Jump to content

mackes

Medlem
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

About mackes

 • Birthday 10/18/1950

mackes's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

6

Reputation

 1. Zepp, Jag har aldrig påstått någonting om LCHF eftersom jag inte har tillräckligt med kunskap om näringslära. Däremot bad jag om lite tips om symptom jag fått i samband med strikt LCHF. Jag har fått många bra tips som jag är tacksam för och har med hjälp av dem hittat min balans med kost och mår utmärkt idag. Kanske skulle lite ödmjukhet inför komplexiteten också gynna dig så du inte behöver slänga ur dig kommentarer som "ingen blir dålig av en bokstavskombination.. möjligen av vad man äter.. och f*n inte utav kolhydratbrist heller!" Ett tips, med den självsäkerheten är du inte trovärdig. Som Tage Danielsson sa; "Utan tvivel är man inte klok"
 2. Vad jag upplevde var inga som helst symptom under de första två månaderna men sedan en gradvis stigande försämring unde de kommande 4 månaderna.
 3. Tack igen för alla tips och råd. Jag ville lyfta fram att allt inte är svart eller vitt och det känns som att denna diskussionen belyser det. Vikten av att lyssna på sin kropp och anpassa födointaget efter det. Läxan jag lärt och som jag tror vi alla är överens om är att bli medveten om det vansinniga i vår tids hämningslösa socker- och kollhydratsintag. Men var och en måste nog hitta sin balans och vara medvetna om vad de stoppar i sig och vilka effekter det får.
 4. Nu äter jag ju rätt mycket ägg och grönsaker till vardags i min diet. Kolhydrater är trots allt mer lättillgängliga för kroppen och det var ju också det som gav omedelbar effekt i mitt fall och det utan salt. Det är ju väldigt sällsynt med näringsbrist av detta slaget bland personer som äter blandad kost men tydligen mer vanligt bland LCHF:are, det är kanske därifrån ryktet kommer. Omedelbar positiv effekt av kolhydrater som inte innehöll mycket salt, det är något som haltar i ert resonemang. P.S. Jag kan ju lägga till att jag är 64 år, så inte jämförbar med 30-åringar. D.S.
 5. Tack för alla svar och råd, då tar vi det från början då så ni får hela bilden. För ca ett år sedan drabbades jag av "hoppande blodtryck", det kunde hoppa upp till 200-220/90 när det var som värst. Mina läkare kunde inte diagnostisera utan jag fick blodtrycksmedicin. Efter att ha läst på blev min egen diagnos inflammerade blodkärl (vaskuliter) på grund av överdrivet sockerbruk. Jag valde då att sluta helt med socker och att gå på strikt LCHF diet. Detta var 6 månader sedan. En dramatisk förbättring inträdde med dieten och jag fortsatte med den vilket efter ca 4 månader ledde till symptomen jag beskrev. I början omärkligt men sedan allt starkare. Saltbrist kan vara en orsak eftersom jag också varit bosatt i ett tropiskt klimat, jag har dock varit försiktig med salt på grund av blodtrycksproblemen. För lågt blodtryck är inte orsaken, jag har bra koll på det. Då tror jag snarare på en alltför ensidig kost med brist på nödvändiga mineraler och näringsämnen. Min plan för närvarande är att kompensera detta med måttligt intag av kolhydrater, t ex råris eller grovt bröd, sockret har jag gett upp för gott.
 6. Jag har kört strikt LCHF I 6 månader och har fått symptom som jag inte verkar vara ensam om. Det började med en lätt trötthetskänsla och yrsel, framförallt kvällstid. Känslan tilltog med tiden och kan liknas med den man får vid blodtrycksfall när man reser sig upp snabbt fast den satt i länge. Min läkare hävdade att hon hört om dessa symptom av ett flertal patienter som gått en längre tid på LCHF. Hon rådde mig att äta måttligt med kolhydrater under någon vecka på prov. Effekten var omedelbar och dramatisk, redan första dagen försvann symptomen och jag mådde mycket bättre. Någon som har liknande erfarenheter, kritiken mot en överdriven LCHF verkar ju saknas helt.
×
×
 • Create New...