Sök

Visar resultat för taggarna 'Strikt LCHF'.

  • Sök efter taggar

    Skriv taggar separerade med kommatecken.
  • Sök efter författare

Innehållstyp


Forum

  • LCHF
    • LCHF för nybörjare
    • LCHF-erfarenheter
    • Allmänt om LCHF
  • Mer om livsstil och hälsa
    • Träning
    • Näringslära
    • Övrigt
  • Om forumet
    • Om forumet

Bloggar

  • AGF
  • Bloggen
  • Riitta Montonen

Hitta resultat i...

Hitta resultat som...


Datum skapat

  • Start

    Slut


Senast uppdaterad

  • Start

    Slut


Filtrera efter antalet...

Gick med

  • Start

    Slut


Grupp


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Hittade 9 resultat

  1. Hej! Har kört 3 veckor med strikt LCHF, fastat en del men också fuskat med lite vin ett par gånger. Idag köpte jag hem ketosstix för att se om jag var i ketos. Mitt resultat låg på 8. Bör jag vara orolig?
  2. CitCettling

    Målvikt

    Hej, är ganska ny här och undrar hur man gör i " fortsättningen " när man har nått sin målvikt genom strikt LCHF ( under 5 gram kolhydrater / dag ) och ca 24 timmars Fasta varje dygn ? Alltså hur / om jag ska ändra mitt ätande ?
  3. Edit: med strikt menar jag att jag nollar så mycket det går och äter för max 10g per dag. Jag skulle vilja ha lite tips och idéer på liberal LCHF. Jag har försökt googla på det men det finns nästan ingenting om det överhuvudtaget. Ni som vill lägga kommentarer som "varför skulle du vilja äta mer kolhydrater blablabla" kan ju istället inte skriva alls. Min tanke är att när jag är där (inte långt ifrån därför jag startar detta nu) att jag vill kunna unna mig ifall jag VILL ha. Jag kommer hålla mig till LCHF, men jag vill kunna ha något bröd ibland ifall jag känner för det, jag vill kunna ha någon frukt eller glass etc. Men det kommer fortfarande vara i så pass liten mån att jag inte ser det farliga i det. Jag har aldrig varit socker beroende förut innan jag började med LCHF och kommer inte vara det nu heller. Under min vikt resa testade jag många olika LCHF bröd varianter och varje en av dom smakade skit. Att ha mandelsmjöl var det värsta jag varit med om då konsistensen blev helt fruktansvärd i jämförelse med var riktigt bröd har. Hur kan en liberal dag se ut etc så jag vet vad jag kan förvänta mig. Just nu äter jag väldigt väldigt strikt max 10g knappt ens det per dag. På det 16:8 fasta och träning varje dag. Kommer hålla mig till periodisk fasta sen också samt träningen därför det känns som att det kommer bli mer "okej" att äta mer kolhydrater efter jag är där. Så kan ni snälla ge mig lite liberala tips, och tänka ifrån mitt perspektiv att äta det någon gång till och från är okej istället för "fan va dum du är som äter för mycket kolhydrater". Eva
  4. Hej alla och Gott Nytt År. I september startade jag tråden om mitt skyhöga kolesterol (på hyperkolesterolominivå). Jag ringde mina manliga släktingar och frågade om dom har haft problem men de sa att dom inte haft så höga kolesterolvärden. Jag la om kosten till (fortfarande LCHF) att innehålla större andel mandlar, fiberhusk och bytte ut smörkaffe och gräddshakes mot olivolja. Resultatet av det kom när jag testade mig innan Jul. Värdena ser ni nedan: Julen 2013 September 2013 S-Kolesterol 8.0 (3,3-6,9) Kolesterol 10.3 Triglycerider 1.5 (0.5-2.6) Triglycerider 4.2 HDL 1.43 (>0.8) HDL 1.3 LDL 6.2 (1.4 - 4.7) LDL 7.2 LDL/HDL 4.3 (< 5.0) LDL/HDLkvot 5.5 UPPDATERING: Totalkolesterol/HDL = 5.59 (enligt Eenfeldt < 6, helst under 5 och ännu bättre under 4). Ok med andra ord. Kommentar: Högt totalkolesterol dock förbättrat (var 10.3). Bra HDLnivå som ökat. Triglycerider ok och kraftig minskning. LDL högt men minskat. Bra LDLkvot. Jag undrar om ni kan kommentera dessa värden lite och samtidigt svara på min fråga nedan. Jag misstänker att det är ungefär dessa värden far och farfar har legat på. Dessa personer har dock aldrig varit i närheten av hjärtinfarkt. Men pappa äter statiner vilket jag helst vill slippa... Man tycker ju att min nya diet med mer olivolja skulle kunna reducera hjärta-kärlsjukdomar tillsammans med minskad inflammation i kroppen. CRP var <2 i september. I övrigt mår jag bra. Inga konstigheter efter att ha skiftat till LCHF från HCHF eller SAD kost. FRÅGA: 1) Blev diagnostiserad med astma (inflammation i luftvägarna. Kan det påverka kolesterolnivå eftersom något behöver repareras? Tack och ser fram mot en intressant diskussion. Glen
