Gå till innehåll

ortort

Medlem
 • Innehållsantal

  15
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

9 Neutral

Om ortort

 • Rank

 • Födelsedag 1944-06-24

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Läste en artikel av dr Fung där han förklarar varför LCHF är rikt på fett - lnte protein. Han förklarar skillnaden mellan nedbrytning av kolhydrater, protein och fett. Kolhydrater och protein är beroende av insulin varför fett är bättre som energikälla. Detta är sant så länge vi håller oss till de fettsyror som kommer från fettet. Men fett består ju även av glycerol, som är en precursor till gluconeogenesen. Därmed borde fett ge upphov till glukos och därmed kolhydrater. Eller....?
 2. Jag kör strikt LCHF med periodisk fasta. Jag äter inget mellan kl 2000 och 1200. Mitt fastevärde ligger mellan 6 och 7 mM när jag vaknar. Ibland lägre. Sedan stiger det under fm till ca 10 mM kl 12 för att sedan långsamt dala under em. Jag tar ca 20 enheter Lantus varje kväll. Vad är det som är fel? Mår bra för övrigt. Örjan Tollbom Är medlem men mitt inlogg har försvunnit och går inte att hitta. Skall jag registrera mig igen?
 3. Jag vet inte om jag är rätt diagnosticerad. Man tog ett smärtsamt fingerstick (varför måste diabetiker straffas med sönderstuckna fingrar?) och jämförde med min höga ålder och drog slutsatsen: typ 2! Man har varken mätt insukinkoncentration eller c-peptid. Beträffande provtagning: Jag sticker mig alltid på underarmen, rätt nära handleden. Det känns inte alls. Jag har samma blod där som i fingrarna. En annan fundering jag har: Jag lider av svår fettma ( vikt 111 kg längd 176 cm) Kan detta påverka blodsockret/insulinet?
 4. Ren fasta har effekt på mig. Blodsockret blir mycket lågt. Men jag kan ju inte fasta för jämnan. Så fort jag återgår till den vanliga LCHF-kosten så stiger blodsockret. Jag måste ta insulin samtidigt. Om jag inte tar insulin stiger blodsockret till ca 10 mM på ett par timmar. Kan inte vara bra att gå omkring med.
 5. Jag är diabetiker sedan flera år. Typ 2 sägs det utan att en enda vetenskaplig mätning har gjorts. Hur vet man att jag har för mycket eller för lite insulin? Hur vet man i vilket skick mina insulinreceptorer är? Hur som helst: Jag kör LCHF sedan en tid tillbaka. Resultatet är viktnedgång och lägre blodsocker när jag vaknar. I dag var mitt morgonvärde 5.4 mM. Detta efter 2 dygns vattenfasta. Klockan var 0830 när provet togs. Jag har inte ätit något på hela förmiddagen men trots detta har mitt blodsocker stigit till 8.9 mM Jag undrar verkligen om man kan bota diabetes med LCHF. Det måste finnas
 6. ortort

  Lösenord

  Hej, Jag skulle vilja ändra lösenord men hittar inte något sätt att göra detta. Enda instruktion som finns är: Gå in på Min konytollpanel. Men där finns ingenting om lösenord. Vad göra?
 7. Promenerar ca 1h varannan dag. Periodisk fasta varje dag kl 18.12. Glömde säga att jag har diabetes typ 2 och kickar insulin.
 8. Jag försöker också komma i ketos men lyckas ej. Det är nog inte så enkelt som att undvika kolhydrater. Man måste komma ihåg att det finns tre processer som påverkar blodsockret, Proteiner kan nedbrytas till glukos. Glykogen bryts ned till glukos vid lågt glukosintag. Dessutom går glukoneogenesen vid svält. Denna bildar glukos. Jag äter ingenting efter kl 18 på kvällen. Ändå ligger mitt fastevärde på mellan 6.5 - 7.0. En ytterligare förklaring kan vara att det bildas cortisol på morgonen i syfte att förbereda uppvaknandet. Detta sker genom att det bildas bkodsocker. Hur detta socker bildas vet
 9. Innan jag började med LCHF tog jag insulin. Blodsockret hoppade mellan 4 och 15! JAg är inte stressad och har ingen infektion.
 10. Tack! Jo jag har ändrat min medicinering genom att sätta ut insulin!
 11. Tack för dessa kloka råd! Jag skall skynda långsamt!
 12. Jag har ätit LCHF i tre veckor och fastat senaste tre dygnen. Mitt blodsocker ligger dock envist på 9 mmol/l. Varför går det inte ner. Har diabetes typ II. Har skrivit sammainlägg tidigare men det försvann!
×
×
 • Skapa nytt...