Gå till innehåll

Robert Lundkvist

Medlem
  • Innehållsantal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Robert Lundkvist

  • Rank
    Nyanländ

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Luleå
  1. Tack Zepp för en mycket bra genomgång. Jag lärde mig en hel del! Så som vanligt är den verkliga boven man vill komma åt snabbmaten? Tycks vara en riskcocktail där dem som äter mycket skräpmat redan befinner sig i riskzonen för dålig kärlhälsa, så på så sätt kan jag tänka mig att en kampanj mot saltet i denna maten kan vara viktig.
  2. Då jag jobbar på universitetet äter jag nästan dagligen på Centrumrestaurangen (Fazer Amica). De har buffé på rubbet, med ett i mina ögon mycket bra grönsaker- och salladsbord. Flertal olika rätter, bl.a. vegetariskt, man kan välja mellan enklare mat för 55 kr till lite bättre för 77 kr. Den för 77 är oftast vad vi skulle kalla riktig mat, dvs hela bitar av kött, fisk, etc. Välj de kolhydrater du vill ha, komplettera med tillbehör såsom humus, tapenade, keso, bregott. Själv väljer jag därför ofta det dyraste alternativet och byter "potatisen" mot grönsaker och feta tillbehör. http://www.amica
  3. Hur mycket salt behöver vi? Hur mycket är för mycket? Tänker på SLV:s nya kampanj "Syna saltet". Dock poängterar de främst det dolda saltet i frukostflingor, restaurang- och färdigmat. Vad säger forskningen? Är "för mycket" salt farligt (högt blodtryck)? Dödar det fler än trafiken? Dags att syna saltet
  4. Poängen med mitt inlägg var att det tyvärr inte är troligt att de landstingsanställda får den bästa kunskapen för att behandla sina patienter (Norrbottens läns landsting gick igår ut med att de ska spara 200 Mkr/år för att primärvårdens kostnader skenar) om de får den från vår vän Mai-Lis & Co. De kommer dit för att läxa upp personalen att minsann inte bota några diabektiker, etc.
  5. Bläddrade runt på mitt landstings hemsida och hittar följande: "Fettskolan - en utbildningsdag med fett i fokus Kunskapen om sambandet mellan mat och hälsa ökar. Trots det ökar förvirringen kring vad som är den bästa maten för hälsan. Det finns många förespråkare för olika dieter och kostråden som ges är motstridiga. Socialstyrelsens nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder ger rekommendationer om hur sjukdom kan förebyggas, med fokus på våra levnadsvanor. En femtedel av Sveriges befolkning har idag ohälsosamma matvanor, vilket i sin tur kan öka risk för olika sjukdomar. A
×
×
  • Skapa nytt...