Maxillia

Medlem
  • Innehållsantal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om Maxillia

  • Rank

Senaste besökare till profilen

144 profilvisningar
  1. japp var fastande (förutom vatten o svart kaffe), jag går inte ner i vikt tyvärr haha
  2. Hej! Har precis tagit en Hälsokontroll XL via Werlabs där bland annat blodfetter kollas. 5 av 7 av mina prover ligger utanför referensvärden. Jag känner mig inte orolig, men undrar om dom kan berätta något intressant alls, någon som är kunnig? Blodfetter 5 värde(n) är utanför referensintervallet fP-LDL-kolesterol 9.5mmol/L 1.4-4.7 mmol/L Visa Mer fS-Triglycerider 2.7mmol/L 0.45-2.6 mmol/L Visa Mer P-Apo B/Apo A1(kvot) 2.10 0.4-1.2 0 Visa Mer P-HDL-kolesterol 2.2mmol/L 1.0-2.7 mmol/L Visa Mer P-Kolesterol 15.2mmol/L 3.3-6.9 mmol/L Visa Mer S-Apolipoprotein A1 1.6g/L 0.9-2.0 g/L Visa Mer S-Apolipoprotein B 3.2g/L 0.6-1.6 g/L
  3. Och finns det något jag själv kan göra för att förbättra mina värden? är nämligen inte så sugen på statiner...
  4. känner tyvärr bara till min mammas blodfetter, ringde o jämförde idag efter jag fått veta mina o jag hade bra mycket högre än henne. kan man kolla upp om man har Fh genom att bara kolla sig själv? vad testar man isf då?
  5. jasså nä det visste jag inte att man sa, men verkar ju kunna stämma då haha =) ingen infektion.... ätit lchf:ish i kanske.... 3-4 år med varierande "strikthet" beroende på vad jag känner för
  6. haha nej =) är 28 år och smal (bmi 18-19), första gången mina fetter testas nånsin o råkade vara inte helt optimala får kanske vänta o höra vad ytterligare prover visar. är inte orolig utan mer nyfiken på hur det kommer sig liksom
  7. mm jo så långt är jag med.... men ngn som har koll på ev orsak till mitt höga ldl? och tips på hur jag kanske kan sänka det? eller är det helt dumt att kolla på dessa prover istället för apokvoten?
  8. hej! har nyligen tagit en rad blodprover och däribland blodfetterna (inte ngt apo-prov). resultatet var följande: kolesterol 11,99 (ref 2,9-6,1) triglycerider 1 (ref 0-2,6) Hdl 1,72 (ref 1-2,7) Ldl 9,8 (ref 1,2-4,3) kommer säkert att få kolla apokvoten nu om något tag, men undrar nu i förväg om någon här har nån kommentar om mina värden? =)
  9. Dragit ner och upp har jag gjort för x år sedan, men är ändå nyfiken på vad jag har för kvot =) Men okej, då får man fortsätta leva i blindo då =) Är inte tillräckligt nyfiken på att få veta så att jag betalar 1000:- för det...
  10. Hej! Jag undrar om någon här vet om det finns något prov man kan ta via sin vårdcentral för att få koll på sina fettsyror / kvoten mellan omega-3 och omega-6? Sett att det finns dyra tester att köpa via nätet, men jag undrar alltså över om jag vid morgondagens läkarbesök kan beställa något prov där?