Sök

Visar resultat för taggarna 'lchf'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • LCHF
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
  • Mer om livsstil och hälsa
    • Träning
    • Näringslära
    • Övrigt
  • Om forumet
    • Om forumet

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Hittade 390 resultat

  1. Här informerar Belinda Fetke som är gift med Gary Fetke på Tasmanien, Australien. Gary har blivit förbjuden av sjukvårdsmyndigheterna som är under stark påverkan av Dietistorganisationen i Australien att tala med sina patienter om nyttan att äta en lågkolhydratkost. Om han inte hörsammar detta kommer man att dra in hans läkarlegitimation. Gary är en högt respekterad och skicklig ortopedkirurg som tröttnat på att amputera fötter o ben från människor som har diabetes och som fått obotliga skador på sin kropp pga att de råd de får vid sin sjukdom är helt felaktiga. De drabbas därför av det sk Naturalförloppet där njurarna förstörs, man får svår hjärt-kärlsjukdom, de blir blinda, dålig cirkulation som leder till gangrän i tår, fötter o ben som måste amputeras för att man överhuvudtaget ska överleva. Belinda skriver om hur de nuvarande nutritionsråden har sina rötter i den inflytelserika religösa riktningen Sjundedagsadventisterna i USA. Redan på 1860-talet avrådde man människor att äta animalisk kost - Kött hade en dekadent och nedbrytande effekt på människors sinnen. - Dessutom vara försiktig med salt. (----- Känner ni igen tankegångarna?) Man skulle istället äta den "rena maten" - sädesslag,frukt, grönsaker o nötter samt olivolja. Läs och häpna - detta är den ovetenskapliga bakgrunden till Livsmedelsverkets råd. https://www.isupportgary.com/articles/seventh-day-adventist-plant-based-nutrition
  2. Hej! Jag skulle gärna vilja ha lite feedback på mina provsvar. De är lite i överkant? Bör jag vara orolig? Lite bakgrund: Har ätit LCHF sedan Maj 2015. De har fungerat alldeles lysande. Tappade ganska snabbt 9 kilo. Magen blev direkt bättre. Blev piggare osv med alla fördelar som brukar inträffa. Tränar regelbundet 4-5 pass i veckan, eller mer. Det mesta är helt enkelt bra. Nu till provsvaren då. Vi hade nyligen ett komplett hälsotest via arbetsgivaren. Testet gick riktigt bra. Bättre värden än någonsin, om man inte ser kolesterol då. Men först de positiva: Midjemått 78 cm Blodtryck 137/72 Fettprocent 16,2 % Viceralt fett 6,5 (under 12 bra) Syreupptagningsförmåga 52 ml/kg Blodproven: B-Hemoglobin 143 CRP 0,6 Kalium 3,5 (lite lågt?) Kortisol 482 Magnesium 0,83 Glukos 4,8 Tot Kol 10 LDL 7,3 ( oroväckande?) HDL 1,8 Totkol/HDL 5,5 (Högt?) Trig 1,8 ApoA1 1,9 ApoB 2,1 Apokvot 1,1 Jag känner som sagt en viss oro runt kolesterolet , men utöver det så är som sagt allt bra. Mår mycket bra. Träningen går bättre än någonsin. Vikten stabil nu. Har endast ett blodprov från tiden innan LCHF och då låg tot kolesterol på 5,36 , Glukos 5,8, Hemoglob 155 inte så många värden att jämföra med. Men de centrala är ju då kolesterolet. Såklart vill ju nu sköterska att jag ska uppsöka läkare. Och då vet man ju svaret därifrån, dvs ta medicin. Och de känner jag verkligen inte för. Men vill som sagt gärna höra er åsikt!! Tack
  3. Anders A

    Halsproblem?

    Jag har kört LCHF i cirka 3,5 månad. Bra viktresultat, minus 10 kg, ingen hunger, inget godissug. Jag har också kört extra D-vitamin, Omega 3 och Magnesium i cirka 10 veckor. Har dock fått jobbiga problem med halsen sen 6-7 veckor. Den känns från och till svullen kring struphuvudet, ömt och obehagligt vid beröring, ibland svårt att svälja och ibland svårt att sova pga detta. När det är som värst är det ganska obehagligt. Har varit hos läkare, men en snabb undersökning gav inget resultat. De testade också Sköldkörtelvärdena utan anmärkning. Är det någon annan som känner igen detta i samband med kostbytet till LCHF eller möjligen i samband med något av kosttillskotten?