  5. Har ätit LCHF i ungefär 2 år nu, och mår väldigt bra av att äta strikt. Både under julen (och i ärlighetens namn ett bra tag innan det) har det blivit rätt mycket nötter, choklad och liknande LCHF-"vänligt". Har dock halkat in på ett sidospår med alldeles för mycket kolhydrater från bl.a. pepparkakor, naturgodis och diverse annat. Utöver det äter jag generellt för mycket protein, utan att jag har använt något verktyg (som Matdagboken) för att få koll på det. Överväger en variant av MBC som frukost, men då jag inte dricker kaffe skulle jag vilja ha en variant UTAN det. Hur kan det se ut? Tänker på ägg, kakao, smör och.....? Några tips på något gott? Vill undvika sötningsmedel då det triggar igång mitt sockersug. Äter primärt ekologiska ägg som proteinkälla (istället för kött) och vill gärna fortsätta med det. Det jag vill göra nu är att satsa på en väldigt enkel och strikt LCHF, för att komma ifrån sockersuget och för att komma på rätt spår igen. Det gör inget om det blir rätt enformigt! Har sökt en del på nätet och kollat runt här, då jag både känner att jag mår både psykiskt och fysiskt dåligt av att äta som jag gör just nu. Hoppas nu på att kunna få ta del av den samlade kunskapen här inne. Vad har ni för tips, råd och - framförallt - enkla recept på strikta frukostar, luncher och middagar (gärna med ägg som bas)?
  6. Hallå! Jag är 175,5 cm lång och väger 84 kg. mitt mål är att gå ner cirka 8-10 kg. Jag har hållit på med LCHF i fyra veckor och har inte gått ner alls. Jag har inte ens tappat "vatten-kilorna" som alla pratar om som brukar vara 2-3 kg. Jag pendlar mellan 84-85 snarare. Jag har även mätt mig i midjan och det har inte hänt något alls där heller. Jag har verkligen läst på, på bloggar, forum, recept etc för att ta reda på det mesta om LCHF innan jag började samt inhandla de ingridienser som är bra. En vanlig dag äter jag: Äggomelett med tre ägg, grädde och någon grönsak till eller bacon samt kaffe med mjölk (hög fetthalt). Lunch: Någon av recepten från en LCHF app, tacopaj, kyckling-grädd soppa, broccoli gratäng och så vidare.. Middag: Kyckling och halloumi med sallad och eventuellt oliver, och soltorkad tomat. Om jag är hungig emellan äter jag lite para nötter eller mandlar, samt ost och salami. Kaffe blir de oftast fler än en gång också, 2-3. Jag testade att dricka MBC till frukost två gånger, men spydde tre gånger av det, kokos-smaken är vidrig. Så tyvärr kan inte de hjälpa mig.. Jag skulle verkligen vilja ha tips på vad jag gör för fel, eller vad jag borde ändra? =) I början åt jag grekisk yoghurt med frön men läste att man inte ska äta så mycket mejeriprodukter så försöker dra ner på det.. Tacksam på alla tips jag kan få =)
  7. Hallå, Jag tycker det är väldigt delade meningar om strikt LCHF från höger och vänster. Vissa säger ät mer fett, vissa säger ät mindre mejerier, vissa säger ät mer ost, vissa säger är mindre ost, samtidigt som ost är mejeri. Vissa tycker att att man ska äta grönsaker, andra inte.. Av alla dessa professionella LCHF-are som har hållit på länge och är erfarna, finns det ingen vänlig själ som skulle kunna ge ut exakt recept på frukost, lunch och middag på STRIKT LCHF? Med mått och allt =) Jag har hållit på i fyra veckor med en viktuppgång i stället för viktnedgång. Jag skulle verkligen behöva en rivstart med ett mat-schema som jag kan följa till att börja med. /En helförvirrad själv =)
  8. Jag äter idag strikt LCHF och helammar min bebis sen han föddes för exakt fyra månader sedan. Jag mår bättre (då jag inte åt LCHF under hela graviditeten) nu men har en övervikt som sitter som "berget". Trots att jag befinner mig i ketos går jag inte ned i vikt alls (förutom kilona som fösvann direkt efter förlossningen/graviditeten). Jag som tidigare fått uppleva den fantastiska viktnedgången innan min graviditet med strikt LCHF.. Varför händer ingenting? Någon med erfarenhet av amning och LCHF? Tacksam för svar! /S
  9. Hej Alla! Min make och jag som båda är precis över 50 strecket började äta strikt lchfmat (under 20 kh/dag oftast mindre än 20) och har nu passerat lite mer än 2 veckor på denna kost, resultaten mellan oss båda är lite motsatta. Jag förlorade 2,7 kg i vikt och midjemåttet minskade hela 19 centimeter min make förlorade 6,7 kg i vikt och minskade midjemåttet med 3 centimeter (och ja, vi hade båda massor av ohälsosamt bukfett) Vi skiljer oss alltså åt i resultatet av dessa 2 "sparka-igång-veckor" Jag använder sedan vecka 2 ca 1 rågad tesked kokosfett i mitt kaffe (x 2 eller 3 koppar om dagen) vilket maken inte gör för han tycker inte om det, som tur är så gör jag det. Är det någon som är mer insatt i varför vi skiljer oss åt? Och finns det kunskap som kan användas för att anpassa kosten lite olika åt oss kanske? Jag har kommit i övergångsåldern vilket har gett andra hormonnivåer och också besvär, går och känner mig nästa febrig emellanåt för att minuten efter vrål-frysa. Kan någon speciell kost hjälpa mig över detta jobbiga i livet, nätterna är en ren pina. Tacksam för era tankar och råd