Nippertippan

Medlem
 • Innehållsantal

  9
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

27 Bra

Om Nippertippan

 • Rank
  Nyanländ

Profile Information

 • Gender
  Female

Senaste besökare till profilen

348 profilvisningar
 1. Enligt fineli har vitkålen 4,1 kolhydrater/100 gram. Surkålen har 4,4 kolhydrater /100 gram. Skillnaden är alltså 0,3 gram i 100 gram!
 2. Häromdagen hörde jag att de värsta klimatbovarna är hundarna och katterna eftersom de är köttätare. Ska man skratta eller gråta?
 3. Nippertippan

  Citronsyra

  i Finland använder jag en surkål(Rasilainens), som är ekologisk, 95 % vitkål, morot och 1,2% havssalt. Opastöriserad, ingen citronsyra här inte. Bereds genom traditionell mjölksyrejäsning. Tycks gå bra utan citronsyra. Färskvara.
 4. Jason Fung skriver att konstgjorda sötningsmedel, inkl. stevia, höjer insulinet men inte nämnvärt blodsockret. Intressant att se resultatet av provet.
 5. Tidigare använde jag också vispgrädde i kaffet. Nu har jag i några månader använt kokosfett i stället. Men fettet måste blandas i kaffet med en stavmixer, Annars är fettet bara på ytan. Idag tycker jag att kokosfett-kaffet är lika gott som med grädde.
 6. Har hypotyreos sedan 25 år,som behandlas med levaxin. Jag äter ägg, ost, nötter och kött nästan varje dag. Har ätit LCHF i ca, 8 år. Har fastat 20:4 i flera månader och mår utmärkt. Det jag har hört är att man eventuellt ska undvika rå kål i stora mängder.
 7. Nu har ju Sverige inte uppfunnit lågkolhydratkosten. Redan W. Banting pläderade för den på 1800-talet åt diabetiker. Sen kom bl.a.på 1970-talet Atkins. Nu finns det många efterföljare runtom i världen som upptäckt fördelen med lågkolhydratkost. Alltid finns det personer som försöker sko sej på information, som man kan få gratis.
 8. fineli säger 14.75 g protein. Det verkar rimligt.