  4. Det är lika bra
  5. Det är många som hört av sig och vill ta del av tips om hur jag ätit och tränat mig till en bättre hälsa under mina snart 10 år med LCHF. Många har även bett mig att ordna hälsoresor och lära ut lite mer om maten vid Medelhavet. Nu kombinerar jag dessa två önskningar genom att arrangera Harmoniresor till Makrigialos på Kreta tillsammans med goda vännen och kostrådgivaren Therese Renåker, som tidigare jobbade som lärare på Paleo Institute. Läs gärna mer om våra resor i dagens blogginlägg: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2018/08/05/folj-med-birgitta-hoglund-och-therese-renaker-pa-harmonisk-halsoresa-till-kreta/
  6. Hej kostdoktorn, jag gjorde ett gentest som säger "Testet visar att du har anlag för ett högre BMI när kosten består av mycket fett". Hur ska jag förhålla mig till detta och LCHF? Passar LCHF verkligen alla?
  7. Jag blev slumpmässigt utvald till Scapis, väldigt omfattande och djup undersökning. 52 år, man, LCHF sedan 10-11 år. Vad tror ni om det här? Jag tycker det ser bra ut men vet inte vad allt är ? Analys Resultat Referensintervall B--HbA1c (IFCC) 30 mmol/mol 31-46 P--Kolesterol Saknar verifierad NPU-kod 5,1 mmol/L 3,9-7,8 Pt--eGFR (Krea) Saknar verifierad NPU-kod 89 mL/mi/1,73 60-110 P--HDL-kolesterol Saknar verifierad NPU-kod 1,3 mmol/L 0,80-2,1 P--Kreatinin Saknar verifierad NPU-kod 76 umol/L 60-105 P--LDL-kol/HDL-kol kvot 2,6 P--LDL-kolesterol Saknar verifierad NPU-kod 3,3 mmol/L 2,0-5,3 P--Glukos 5,7 mmol/L 4,0-6,0 P--CRP Saknar verifierad NPU-kod 0,42 mg/L <5 P--Triglycerid 0,51 mmol/L 0,45-2,60 B--Lymfocyter 1,3 10(9)/L 0,7-3,9 B--Leukocyter 3,2 10(9)/L 3,5-9,0 B--Basofila granulocyter 0,02 10(9)/L 0,0-0,1 B--Neutrofila granulocyter 1,6 10(9)/L 1,3-5,4 B--Eosinofila granulocyter 0,08 10(9)/L 0,0-0,5 B--Hemoglobin 152 g/L 130-170 B--Monocyter 0,3 10(9)/L 0,1-0,8
  8. Undrar om fler än jag märkt av positiva effekter av LCHF i samband med Golf. Själv har jag märkt en betydande skillnad i trötthet (både mentalt och fysisk), koncentration samt hunger. Tidigare var jag oftast riktigt hungrig efter 9 hål, trots att jag ätit en rejäl portion innan golfrundan, och efter 18 hål var jag alltid hungrig. Vad gäller den mentala biten hade jag oftast svårt att hålla ihop. Inte konstigt med tanke på att jag åt både bananer, mackor, äpplen osv under rundan. Vilket gjorde att jag troligen hade en blodsocker kurva som gick upp och ner som en jojo. Hade min golfpremiär i lördags och efter att spelat tre rundor så är det stor skillnad. Under alla tre rundorna åt jag enbart före (klassisk lchf frukost med ägg, bacon och majonnäs). Kände mig inte alls hungrig under tiden jag spelade mina 18 hål. Kände att jag hade mera ork och märkte att min mentala förmåga var bättre. ?. Givetvis drack jag vatten under rundan och unnade mig en kaffe. Men annars var det enbart bränslet från frukosten och förhoppningsvis ketosen som drev denna kropp Ska tilläggas att en runda golf tar ca 3-4 h att spela beroende på antalet spelare i bollen, köer ute på banan osv.
