Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Kolesterol apokvot'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Ämnesområden
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
    • Näringslära
    • Träning
    • Övrigt

Blogs

  • AGF
  • Bloggen
  • Riitta Montonen
  • Peters n=1 experiment för att sänka blodglukosen
  • Marita2020
  • ert

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. Hej. Kan någon hjälpa mig på traven? Doc? Någon annan som vet? Bakgrund: 1. LCHF sedan 2012-08-08. (lite mer än 1 år alltså). 2. Endast få små undantag fram till mars 13. 3. Efter mars 2013 lite mer liberalt, men fortfarande lite KH fram till juli-aug 2013 då jag drack 1-2 glas rose varje dag och åt mkt grillat och mörkchoklad samt mkt bär och mycket keso (åt lite för mkt proteiner). (ingen ketos då). 4. 18 aug i år: Bestämde mig för ketogen diet a' la Peter Attia inkluderande fat shake och mycket smör samt buljong för Na. Har inte ätit speciellt mkt grönt och inte hypermkt olivolja/kokosolja sen 20 aug. 5. Kom in i ketos omedelbums (u-ketoner mätta på morgonen), Var inte i ketos innan juli och augusti enligt U-stickorna. 6. Kånner mig urstark, stresstålig och glad samt sover som en gris mellan 1000 och 0630 då jag vaknar utan alarm. Fakta: 1. Ålder 38, bestämde mig för att kolla hjärtat i arbets-EKG (såg bra ut) då jag tränar mycket rullskidåkning och löpning. 2. I undersökning ingick blodfett och salter. 3. Läkaren chockad över siffrorna. 4. Omprovning av blodfetter i början av november. Data (testat 4/9 2013): 1. Totalkolesterol: 10,3 (Referensvärde enligt protokoll: 3,3-6,9). Mätt i mM. 2. Triglycerider: 4,2 (0,5-2,6) 3. HDL: 1,3 (>0,8) 4. LDL: 7,2 (1,4-4,7) 5. LDL/HDL: 5,5 (<5,0) 6. Glukos: 4,8 (4-6) 7. Apo B: 2,0 (0,6-1,5) 8. Apo A1: 1,4 (0,3-1,0) 9. ApoB/ApoA1: 1,4 (0,3-1,0) 10. CRP: < 2.0 (alltså ingen inflammation vad jag förstår. Verkar vara bra ur hjärtsynpunkt???) Egentligen skulle jag inte vilja ställa frågor (som lätt blir ledande), men 1. Kan jag vara i inkörningsfasen till ketoanpasnning och det är därför blodfetterna ser helt Wacko ut? Blir det bättre? 2. Finns några speciella saker jag ska tänka på för att få ordning på främst LDLnivån (sänka LDL) och minska Triglyceriderna? 3. Hur får man ordning på ApoB/ApoA1 genom att äta? 4. Ska jag öka olivolja, äta mer gröna grönsaker, mer fisk, mindre grädde? Jag är vilsen. LCHF har verkligen ändrat mitt liv på mentalt såväl so fysiskt plan. Vill inte gå tillbaka. Mvh. Glen
×
×
  • Create New...