Jump to content

Truckdoktor

Medlem
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Truckdoktor's Achievements

(2/7)

7

Reputation

 1. Hej. Undrar om det finns ngn. sammanhang mellan dålig tarmflora som candida eller liknande och hämmorider? Tycker sistnämnda kommer i skov med mycket intag av mjöl/ej LCHF-produkter.
 2. Hej. Håller på och kommer igång igen med LCHF, efter några sockertrigger förstörde ett halvårs arbete... Nu börjar jag känner, att min mage inte tycker om och ta kolhydrater några dagar i rad, efter jag väl har börjad med LCHF. En vecka med moderat LCHF och sen 2 dagar kurs med vanlig bröd, mm. på hotellet och hela magendarmtrakten börja vända sig upp och ner... Magen blir syr, får stötta upp, flera (otrevliga) toabesök, fisar väldigt ofta, mm. Ibland känns det som att kroppen inte tål ngt. av den gammla HCLF-maten. Är min kännslan rätt eller bara ett visst sort av omställningsbesvär, som kan uppstår? Jag tror, jag kommer på långt sikt lägga upp en dagbok här ochså, för att ha bättre koll på vanor, rutiner och evtl.komma på ännu mer triggerfood, som krångla till allt.
 3. Det funkade än så länge utan micro... Och det finns nästan ingen yta och ställa en sån i köket heller...
 4. Har ingen microugn hemma Lagar oftast massor med mat under helgen och fryser in den, så det finns ngt. under veckan till jobbet... Ibland finns det och rester från middagen kvar som värms upp till frukost. beroende på maten funkar det mellan "behöver mellanmål redan vid 8" och "utmärkt" fram till lunch.
 5. Lite nytt efter ett tag nu: Har pratad med livstilrådgivare på hälsocentralen under tiden. Hon är ochså förtjyst i LCHF och hade bra tipps och länkar till olika blogg, mm. Hon trodde, att jag inte ät tillräcklig med fett och hittade lite småknep åt mig. En bra frukost kl.5:30 på morgon med eggröra+bacon och en klick smör "do the job" för att klara sig fram till lunch. Sen skall jag bara ser till, att ha mellanmål redo, om frukosten/lunchen inte räcker. Håller på och testa bra mellanmål nu för tiden... Oftast funkar en vispad egg i kaffet som middag, när jag kommer hem. brukar vara rätt så trött och vil inte laga ngt. då.
 6. Lite uppdatering kannske: Testad ostplättor fr. tjockakocken och konsistensen är mycke bättre. Få se, hur dom blir... Jag tror, att problemet var fiberhusken som saknades på en del recepter. Fick leta ett tag på Maxi tills jag hittade det tills slut mellan andra allergi- och glutenfria produkter...
 7. Sorry för kortet, är inte van med appen funktioner än...
 8. Hej. Provad laga lite LCHF-bakverk/bröd, men det blir aldrig ngt. bra deg, som jag känner det ifrån, när jag tog vanlig mjöl, mm. Det blir aldrig ngn bra fast deg, man kunde knyta med hand eller så. Jag får bara fram en konstig massa som glider bara ihop i en stor massa på bakplåten, om jag följer anvisningar. (Se kortet, det här skulle igentligen blir ngn slags fraller.) Lite tipps?
 9. Den där bageln är den enda bröd jag äter, ca. 1x i veckan när jag svänger in på espressohouse. Chokladen kan jag nog låta bli helt, äv. att det är 70%. Jordgubbar kommer och göra ont, är en riktigt jordgubbmonster varje sommar. Jag är så himmla glad, att jag inte längre behöver vanlig socker i te/kaffee och kan avstå godis i stort sätt. kommer jag och börja med det igen, blir jag säkert beroende av det igen. Mjölkchoklad är en av mina "triggerfood" som det kalla det för i en av filmarna här pånsidan.
 10. Ja, jag bor själv. Om jag laga mat, är det oftast tillräcklig för nästa dagen ochså. Problemet är, att jag oftast är så himmla trött efter jobbet att jag inte orkar laga ngn. vettig mat.
 11. bra att veta om köttbullor. Det är mycke småmat som huvudmaltid, det stämmer. Prova och dra ner Jordgubbar... Det va nog knappt 1/2 hink joghurt (1kg hink)
 12. @iAnna: en kaka á 100g marabou 70% cocoa @EVS vi pratar i liter...
 13. som jag vet, är jag ochså en liten tröstätare när det är tråkig hemma. Jag tror, jag kan känna skillnaden mellan hunger och bara vara sugen på mat ochså i stort sätt.
 14. Så, här har ni det sista 2 1/2 dagar: 22/7: Frukost/förmiddag:2 Fettkaffee med lite vispgrädde och 1 tsk kokosolja var + stekt laxfile med wokgrönsaker, lite vispgrädde och extrasmör. Lunch/Fika: 2 tallrik med grek. joghurt och ca 1 1/2l jordgubbar, 3 te (EarlGrey) kväll: 1 kaka choklad (mörk 70%), några stk. Puma (rökt kalkon, brieost, majonäs), 1 1/2l kranvatten under dagen 23/7: Morgon: 5 köttbullar med majo + 1 fettkaffe under dagen ca. 10 köttbullar till + 1 kaffee och 1 tallrik med grek. joghurt och 1/2l jordgubbar 2-3 mugg te under dagen kväll: sallad och lite köttbullar med majo extra. idag: fettkaffee på morgon + lite choklad (2 bitar) cycklingbagel +2 te till lunch...
 15. Så, en liten update: Nu känns det som att det verkar funkar med viktnedången. Har tappad runt 6-7 kg sedan Maj. Nu kommer jag in i byxor, jag aldrig trodde, jag kommer och ha på mig igen, fast det inte mäts ngn ändring på bukomfang (102 cm) Även vissa bälte går på innersta hålet. Måste nog köpa en håltång MEN: Jag är fortfarande småhungrig jämt. Trots att jag lägga till extrasmör t.ex. vid måltider klarar jag mig aldrig mer än 2-3 timmar tills jag vill ha mat igen. På jobbet klarade jag mig hyfsat bra och ta lite köttbullar eller kokt ägg med mayonäs vid frukost. Är rådd, att jag stoppa in mig massor med mat nu, när jag har semester, inget redig planering och "uttag" som jag brukar har på jobbet (lastbilsmekaniker). Varit hos hälsocentralen pga. detta ochså. Jag berättade om LCHF jag kör nu och att jag aldrig är met på långt sikt, men fick bara en remiss till dietist efter sommarlovet. Få se, vad som händer då. Några tips, jag skall ta med mig till dietisten? Skall jag börja ngn matdagbok t.ex.? Jag tror inte att jag är diabetiker. Läkaren tog minst 4 prov ang. detta det sista 2 årena efter jag hade ett propp i vä ben. Och bara så ni vet, tog Waran 6 månader under 2013, men det fanns inget behov att fortsätta med detta då. Och dom aldrig hittade orsaken
×
×
 • Create New...