  9. Många har frågat efter min grillkokbok som varit slutsåld på svenska i flera år. Nu kommer den lagom till sommaren i en ny utgåva med nytt förord av Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak. Här kan du förhandsbeställa den för bara 159 kr hos Lumio Förlag: http://27663.shop.textalk.se/bocker-under-produktion/birgitta-hoglunds-basta-grilltips Läs gärna mer här och ta del av mitt recept på Café de Paris-smör: https://wp.me/py7yU-5W4
  10. Föreläsningar från Low Carb Down Under https://www.youtube.com/user/lowcarbdownunder/playlists
  11. Idag hittar du 130 av mina bästa tips för en naturligt god Påsk på min blogg. Välkommen in för lite inspiration https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2018/03/25/birgitta-hoglunds-basta-buffetips-130-recept-att-njuta-av-till-pask/
  12. Nu kommer fortsättningen på det inlägg jag skrev i söndags om mina 9 år med LCHF. Idag handlar det om all den goda maten jag och Lennart njuter av https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2018/03/21/min-frukost-lunch-och-middag-efter-9-ar-med-lchf/
  13. http://annikadahlqvist.com/2017/04/11/studie-pa-lchf-i-vasterbotten/ Annika Dahlqvist skriver om en planerad studie på folk som ätit LCHF en tid. Man har en annons i Västerbottenskuriren https://evk.vk.se/titles/1/issues/8891/spreads/3/ men man måste logga in för att se den. Någon som har inloggning och kan publicera annonsen här? Fint om så många som möjligt med goda erfarenheter av LCHF anmäler sig!
  14. Så har det då gått 9 år sen jag började med LCHF, jag är mycket tacksam att jag då gick på en föreläsning med Annika Dahlqvist och la om kosten dagen efter. Läs gärna dagens blogginlägg så får du veta mer om hur det förändrat min hälsa. Första bilden när jag mådde som sämst och vägde som mest när jag just fyllt 40. Andra bilden tagen förra veckan, nu vid 56 är jag piggare och starkare än på många år https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2018/03/18/mot-nya-mal-efter-9-ar-med-lchf/
  15. Hej! Jag ska träffa en läkare i augusti för att se statusen på min hjärtsjukdom. Vilka tester och prover ska jag be att få utförda och vad ska de visa för att jag ska kunna friskförklara mitt hjärta? (Även tester utanför standard procedur) Som exempel tänker jag själv få min kärlstyvhet testad. Om mig då: Är en 60-årig man som haft två hjärtinfarkter. Alkhoholfri, nikotinfri och ätit LCHF-kost i två år, (strikt 6 månader). Ligger under 5g kolhydrater per dag med bra ekologiska produkter i min dagliga kost som innehåller lever, vildfångad fisk, ägg, kyckling, broccoli, spenat samt bra fetter. (smör, kokosolja, olivolja, avocado). Gått ned 22 kilo över dessa två år och väger idag 87 kilo med en längd på 180cm. Tränar 3-5ggr/ veckan där jag kombinerar kondition med styrkelyftning. Har gjort mig av med all medicin förutom acetylsalicylsyra. Mitt morgonblodtryck ligger oftast runtomkring 115/80 och i stort sett aldrig över 135/85. Bör tilläggas att vi har problem med hjärta på min mors sida. Tacksam för svar
  16. Ni har säkert läst. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/operation-framgangsrikt-mot-barnfetma http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6602606 De har jämfört gastric by pass med "traditionell behandling" som gjorde att de gick upp i vikt. Varför testar de aldrig mot LCHF?? Det är grymt och tjänstefel. Dessutom krävs mycket eftervård och kanske flera operationer. Är det verkligen rimligt när det finns LCHF. "Det handlar om ungdomar mellan 13 och 18 år. Efter fem år hade de som fått en operation tappat nästan en tredjedel i vikt i genomsnitt. Därmed hade risken för följdsjukdomar och för tidig död minskat för deras del. De överviktiga i samma ålder som i stället fått en mer traditionell behandling med råd om diet och motion, hade i stället gått upp i vikt, och på motsvarande sätt ökat risken för följdsjukdomar. Kort sagt ger undersökningen en mycket ljus bild av möjligheterna med fetmaoperationer för unga."
