Jump to content

Babsan

Medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Babsan's Achievements

(2/7)

4

Reputation

 1. Vad ni är snälla som tar er tid att besvara mina funderingar! Tack! Jag är 37 år och tränar inte. Ska försöka få in vanan nu under ledigheten men det är svårt med tre barn. Tittade på thyroidea som någon föreslog och mkt stämmer in. Just nu är jag väldigt nedstämd, blir lätt trött och är såååå nära att äta godis och mackor just som comfort food. Har svårt att hålla magen i balans, går sällan på wc vilket inte känns bra. Har tappat så mkt hår att jag bär peruk. Jag återkommer med mina värden när jag pratat med doktorn igen.
 2. Och jag som har problem efter att jag börjat med LCHF.... Försöker äta fröbröd ock kokos fett men har ändå svårt att få ut "skiten"... Har dessutom hemmos som gör ont...
 3. Å vad mkt jag har att komma ihåg till kommande möte med doktorn! Jo Lollo, jag kan ha ätit för mkt kolisar ett tag då den grekiska yoghurten har varit en tröst i jobbiga tider. Därför tänkte jag försöka eliminera mejerier på ett tag och se om det blir bättre. Om sockret inte ligger på normala siffror åker jag på att träffa diabetes sköterskan och hon och jag har inte samma syn på LCHF. Jag har ju också 30 kg övervikt som skulle kunna bidra till diabetes, antar jag. Ska se om jag lyckas få in lite motion i vardagen. Det hjälpte dock inte vikten när jag gick 2 mil om dan i 3 månader... Jag såg smalare ut, men vågen var envis.
 4. Kvinnoproblem svamp i underlivet som kom plötsligt och inte försvinner
 5. Var till läkaren i fredags som sa att jag troligen har diabetes... Vi ska ta nya prover... 4 år med LCHF, -30kg, platå de senaste 2 åren, 30kg kvar till normal vikt... Och vågen rör sig inte neråt :/ Har varit strikt för det mesta haft en ond period i somras men annars ok. Hur är det möjligt att bli av med diabetes när man får det medan man äter enligt LCHF??? Ska börja utesluta mejerier 100% på måndag och se om vågen rör sig åt rätt håll och diabetes-oron försvinner...
 6. Babsan

  Cancer

  that makes sense...
 7. Babsan

  Cancer

  Men är det köttet i sig som är problemet eller som andra har skrivit att för mkt kött kan ombildas till glukos (?) och ev. skadogöra kroppen?
 8. Babsan

  Cancer

  Oj vad ni kan.... denna kunskap har blivit mat till mina informationshungriga celler
 9. ja så är det för mig, dricker jag vin stoppar jag i mig sött som jag inte hade ätit annars... sockerdjävulen väckes helt enkelt till liv...
 10. för bästa näringsupptag bör du vänta några timmar med kaffet efter maten....
 11. Babsan

  Cancer

  Har engagerat mig i frågan om hur socker göder cancerceller. Men om man äter LCHF strikt kan man inte få cancer? Det finns ju ämnen, andra än mat, som orsakar cancer. Vilar dessa cancerceller då om man inte ger dem socker att växa med? Det kanske inte finns tillräcklig forskning i detta än. Inte lätt heller när ämnet motarbetas via stora och kända läkermedels och mat företag.
 12. Babsan

  Håret

  Jag har tappat sååååå mkt hår att skallen syns och jag mår därefter. Har köpt toppikk för att dölja flinten så gott det går men det är ingen rolig känsla. Har gått ner 20 kg och vill gå ner 40kg till men har svårt att glädjas när alla lycko-knappar inte är på plats.... Har tagit alla prover det går och varit hos specialister men alla värden är "bra". Hoppades på ett problem som skulle kunna åtgärdas. Efter att ha läst era inlägg hoppas jag också på att få tillbaka mitt hår och därmed självfötroendet och min kvinnlighet.
 13. tycker att LCHF-mat inte är så dyr ändå. Trodde att jag inte skulle ha råd med så mkt kött och grönsaker, men faktum är att jag äter mindre portioner då jag är mätt längre och blir mätt fortare. Dessutom går jag förbi så många hyllor/avdelningar i affären att det jämnar ut sig. När jag undvek mejeriprodukter sjunk matkontot med 500kr/veckan... hade inte tänkt på ur mkt mejerier kostar och hur mkt vi åt. Vad gäller recept tycker jag att det är lättare att laga mat som vanligt och bara byta ut det vi vet inte är LCHF. Köttfärsåsen serveras till zuccini, isbergs sallad till stroganoff och köttfärs (istället för nachos). Grillad kyckling och sallad och tzatziki, zuccini istället för lasagnaplattor och philadelphia ost med cr.fraiche med goda kryddor istället för bechamell sås... Tycker detta är lättare och mindre tidskrävande än att lära sig en helt ny meny. Lycka till
 14. Min man lider av hemska gikt-attacker. Enligt sjukvården och information på nätet ska han undvika kött (proteinrik mat). " Gå ner i vikt om du är överviktig, men undvik kolhydratfattig kost som är utformade för snabb viktminskning. När kolhydratintag är otillräcklig, kan kroppen inte helt bränna sitt eget fett. Som en följd kallas ämnen ketoner form och släpps ut i blodet, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas ketos. Efter en kort tid, kan ketos höja nivån av urinsyra i blodet" (http://www.news-medical.net/health/Gout-and-Diet-%28Swedish%29.aspx). Stämmer detta eller gynnar LCHF gikt som så många andra besvär (trots att många läkare är skeptiska till maten vi mår så bra av)?
×
×
 • Create New...