Jump to content

frågvis

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

frågvis's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

4

Reputation

 1. Ja det låter fint! en fundering är dock om det är så att lax kassarna ligger nära eller långt bort från varandra? Dvs den konventionellt odlade och krav laxen. Fiskar andas som bekant genom gälar och det är även där merparten av gifterna tas upp. Så om man använder pesticider nära krav-laxarna tar väl även de upp gifterna?!
 2. Såååå... av att döma av huvudrubriken på recept med lax i portionsbitar, för 2 dagar sen (kan såklart vara vildfångad, som finns på willys men smakar föga lite) ska vi alltså inte låtsas om de värden som den franska dokumentärfilmaren, Nicolas Daniel hittade? Kalla det vinklat den som vill men har man någorlunda kolla på hur bioackumulering fungerar kanske den feta fisken, oavsett art, inte är så nyttig att äta ofta?! Dags att få fram mer diskussion Blev glad för de som gav ifrån sig reaktioner i kommentarsfältet!
 3. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/norska-kvinnor-avrads-ata-odlad-lax_8431484.svd Hoppas nu att majoriteten som går in på denna tråd även tittar på filmen. Hittade denna länk som man kanske kan säga spär vatten på kvarnen. Svenska och Norska livsmedelsverket rekommenderar alltså annorlunda... Om än att länken är tillbaks till 2013.
 4. Tack! Har inte sett den filmen men jag tittar inte på tv. Men ska se denna så fort tid ges. Använder inte fb så missar en del. Din länk i ditt andra inlägg fungerar inte tyvärr. Ja hela tiden, tur att det finns mycket plats i hjärnan
 5. Tack evha! Bra länk! Missade den lilla raden i första posten om att programmet SR sänder handlar just om att svt valde att inte visa filmen trots att den i stort sett var helt färdigredigerad med svenskt tal och text. Skamligt att detta inte är mer belyst. Men å andra sidan är lax på tok för billigt idag vilket ger varningssignaler. Ingen odlad fisk alls bör man äta. Samtidigt är det viktigt att hålla koll på hur fisken man köper är fångad och framför allt var! Rapporter efter tex Fukushima olyckan fanns att hitta (inte kollat hur det ser ut nyligen) som varnade om att tonfisk innehöll stora mängder radioaktiva ämnen och konsumtion avråddes.
 6. Laxens foder som är pellets, fångas till stor del i östersjön. Gifter lagras i fettet varav gifterna eskalerar i laxen som är fet. Sedan tillsätts ethoxyquin som tillverkas av monsanto. Inget vidare bra ämne. Mätbara gifter som är flera tusen gånger högre rekommenderade värden återfinns i lax. Detta visas 32 min in. Vidare utvecklas inte heller laxen som den ska. Även pesticider används för att motverka sjukdomar. Många som tros kunna ha neurologiska skador hos människor.
 7. Har hållt mig till ekologisk lax om än i mindre mängd. Dock rekommenderas det friskt i de flesta lchf böcker att äta fet fisk och många lax recept förekommer. Saknar information i filmen hur det ligger till med just den ekolgiska laxen. Favorit företaget monsanto finns även med i filmen.
 8. Saknar diskussion i lchf världen gällande denna film. Livsmedelsverket tycker gott man kan äta odlad lax vilket i sig är alarmerande. Emma Haldin-Ankarberg, toxikolog på livsmedelsverket, menar att det är ett onödigt larm. Fler som sett den? http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/522141?programid=2795 Sänt program i SR.
×
×
 • Create New...