  17. Hur tänkte SVT Vetenskap här? Det finns ju de som äter vegansk lchf med periodisk fasta. Än en gång ett tydligt tecken på att allmänheten inte vet vad lchf innebär. https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/svt-vetenskap-soker-par-som-under-en-manad-vill-prova-en-ny-diet
  18. Hej! Jag har äntligen fått med min man på att äta Lchf. Jag själv har försökt länge men trillat tillbaka på att det blir periodvis för jobbigt att laga olika mat till mig och familjen. Men denna gången känns det helt annorlunda när vi är två. Vi la om kosten för drygt fem veckor sedan. Det känns toppen. Min man har gått ner drygt 5 kilo. Jag kör mer med att räkna hål på skärpet. Nästan 3 st hittills. Min man gjorde en hälsoundersökning precis i samma veva som vi lade om kosten. Han är 51 år och väger i skrivande stund 80,5 kg. Alla värden var bra utom kolesterolet som låg lite högt. S-kolesterol 7,9 ochS-LDL-kolesterol 5,3. Han fick Atorvastatin Krka som han ska äta nu. Jag har läst många artiklar och sett flera reportage på Kostdoktorn ang detta. Där säger man att kolesterolvärden kan förbättras med lchfkost utan medicinering. Hur ska man förhålla sig till detta? Ska han behöva äta hjärtmedicin för all framtid nu? Känns inte som man kan prata med läkare på vårdcentralen om detta. Vore jättetacksam att få höra om någon annan har erfarenhet av detta. Mvh Carina
  19. Hej. Jag är en kille på 25 år som lider av hetsätning. Sedan sommaren 2017 har jag gått upp 30+ kilo och det fortsätter uppåt. Jag är nu desperat och vet inte vart jag ska vända mig. Jag trodde att det skulle vara en bra idé att göra Keto utmaningen men eftersom jag alltid äter mer än jag borde och kan inte stoppa mig själv blir det bara katastrof. Jag är otroligt ledsen över min situation och jag vet inte vad jag ska ta mig till. KostDoktorn får LCHF att låta så enkelt när han berättar att det är precis som att andas men i mitt fall måste jag kämpa mot mig själv dag in och dag ut och ändå är det hetsätningarna som vinner. Vad ska jag ta mig till?
  20. Lars Bern skriver på sin blogg om tandhälsa och speciellt problem orsakade av rotfyllningar. Sedan jag började äta/leva enligt LCHF-principerna har mina tänder blivit mycket friska och jag har inga tandproblem. Anledningen till detta tror jag beror på huvudsakligen två saker - för det första är mitt blodsocker bra och jag har inga svängningar. Den blodsockernivå vi har påverkar alla kroppens celler och påverkar även tänderna oc tandköttet så att säga "innifrån" via blodflödet - anledning två är att jag har ytterst litet plackbildning och ingen inflammation i munnen. Lyckligt nog så har jag själv inga rotfyllningar men andra typer av lagningar. Jag bifogar några länkar nedan. Sanna Edin har också skrivit om vikten för hela kroppen att ha bra tandhälsa. Att ha rotfyllningar kan vara problematiskt för hela kroppens hälsa. - Att äta enligt LCHF och ta väl vara på sina tänder kan bidra till bättre hälsa. https://anthropocene.live/2017/04/23/dolt-hot-mot-var-halsa-som-varit-kant-over-100-ar/ http://www.naturalhealth365.com/root_canals.html/ http://kurera.se/rotfyllning-huvudorsak-till-cancer-och-hjartsjukdom/
  21. Hej! Jag inledde min LCHF-dieten den 3 januari i år och var väldigt peppad till en början. Fem dagar senare, den 8 januari hade jag redan klivit ner till 79,6. Jippie tänkte jag trots att mycket av detta är vätska förstår jag. Sedan testade jag vikten igen bara 3-4 dagar senare och låg då på 78,6. Wow tänkte jag. Men sedan gick det sämre, först 80kg och sedan efter 79,7 kg nu senast 18 januari. Jag har köpt såna ketos-stickor och ligger enligt den i ketos (mer än 8). Jag är total nybörjare på detta. Har tidigare testat på väldigt låga kaloridieter med snabba resultat men dålig långvarig effekt. Senast jag körde en diet var över ett år sedan. Min "vanliga" kost var nästan skamlig - jag åt mycket snabbmat - men hade väldigt dåliga rutiner. Jag kunde gå på tom mage långa perioder för att vräka i mig pizza på kvällen. Jag mår bättre vad gäller magen och ingen trötthet efter mat eller svullen mage eller gasig. Men det är vikten jag vill åt. Ser jag inte resultat så tappar jag tyvärr engagemanget. Förstår att det aldrig går rakt ner men känner att effekten bör vara som bäst i början. Undrar om LCHF kanske inte passar mig och överväger till att räkna kalorier istället? Är det så att jag är för lite "överviktig" för att få snabba resultat? Min längd är 175cm Jag vägde innan jag började dieten 81 kg. (Först målet är komma ner till 75 men vill helst till runt 70 - dock lär sista biten kräva träning förmodar jag). Min plan var att uppnå 75 lagom till mars månad. Är kravet för högt? En vanlig LCHF-dag för mig ser ut som följande: 00:70: Vaknar. Dricker bara kaffe fram till lunch. 12:00: Lunch i form av cirka 120g laxfilé, 150 gram stekt lök, morötter och röd paprika. Till det tar jag ungefär 30g sån färskost Cremé Bonjour (28g fett och 4,5g kolhydrat per 100g). 15:00 Ibland slänger jag här in ett kokt ägg med klick majonnäs eller hårdost som jag dippar i fet sås (typ sån man köper i burk från Max). 19:00 Middag, två val: 1. Omelett med två ägg med lite vispgrädde, cirka 100g bacon, lite ost över det och lök samt rödpaprika. Till detta har jag även majonnäs eller dipp från Max. Alternativ 2. 200g oxfilé med ett ett stekt ägg, lök och rödpaprika samt bearnaise. 21:00 Blir jag lite "uttråkad" kan jag käka en näve med nötter, val- eller mandelnötter. Hjälp mig ni som vet bättre!
