Truckdoktor

Medlem
  • Innehållsantal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Truckdoktor

  1. Hej. Undrar om det finns ngn. sammanhang mellan dålig tarmflora som candida eller liknande och hämmorider? Tycker sistnämnda kommer i skov med mycket intag av mjöl/ej LCHF-produkter.
  2. Hej. Håller på och kommer igång igen med LCHF, efter några sockertrigger förstörde ett halvårs arbete... Nu börjar jag känner, att min mage inte tycker om och ta kolhydrater några dagar i rad, efter jag väl har börjad med LCHF. En vecka med moderat LCHF och sen 2 dagar kurs med vanlig bröd, mm. på hotellet och hela magendarmtrakten börja vända sig upp och ner... Magen blir syr, får stötta upp, flera (otrevliga) toabesök, fisar väldigt ofta, mm. Ibland känns det som att kroppen inte tål ngt. av den gammla HCLF-maten. Är min kännslan rätt eller bara ett visst sort av omställningsbesvär, som kan uppstår? Jag tror, jag kommer på långt sikt lägga upp en dagbok här ochså, för att ha bättre koll på vanor, rutiner och evtl.komma på ännu mer triggerfood, som krångla till allt.
  3. Det funkade än så länge utan micro... Och det finns nästan ingen yta och ställa en sån i köket heller...
  4. Har ingen microugn hemma Lagar oftast massor med mat under helgen och fryser in den, så det finns ngt. under veckan till jobbet... Ibland finns det och rester från middagen kvar som värms upp till frukost. beroende på maten funkar det mellan "behöver mellanmål redan vid 8" och "utmärkt" fram till lunch.
  5. Lite nytt efter ett tag nu: Har pratad med livstilrådgivare på hälsocentralen under tiden. Hon är ochså förtjyst i LCHF och hade bra tipps och länkar till olika blogg, mm. Hon trodde, att jag inte ät tillräcklig med fett och hittade lite småknep åt mig. En bra frukost kl.5:30 på morgon med eggröra+bacon och en klick smör "do the job" för att klara sig fram till lunch. Sen skall jag bara ser till, att ha mellanmål redo, om frukosten/lunchen inte räcker. Håller på och testa bra mellanmål nu för tiden... Oftast funkar en vispad egg i kaffet som middag, när jag kommer hem. brukar vara rätt så trött och vil inte laga ngt. då.
  6. Lite uppdatering kannske: Testad ostplättor fr. tjockakocken och konsistensen är mycke bättre. Få se, hur dom blir... Jag tror, att problemet var fiberhusken som saknades på en del recepter. Fick leta ett tag på Maxi tills jag hittade det tills slut mellan andra allergi- och glutenfria produkter...
  7. Sorry för kortet, är inte van med appen funktioner än...
  8. Hej. Provad laga lite LCHF-bakverk/bröd, men det blir aldrig ngt. bra deg, som jag känner det ifrån, när jag tog vanlig mjöl, mm. Det blir aldrig ngn bra fast deg, man kunde knyta med hand eller så. Jag får bara fram en konstig massa som glider bara ihop i en stor massa på bakplåten, om jag följer anvisningar. (Se kortet, det här skulle igentligen blir ngn slags fraller.) Lite tipps?
  9. Den där bageln är den enda bröd jag äter, ca. 1x i veckan när jag svänger in på espressohouse. Chokladen kan jag nog låta bli helt, äv. att det är 70%. Jordgubbar kommer och göra ont, är en riktigt jordgubbmonster varje sommar. Jag är så himmla glad, att jag inte längre behöver vanlig socker i te/kaffee och kan avstå godis i stort sätt. kommer jag och börja med det igen, blir jag säkert beroende av det igen. Mjölkchoklad är en av mina "triggerfood" som det kalla det för i en av filmarna här pånsidan.
  10. Ja, jag bor själv. Om jag laga mat, är det oftast tillräcklig för nästa dagen ochså. Problemet är, att jag oftast är så himmla trött efter jobbet att jag inte orkar laga ngn. vettig mat.
  11. bra att veta om köttbullor. Det är mycke småmat som huvudmaltid, det stämmer. Prova och dra ner Jordgubbar... Det va nog knappt 1/2 hink joghurt (1kg hink)
  12. @iAnna: en kaka á 100g marabou 70% cocoa @EVS vi pratar i liter...
  13. som jag vet, är jag ochså en liten tröstätare när det är tråkig hemma. Jag tror, jag kan känna skillnaden mellan hunger och bara vara sugen på mat ochså i stort sätt.
