Jump to content

Jenjen

Medlem
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Jenjen's Achievements

(2/7)

23

Reputation

 1. Stoscha, nä det funkar tyvärr inte. Erik 2, det verkar inte gå över, har varit såhär några veckor nu, beror nog på att jag äter liberal lchf så hoppar nog in och ur ketos då och då (och särskilt när jag fastar). Jan Darenius, ska prova! Låter äckligt dock ? Zepp, haha pest eller kolera med vitlöken eller? Tack för tipsen! Har läst på om olika huskurstips nu och ska prova tugga olika örter, tydligen ska persilja vara bra, och även koriander, mynta, dill, ingefära, nejlika och salvia.
 2. Hej! Jag fastar då och då fram till middag, men min man har klagat på att jag ofta har dålig andedräkt när jag inte ätit på länge. Har ni några husmorstips vad jag kan göra åt detta? Så kalorifritt alternativt som möjligt tack då jag vill fortsätta fasta, och jag vill heller inte tugga tuggummi för jag undviker sötningsmedel. Alla tips mottages! Tack!
 3. Jag blir också förvirrad av att olika märken på råvaror deklarerar olika näringsinnehåll. Jag tror dock den med 18g kolhydrater och 7g fibrer menar att 7g AV de 18g kolhydraterna är fibrer, vilket då ger net kolhydratsmängd 11g, lite närmare de andra märkena.
 4. Marias, du verkar inte ha läst tråden, Hanne skrev ju att hon gick ner 4kg (vilket är jättemycket på så kort tid!) det var bara de första 3 dagarna som det stod still. Jag tror att fasta funkar för alla som vågar testa!
 5. Hanne/patrik74/Kvothe, Har ni fortsatt se bra resultat av fastan? Jag har nu kört 2ggr 24-36h fasta i 2 veckor samt en 60h fasta per vecka i 2 veckor och jag har nu tappat 2 av mina 5 fåfängs-kilon, tänkte fortsätta såhär mina sista 3kg, är också lite sugen på att prova en 7-dagars, mest för att se att jag faktiskt kan!
 6. Benkar, det håller jag med om. Sen jag började med periodisk fasta (24-36h x 2 ggr i veckan) för en månad sen så har 2 av mina 5 fåfäng-kilon lossnat (är normalviktig men försöker deffa lite), trots några små fusk, då hag fuskat har jag normalt sett gått upp ca 1kg som håller i sig i 2-3 dar och sen försvinner igen, så jag har turen att inte påverkas så mycket av små enstaka fusk. Sen tror jag det är omöjligt för kroppen att gå upp 1-flera kilon fett av ett fusk, tror de första snabba 2-3kilona absolut är vätska.
 7. Härligt Hjopek, då gör vi båda som vi vill och mår bra av!
 8. Det går ju att köra fasta ändå, bara att hon kanske känner av hungern lite mer vissa tider. Hon kan ju prova, i så fall skulle jag rekommendera att hålla nere på kolhydraterna åtminstone dagen innan hon börjar och äta lite mer protein om hon inte vågar äta fett. Annars kan hon ju köra en fuling och kasta ner en extra sked smör i såsen/soppan utan att han ser eller steka en omelett med salami och lite extra ost Sen finns ju de accepterade fetterna avokado, lax, makrill, olivolja, nötter, frön och ägg, det är bra att äta innan man fastar (och närsomhelst annars). Om hon måste äta av allt kanske det räcker med en liten sked pasta/ris/potatis eller en tunn skiva bröd med mkt smör och ost?
 9. Sa fort du ater mat borjar kroppen forbranna maten, darav det vanliga pastaendet att ater man ofta sa ar man i konstant forbranning. Detta stammer MEN, och det ar ett stort MEN, kroppen forbranner bara maten man just atit, inte massa extra-forbranning, satt det spelar ingen roll om du ater 2000kcal i ett mal per dag eller utspritt i 5-6 mal pa en dag, den totala forbranningen ar anda densamma (2000kcal). Det ar den enkla forklaringen. Den mer komplexa gar in pa att insulin okar varje gang du stoppar nagot i munnen och insulin ar fettlagrande sa vill du forbranna mer fettreserver och ga ner i vikt ar det battre att ata sallan (periodisk fasta). Dr Jason Fung gar in pa detaljer pa hans hemsida. Han skriver även att TEE (total energy expenditure) okar nar man fastar. Har du en sjukdom är det dock inte säkert att det funkar.
 10. Jag tycker också vissa överdriver 'synden' det är att fuska som Stödstrumpan nämner. Jag vet vad som händer i kroppen av både socker, gluten och alkohol. Jag väljer ändå att vid vissa tillfällen konsumera dessa för jag tycker det tillhör livets goda. Jag väljer vanliga hudkrämer, tandkrämer, deodoranter och shampoon istället för de bättra naturliga alternativen som kokosolja och andra hemgjorda produkter. Jag mår bra, är smal, frisk, stark och hälsosam och om jag vill äta en glass eller bulle då och då så tänker jag göra det, tyck vad ni vill
 11. Det bästa och mest effektiva för både vikt och andra hälsofördelar är att köra 5:2 och skippa de 'godkända' 500kcal och alltså vattenfasta de två dagarna, då blir det 36h fasta (ät sista målet middag dag 1, sen inget dag 2, och ät frukost som vanligt dag 3). Kan dock vara svårt om hon inte äter LCHF.
 12. Och Trollmormor, frågan är mer riktad till 'vad som är minst dåligt' istället för 'vad som är okej'
 13. Ja Tuva, varje dag väljer jag också mellan nyttig och hälsosam eller onyttig och extrem (men kort) njutning och efterföljande eventuella biverkningar (inte alltid men ibland lite magont som snabbt går över). Nästan alltid väljer jag det hälsomma alternativet men ibland tycker jag det är värt med ett fusk (för mig funkar det bra).
 14. Tack alla som svarat! Trollmormor - din tolkning är rätt, jag tänkte mer om det är 3 konstanta onyttigheter (och vi bortser från att jag skulle fortsätta fusket) och 'bara' äta en bulle en gång i veckan 3 veckor (totalt 3 bullar på 3 dagar under 3 veckor, jämfört med att äta tre bullar en dag och sen inget mer. Är en dag fortfarande bäst? Verkar så på de andras svar. Inez (och trollmormor) - jag gör (sällan men ibland) ett aktivt val att fuska, tex en efterätt på en fin resturang eller en liten tårtbit på min födelsedag och ser inget problem i det då jag inte tycker att jag påverkas hälsomässigt av det (förutom kanske lite ont i magen men det är det värt för mig, likadant som lite vin är okej för mig även om jag ibland känner av lite bakfylla). Peter, haha där fick du mig! Tror mitt 'dagen är ändå förstörd så kan lika gärna fortsätta frossa' tänk sitter i från förr, om jag tänker efter så var det riktigt länge sen jag klarade av en större mängd onyttigt på en och samma dag, så tror (hoppas) jag kan fortsätta hålla det i styr. Skulle jag märka av att jag börjar fuska mer och mer så skulle jag ju såklart sluta med mina medvetna fusk!
 15. Om du går in på startsidan på forumet och sen väljer tema (denna tråd är tex i 'lchf-erfarenheter') så ska det finnas en 'starta ny tråd' -knapp. Hoppas Fung svarar dig, kanske även värt att maila honom om du inte får ett svar på din kommentar. Lycka till!
×
×
 • Create New...