Jump to content

Moventia

Medlem
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://moventia@wordpress.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stockholm
 • Interests
  Skrivande, sömnad

Moventia's Achievements

(2/7)

17

Reputation

 1. Vet inte om detta är rätt forum. Men beställde just via shoppen och kunde konstatera att Kostdoktorn har noterat 109:-- kronor för Ledins vitaminer medan Shoppingfornet tar129:--. Vore bra om det blev justerat annars undrar man.
 2. Johan Ehrenberg kan vara sanningen på spåret, men är inte lika inläst som vi andra här på forumet. Hjälp honom i stället för stjälp honom. Heder åt denna man som har varit med och startat ETC-tidningarna som växer så det knakar. DN och Svd får huka sig buskarna. Alla duktiga krönikörer med hjärtat åt vänster jobbar där. Behövs verkligen media som inte ägs av de stora pengarna utan kan hålla sig fri och debattera tillståndet i landet så man begriper och inte blir manipulerad. OBS. Jag har inte på något sätt anknytningar till ETC utan det är en åsikt från mitt hjärta.
 3. Tack för kommentarer. Några förklaringar till mitt beslut som tydligen väcker en del heta känslor. Jag är pensionär med ytterst låg pension och måste tänka över varje utgift. Dessutom är jag LCHF:are sen cirka 10 år och medlemssidorna ger inte mycket nytt. Är ganska bra på engelska men vet att mer avancerade texter är jobbiga och kräver för mycket att läsa på nätet. Jag kommer naturligtvis vara kvar på forumet och besöka kostdoktorn.se. Men som sagt medlemssidorna får vara. Blir några extra ekologiska köttbitar per månad i stället. Allt gott till er alla.
 4. På grund av ekonomiska skäl och att jag inte förstår engelska tillräckligt bra vill jag säga upp mitt medlemsskap. Hittar ingen mailadress avsedd för sånt? Nån som vet+ Hälsningar Moventia
 5. Tack för alla svar och kommentarer. Gör mig delvis mer förvirrad. Dessutom valsar olika typer av dosering runt hos dem som säljer D-vitamin. Man hör om 700 microgram, 25-100 msg förutom IE. Verkar som det här med rätt dosering är försummad del hos tillverkarna, som mest verkar tala till sjukvårdspersonal. Att dela upp behovet av D-vitamin på veckan verkar vara en bra teori. Förmodligen dock svår att följa i en hektisk vardag. Att behöva ta tillskott med K2 verkar vara ett måste då jag är 75 år. Men hur doserar man det? Att bekosta D-vitamintest är ju en utväg men måste göras flera gånger (min vårdcentral har inte tid och resurser för sånt) Blir för dyrt för min kassa och omständigt.. Kanske måste jag avstå från D-vitamin för att inte rubba kroppens balans och i stället äta lax och makrill som fångats i havet. Tar dock magnesium. Alltid något för att upprätthålla hälsan.
 6. Det är snart dags att börja med D-vitamin för säsongen där månaderna innehåller r. Jag planerar att byta märke men känner mig förvillad hur jag ska få rätt dosering. Som kvinna i mellanformat, ska jag behöva cirka 3000 E enligt givna instruktioner. Men hur vet man hur mycket tabletterna/kapslarna innehåller och kan man dela dom, som är avsedda för mäns kroppar? Det är väl inte så bra att varken över- eller underdosera? Finns det nån vänlig själ som kan reda ut det här åt mig?
 7. Tack stammis. Det var intressant läsning men också motsägelsefull. På ena stället sägs att fiskolja har bra Omega 3-kvot men inte A- och D-vitamin. Vilket fiskleverolja har och dessutom A- och D-vitamin. På andra stället står att fiskolja visst har A-D-vitamin. Står också att ju högre i näringskedjan man kommer desto mer tungmetaller. Det skulle vara till fördel för fiskoljan. Men fiskoljan görs ju av fiskkött som måste vara högre upp i näringskedjan än fisklevern? Jag blir snurrig i huvudet. Får läsa på mer.
 8. Jag har i många år ätit fiskleverolja. Men här rekommenderas fiskolja. Vad är skillnaden någon som vet?