  22. Hej på er! Jag heter Mattias och för fyra dagar sedan började jag äta en vegansk ketogen kost bestående av 80% fett, 15% protein och 5% kolhydrater. Jag använder mig också av en periodisk fasta på 16 timmar varje dygn. Igår tror jag att jag hade det man kallar "keto flu" eller ketosinfluensa/förkylning (vad kallas det på svenska?) och min urinsticka visade 0,5 mml/l acetoacetat eller "spår" som det står på skalan. Idag har jag högre på urinstickan och kände mig mycket bättre tills jag åt min brunch bestående av "bulletproof gold milk", paranötter och jordnötssmör. Alltihop innehöll sammanlagt 140g fett, 40g protein och 17g kolhydrater. Det kändes som att energin bara försvann, jag kände mig illamående och började svettas som en galning. Känner mig lite som igår fast mer illamående. Ändå har jag ätit ungefär på samma sätt varje dag. Känslan påminner mig om de gånger fått för mycket sköldkörtelmedicin under inställning av medicinen. (har hypotyreos) Varm, svettig, lätt yrsel, lätt illamående, otroligt dåligt arbetsminne, humörsvängningar, dålig motivation. Frågorna jag ställer mig själv är följande: Kan det vara så att jag helt enkelt äter för mycket fett och att kroppen inte blivit effektiv på att använda det ännu? Är jag bara för otålig? Jag kanske fortfarande är i en övergångsperiod. Ketoner i urinet säger ju inte så mycket om hur effektiv kroppen är på att använda dem. Vad tror ni om det här? Är det bara att hålla ut eller gör jag något fel?
  23. Största artikeln på Aftonbladets framsida 2:a januari 2018 är :" jessica och Andreas slutade med socker i fyra veckor - gick ner 8 kilo", och den leder till sid 16 och 17. Alltså ett helt uppslag om ett par som gått ned 8 kilo genom att dra ned på socker och kolhydrater, utan att nämna LCHF. Det är en enorm framgång. Det visar att folk börjar förstå vad LCHF är, och att det sprids och används! en bra början på 2018. AB har länge varit negativa till LCHF, men nu vill de också vara med på tåget.
  24. Internationella LCHF-dagen den 16 januari http://annikadahlqvist.com/2017/12/25/internationella-lchf-dagen-den-16-januari/
  25. Nu är min, Lars-Erik Litsfeldts och Patrik Olssons "Låt bönor förändra ditt liv - Kokboken" snart klar från tryckeriet. Den går nu att förhandsbeställa hos Adlibris för leverans vecka 52. Bönor har verkligen förändrat även mitt och Lennarts liv den senaste tiden. Nu under vår månadslånga resa till Turkiet lyckades han gå ner hela 6 kilo med hjälp av ett tillägg av bönor och mjölksyrade grönsaker varje dag till vår vanliga lågkolhydratmat à la LCHF/Paleo. Kilon som varit väldigt bångstyriga tidigare, det brukar ju kunna bli så när man kommit upp i åren. Lagom med motion hjälpte också till, men vi har inte tränat nån styrketräning som Patrik utan bara gått långa promenader. Sömnen är bättre och orken likaså, det är härligt att se att min kära sambo sen snart 15 år, är piggare än nånsin nu vid snart fyllda 75 Läs gärna mer här på bloggen: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/12/10/forhandsbestall-lat-bonor-forandra-ditt-liv-kokboken-hos-adlibris/