  14. Så, här har ni det sista 2 1/2 dagar: 22/7: Frukost/förmiddag:2 Fettkaffee med lite vispgrädde och 1 tsk kokosolja var + stekt laxfile med wokgrönsaker, lite vispgrädde och extrasmör. Lunch/Fika: 2 tallrik med grek. joghurt och ca 1 1/2l jordgubbar, 3 te (EarlGrey) kväll: 1 kaka choklad (mörk 70%), några stk. Puma (rökt kalkon, brieost, majonäs), 1 1/2l kranvatten under dagen 23/7: Morgon: 5 köttbullar med majo + 1 fettkaffe under dagen ca. 10 köttbullar till + 1 kaffee och 1 tallrik med grek. joghurt och 1/2l jordgubbar 2-3 mugg te under dagen kväll: sallad och lite köttbullar med majo extra. idag: fettkaffee på morgon + lite choklad (2 bitar) cycklingbagel +2 te till lunch...
  15. Så, en liten update: Nu känns det som att det verkar funkar med viktnedången. Har tappad runt 6-7 kg sedan Maj. Nu kommer jag in i byxor, jag aldrig trodde, jag kommer och ha på mig igen, fast det inte mäts ngn ändring på bukomfang (102 cm) Även vissa bälte går på innersta hålet. Måste nog köpa en håltång MEN: Jag är fortfarande småhungrig jämt. Trots att jag lägga till extrasmör t.ex. vid måltider klarar jag mig aldrig mer än 2-3 timmar tills jag vill ha mat igen. På jobbet klarade jag mig hyfsat bra och ta lite köttbullar eller kokt ägg med mayonäs vid frukost. Är rådd, att jag stoppa in mig massor med mat nu, när jag har semester, inget redig planering och "uttag" som jag brukar har på jobbet (lastbilsmekaniker). Varit hos hälsocentralen pga. detta ochså. Jag berättade om LCHF jag kör nu och att jag aldrig är met på långt sikt, men fick bara en remiss till dietist efter sommarlovet. Få se, vad som händer då. Några tips, jag skall ta med mig till dietisten? Skall jag börja ngn matdagbok t.ex.? Jag tror inte att jag är diabetiker. Läkaren tog minst 4 prov ang. detta det sista 2 årena efter jag hade ett propp i vä ben. Och bara så ni vet, tog Waran 6 månader under 2013, men det fanns inget behov att fortsätta med detta då. Och dom aldrig hittade orsaken
  16. Tack för tippset alihopa. Jag testa detta och berätta sen. PUMa funkar bra som snabbt middag/mellanmål (rökt skinka, brieost och majonäs), fast det tog nästan hela förpackningen, tills jag blev met och suget avtog. Funderar om en mugg med grönsaksbuljong som middag istället.
  17. Yrsel kommer inte från sallad, tror jag. När det kommer, hade jag inget lunch än. Det är svårt och beskriva, känns som tryck i mäge, ätit fel, konstig smak i munnen, osv. Det räcker och ta en tuggummi t.ex. för och stoppa det ett tag. Kaffee med grädde funkar rätt så bra under dagen, men nästan allt efter kl. 18 är triggerfood. Och med allt idrott jag gör, är jag sällan hemma före detta. Trots idrottet kommer jag inte ner med vikten. 94kg, BMI av ~31
  18. Hejsan. Började med LCHF för några veckor sen, fast jag kör inte kör strikt LCHF än. Har det lite svart att komma in i rutinen och hitta inte knappen för stänga av matsugen, speciellt på kvällarna. Har knappt ngn socker i huset, inte heller bröd, potatis, mm. Frukost är lite blandad med egg/bacon, grekisk joghurt med bär eller bara kaffee med vispgrädde (40%). Lunch på jobbet är oftast sallad från salladsbaren eller ut med kompisarna, där jag ser till, att inte ta grejerna med massor av kolhydrater i. dricker oftast vatten och tee under dagen på jobbet, men kommer inte helt upp till 2l/dag. När jag kommer hem på kvällerna är jag oftast skittrött och kunde lägga mig direkt Jag orkar oftast inte laga mat eller fixa mycket i hemmet. Det är då, jag blir hungrig/matsugen som fan, även om jag laga ngt vettig som steka grönsaker med fisk eller annan sorts kött. Även mat, som skulle bromsa detta, gör inget skillnad. Blir ibland lite yr i mage under dagen, men det blir bättre, när jag äter ngt. Finns inget huvudvärk. tipps? Och det har inte redigt börjad med viktminskning heller, kannske 1 kilo i 3 veckor?! Jag vet, att jag troligtvis äta fortfarande för lite fett, men grejer som massor av majonäs och beanaissås smaka inte för min del alternativ att lägga till istället?