 9. Det där med magnesium för hästar känns lockande. kanske bättre pris då hästarna jobbar som låglönearbetare. Men skämt åsido. Jag valde att köpa Magnesium från Kostdoktorn. Nu med 10 procents rabatt! Väntar ivrigt på paketet. Tack för alla tips. Kanske ska man bada i magnesium. Det låter härligt.
 10. Tusen tack för alla tips.Nu får jag undersöka utifrån era svar. Dolomitpulver pratar Weston Price om. men mer i matlagning. Visste inte att det innehöll Magnesium. Undrar var Kahavia får tag i Magnesiumcitrat?
 11. Jag har läst om Magnesiums effekt och tänkte testa. Men min leverantör av fiskleverolja Healthspan har bara en sort som dessutom innehåller en massa vitaminer (förmodligen syntetiska) , vilket jag inte är intresserad av. Får det i kosten jag äter. Känner mig vilsen vad jag ska välja och vem som säljer? Undrar därför vad ni som använder Magnesium köper för märke och från vem?
 12. Tack för smörlistan. Kan man slippa Arlas smör och stödja små mejerier så vore det bra. Men bor man i Stockholm är man fast i ICA-träsket.
 13. Jag stekte fisk idag. Tog lite vetemjöl och kryddor. Rullade fiskfilén i blandningen. Det sög inte upp särskilt mycket, men gick bra att steka och fick en fin yta. Inte kan det lilla mjölet göra mycket till eller från på kolisräkningen? Vad tror ni andra?
 14. Jag såg ett program med James Oliver som handlade om kyckling. Han hälsade på hos några nutritionsforskare på något laboratorium och frågade om Omega-halten i kyckling. De svarade att vanlig kyckling som säljs i affärerna har ingen Omega 3 alls i sig. De kycklingarna får nämligen inte picka mask utan lever hela sitt liv på foder, ofta inomhus. Forskarna oroade sig över hur barnens hjärnor skulle utvecklas med så lite Omega- 3 i kosten. Var oroliga för att det skulle drabba "intelligensen" hos barnen. De förordade kyckling som fått gå ute och picka mask under sitt liv. De enda som har sådan kycklinguppfödning i Sverige är Bosarp. Sen finns det några småproducenter. Jag tyckte det här programmet var intressant och har efteråt alltid förundrat mig över att man i media aldrig diskuterar vad djur har ätit under sitt liv och hur de fötts upp. Utan man talar om andra ganska oväsentliga saker som "svenskt kött kontra utländskt".. Kan i sammanhanget nämna att vilt, där djuren har fått äta vad naturen ger, har hög Omega.3-halt. Men det kommenteras också ytterst sällan i media. .
 15. Jag lutar mig mycket på boken "Eat fat lose fat" av biokemisten Dr Mary Enig och Sally Fallon som är ordförande för Weston A Price Foundation. I den boken beskrivs varför kokosfett är nyttig men också smör får godkänt. Alla växtoljor som är raffinerade och fleromättade fungerar inte bra, enligt boken. Däremot är kallpressad "Virgin" olivolja relativt bra. I min dagliga rutin försöker jag åtminstone en gång om dagen ta mintte med l tsk kokosfett 20 minuter före en måltid. Använder det också till att göra majonäs men då blandar jag den med lika delar olivolja och råpressad sesamolja enligt recept i boken. Använder också oljeblandningen till att göra salladsdressing, Men för att steka klarar jag smör så det blir s k ghee och på mina speciella LCHF-mackor (av ost,keso,ägg) lägger jag vanligt smör innan pålägg. Så jag försöker blanda kokosolja och smör i kosten för att få lite variation och kanske är de också bra på olja saker i kroppen. Jag har använt LCHF i närmare tio år. Under en period kräktes jag upp kokosoljan när jag försökte dricka det till te.. Läste på nätet att det är ganska vanligt. Vet inte om det berodde på att den kokosolja jag just då använde var härsken eller om det var en annan tillfällig störning i kroppen. För efter uppehåll på några år har jag börjat igen lite försiktigt och kräks inte alls.
×
×
 • Create New...