1. Hej Har en del funderingar. Jag är 67 år, kvinna och har aldrig haft högt blodtryck. För ett tag sedan blev jag diagnostiserad och fick reda på att jag hade Polygyalmi Reumatica plus misstänkt Temperalisarterit (värk vid tinningarna). Det här har jag gått med nästan ett år och sökt för och t o m frågat läkare om det inte kan vara Temperalisarterit jag hade men fått nej. Jag har även lätt ledgångsreumatism och tar för detta Methotrexate med gott resultat. Måste bara säga att jag trots det här är väldig alert och känner mig inte speciellt sjuk alls. Nu p g a Temperalisarteritetn måste jag äta kortison p g a att annars kan man i värsta fall mista synen så jag har inget val. Jag fick för en månad sen börja med 30 mg kortison per dag och med nedtrappning så just nu ligger jag på 20 mg per dag. Jag är livrädd gå upp vikt eftersom jag gått ner 22 kg med LCHF på snart 3 år. Promenerar i snitt 1.5-2 tim i rask takt varje dag och hoppas kunna behålla vikten. Nu till mitt problem.....jag var nere på vårdcentralen och tänkte jag skulle för säkerhets skull kolla blodtrycket då jag läst om alla biverkningar man kan få av kortisonet bl a diabetes och högt blodtryck och t o m månansikte....som det kallas. Mitt blodtryck i normala fall brukar ligga väldigt bra till 120/80 men nu var det 141/81 och pulsen 91. Jag fick hem en lapp från sköterskan att mitt blodtryck var högt. Jag fick mäta det själv med vårdcentralens apparat de har i ett rum och där skulle man mäta det sittande vid apparaten efter att ha vilat och suttit stilla 5 min. Kan det vara kortisonet som driver upp mitt tryck? Jag vill absolut inte börja med någon blodtrycksmedicn jag som alltid haft bra tryck och min vikt till längd är OK tycker jag själv. Väger 67,8 kg och är 1,68 lång. Klart några kilo till vore jättebra om jag kunde gå ner men det verkar sitta som berget trots strikt LCHF om 20 kolisar mest per dag plus ihäridig motion. Enligt min reumatolog så måste man käka kortison i upp till 2-3 år om man har blivit diagnosisterad med Temperalisarterit. Jag har knappt några besvär alls längre och mår skitbra (säkert också p g a kortisonet). Kortisonet gör ju att man blir grymt pigg och sova på nätterna går ju inte. Är hur pigg som helst. Tycker inte riktigt om min situation och är orolig för biverkningar.
 2. Jag undrar hur ni gör som gör äggmjölk....tar ni hela ägget eller bara gulan?
 3. Mullvad88

  Waranbehandling

  Nu kommer jag till nåt helt annat i den här diskussionen. Jag undrar lite över D-vitamin. Jag tar nu vintertid 4 tabl av D-vitamin och den sorten som Kostdoktorn rekommenderar och som jag beställer vi ShoppingNet tror jag det heter. Nu läser jag att man rekommenderar bara 1-2 tabl för vuxen. Jag har för mig att Kostdoktorn nån gång skrev att man vintertid kan ta upp till 5 per dag? Nån som vet nåt om detta?. Skriv gärna till mig på awd@glocalnet.net. Det är så himla svårt hitta tillbaka när man gjort ett inlägg.
 4. Jag skrev och frågade Campell som marknadsför Buljongtärningar utan tillsatsämnen och undrade om de inte också hade eller skulle lansera fiskbuljong utan tillsatser. Jag fick följande till svar: I dagsläget finns inte buljongtärningar i varianten Fisk. Som ett alternativ finns i vårt sortiment Bong Touch of Taste flytande fonder på flaska. I det sortimentet finns en Fiskfond. Tillsatta smakförstärkare, mononatriumglutamat, är från och med januari 2008 borttagna från alla våra tillverkningsrecept. Min fråga är om man kan använda detta eller rättare sagt om det är lämpligt när man som jag tillämpar LCHF?